Arçelik Yeni Buzdolabı Şikayet

Özlem
06 Nisan 2024 09:28

05.04.2024 Cumartesi günü Arçelik markasına ait 570475 model bir buzdolabı satın aldım. Ürün eve teslim edildikten sonra, yaklaşık 4 saat bekledikten sonra fişe takmam söylendi. Fişe takıldığında ise sürekli bir ses çıkarmaya başladı ve aşırı bir şekilde ısınmaya başladı. Müşteri hizmetlerini aradığımda, merkezi bir santralle bağlantı kurduğumu ve doğrudan bir servis elemanıyla görüşemediğimi fark ettim. Pazartesi günü için randevu oluşturulduğunu, durumun aciliyetini ve aranmayı talep ettiğimi belirtmeme rağmen, yeni gelen buzdolabı için benden 400 TL servis ücreti talep edebileceklerini ifade ettiler. Servis elemanıyla görüşmek istediğimi söylediğimde, bu mümkün olmadığını söylediler. Aciliyetini belirtmeme karşın sadece not aldıklarını söylediler. Birkaç arama sonrasında Edirne'de olduğumu belirtince, Edirne'deki servisin numarasını verdiler. Bu numaraya ulaşmam yaklaşık bir saatimi aldı. Gürültüyle çalışan buzdolabını fişten çekip çekmeyeceğimi sorduğumda, bilgi sahibi olmadıklarını ve WhatsApp üzerinden video göndermemi, böylece yanıt alabileceğimi söylediler. Gönderdiğim video kaydına rağmen herhangi bir geri dönüş alamadım. Sonunda fişi çekmek zorunda kaldım. Yeni aldığım buzdolabı maalesef sorunlu çıktı. Ne servis hizmeti alabildim ne de sorunla nasıl ilgileneceğime dair bir yönlendirme. Planladığım tatil programımı iptal etmek zorunda kaldım. Cumartesi günü servis elemanı yönlendirileceği söylendi ancak erken bir müdahale talebim karşısında pazartesi gününe yönlendirildim. Diğer buzdolabını ihtiyaç sahibi birine verecektim ancak bu da gerçekleşemedi. Nakliyeciler ve diğer düzenlemeler gönüllü kişiler tarafından yapılacaktı ve bu durum tatil programımın ertelenmesine neden oldu. Arçelik servisinin iyi olduğu yönünde bir algı vardı ancak bu durum geçmişte kalmış gibi görünüyor. Arçelik'ten böyle bir problem yaşayacağımı hiç düşünmezdim. Herkesin bilmesini isterim ki, Arçelik markasından yeni bir ürün aldığınızda kusurlu çıkabilir ve günlerce ne yapmanız gerektiğini bilemeden bekleyebilirsiniz. Servise ulaşmak ise oldukça güç bir hale gelmiştir.

profile profile
06 Nisan 2024 13:52 (Şikayetten 4 saat sonra)

Ahmet

Ozlem hanım sıkıntı çözüldü mü

Göksu sonuçtan memnun

Göksu
29 Temmuz 2023 17:47
"Geç de sorunumuz buzdolabının değiştirilmesiyle çözüldü. Arçelik'e teşekkür ederiz."
İbrahim sonuçtan memnun

Yeni Satın Alınan Kusurlu Arçelik Buzdolabının Yenisiyle Değişimi

İbrahim
11 Temmuz 2024 18:32
"Sorunu yenisini değiştirerek çözdüğü için Arçelik markasına teşekkür ediyorum. Ancak böyle kurumsal bir firmanın kendisine yakışır yetkinlikte teknik servis edinmesi daha uygun olacaktır. İşlemlerimin uzamasının en büyük sebebi teknik servis çalışanlarının ya randevuya gelmemesi ya da yanlış rapor düzenlenmesinden kaynaklanmaktadır."
Fatih sonuçtan çok memnun

09 Ocak 2024 16:55