Arızalı Tost Makinesi Sorunu: Sürekli Servis ve Çözüm Bekleyişi

Arızalı Tost Makinesi Sorunu: Sürekli Servis ve Çözüm Bekleyişi
30 Ağustos 2024 16:56

Diyarbakır /huzur evleri Arçelik mağazasından almış olduğum TM 6206 model tost makinesini 2022 Ocak ayında kullanmaya başladım. Çok sık kullanmama rağmen açma-kapama tuşundan tam dört kez servise gitti. İlk arızasında makinenin garantisi olduğu için düğme ve termostat kısmı değiştirildi. İkinci arızasında, arızanın ilk defasının üzerinden 5 ay geçmişken yine aynı yerden bozuldu. Bu sefer garantisi bitmiş olduğu için parça değişimine ücret ödedim.. Dördüncü arızasında ise (6-7 ay geçmeden yine aynı yerden arıza yaptı) serviste parça değişimi yapılarak teslim edildi. Ve bu sabah servisten aldığım makine ilk açtığımda yine çalışmadı. Kısaca 3 yıldır bende olan makinede 3 kere bile ürün pişirmeyi bırakın, ısınma bile gerçekleşmedi. Makine evimden çok serviste kalıyor.
Ben bu ürünün değişimini veya şu anki satış fiyatından iadesini istiyorum, ürünün tamir edilmesini kesinlikle istemiyorum. Neden evime tamir edilmiş olarak getirildiğini ifade eden servisin arızalı ürünü getirmesini anlamıyorum. Bu ürün ayıplı mal olarak değerlendirilmelidir. Değişim için ekstra ücret talep edilmesini kabul etmiyorum. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım. İçin bugüne kadar olan servis kayıtlarının tarafıma iletilmesini talep ediyorum. Israrla teknik servis müdürü ile iletişime geçmek istediğimi belirtmeme rağmen, çağrı merkezi tarafından sürekli oyalanıyorum. Tüm yasal haklarımı CİMER dahil kullanarak bu ayıplı malın para iadesinin zararımın karşılığı olarak ödenmesini talep ediyorum.

31 Ağustos 2024 09:17 (Şikayetten 16 saat sonra)
Olcay
Olcay
06 Eylül 2024 16:12

Süregelen arıza ile ilgili firma olarak hiçbir çözüm üretmediğiniz gibi şikayetlerim devam etmesine rağmen, bir çok üreticide ürünün kullanımından şikayetçi olmasına rağmen şikayet dosyamı çözüm alınmış gibi kapatan, asla çözüm önemsemeyen firma üretici hatasını kabullenmeyen sorumluluk bilinciyle tüketiciye dönmeyen tavrınızdan dolayı Hakem Heyeti'ne, CİMER'e ve ilgili kurumlara çözüme yönelik bilinçli tüketici sorumluluğumu bilerek resmi başvurularda bulundum. Asla Arçelik marka tost makinesi almamaları konusunda çevremi, emeğine sahip çıkan bir öğretmen bilinciyle uyaracağım.

Selen sonuçtan hiç memnun değil

06 Aralık 2023 11:38

07 Ağustos 2023 19:47
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Tost Makinesi Isı Sorunu

24 Kasım 2023 19:23

19 Ocak 2025 15:49
Sercan sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Tost Makinesi Tamir Sorunu Ve Üst Model Değişim Ücreti

Sercan