Ali
05 Nisan 2023 17:41

22.02.2023 tarihinde IKEA'dan "frıheten bazalı yataklı köşe kanepe, hyllie koyu gri" ürününü 11549 TL'ye sipariş ettim. Ailem deprem bölgesinden geleceği için, acil bir ihtiyaç olduğundan çok araştırma yapmadan internet üzerinden hızlıca sipariş verdim.
Ürün genel olarak çok kalitesiz hissi verdi. Şu ana kadar gözüme çarpan sorunlar aşağıdaki gibi:
- özellikle resmini de paylaştığım gibi ürün geldiğinde baza olmayan kenarın tüylenmiş olduğunu fark ettim. Ürünün bu şekilde gelmesi ve tüylenmenin birkaç hafta içinde artması (bu şikayeti oluştururken baza kısmında da tüylenmeler olduğunu fark ettim, geldiğinde mi böyleydi çok emin değilim) gerçekten kumaşın kalitesiz olduğunu gösteriyor. Hatta kullanılmış olduğundan bile şüpheleniyorum, bu konuda IKEA'dan bilgi bekliyorum.

Bazanın alt kısmında küçük havalandırma olan bölümün yanında kırık vardı. Koltuğu şu an ters çeviremediğim için resmini çekemedim.

Koltuğa otururken kalkarken, hareket ederken gıcırtı sesleri çıkıyor. Belki 10 yıldan fazla süredir kullandığım IKEA Ektorp 3'lü koltukta hala böyle bir sorun yok.
Resimden çok anlaşılıyor mu bilmiyorum ama yastıkları da oldukça ince ve kılıfını tam doldurmuyor.

Son dönemde IKEA ne yazık ki kalitesiz ürünleriyle hayal kırıklığına uğratıyor. Örneğin aldığım agotnes yatak kısa sürede tüylendi. Yine aldığım neıden/luröy karyola, yatakta hareket edince çok fazla gıcırtı sesi çıkarıyor. Bu ürünlerle ilgili şikayette bulunmamıştım, ancak koltukla ilgili hem fiyatının yüksek olması hem de sorunların çok olması sebebiyle şikayette bulunuyorum.

1.5 aylık süreçte misafirlerim olduğu için ve deprem nedeniyle önceliklerim farklı olduğu için koskoca ürünün demontajı ve iadesi ile uğraşmak istemedim ve henüz yazabildim. IKEA bu kötü deneyim sebebiyle, ne yapar bilmiyorum, ama ev eşyalarının neredeyse tamamı IKEA olan biri olarak bir çözüm/telafi sunulmazsa bir daha IKEA'dan alışveriş yapmayacağım. İnsanların da bundan haberdar olmasını istiyorum.

05 Nisan 2023 17:45 (Şikayetten 3 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebiniz ilgili birimimize iletilmiştir, en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir. Saygılarımızla, IKEA Müşteri Hizmetleri

Özgür sonuçtan hiç memnun değil

IKEA İndirim Kampanyasından Yararlanamama Nedeniyle Mağduriyet Ve Çözüm Talebi

Özgür
01 Ekim 2025 19:39
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Eksik Vidalar Ve Ahşap Çıta İçin Geri Dönüş Ve Parça Gönderimi Talebi

Osman
15 Mart 23:39

Eksik Vidalar Nedeniyle Hemnes Divan Kurulumu Yapılamadı, Mağduriyet Yaşadım

Hatice
20 Haziran 2025 17:51
Tolga sonuçtan hiç memnun değil

Tahta Kurusu Problemi Yaşadığım IKEA Tarva Karyola İçin İade Ve Geri Ödeme Talebi

Tolga
17 Şubat 02:02