Arçelik Servisin Kendi Hatasının 18 Gündür Mağduruyum

01 Ağustos 2024 13:39

Arçelik'ten eşimle birlikte çeyizimiz için ürünler aldık. 27.05.2024 tarihinde Arçelik 12325 a Klimanın kurulumu kendilerinin göndermiş oldukları yetkili teknik personeller tarafından yapıldı. Klimayı 2 ya da 3 kere çalıştırdım akabinde düğün iznine ayrıldım. Yaklaşık bir buçuk ay sonra tekrar ikametim olan Antalya iline döndüm. Klimaya bastığım zaman CH05 hatası ile karşılaştım. Akabinde Arçelik müşteri hizmetlerine ait olan telefon numarası aradım bana link gönderdiklerini linkte basit çözümler olarak bazı adımları takip etmemi eğer çözülmez ise aynı sekme içerisinden servis talebinde bulunmam gerektiği aktarıldı. Verilen çözüm önerileri maalesef işe yaramadı ve servis talebinde bulundum. Servis yaklaşık 9 gün sonra yani 24.07.2024 gününe randevu verebildi. (Yoğunluk olabileceğinden normal karşıladık) Belirtilen gün ve saatte farklı teknik personeller ikametime geldiler. Yapmış oldukları arıza tespiti de cihazın içten değil dıştan besleme ile çalışması gerektiği, içten beslemeden dolayı klima dış ünitesinde arıza meydana geldiği ve değişim talebinde bulunacaklarını aktardılar. (Kendileri işlerini düzgün yaptılar) Değişim için talep 24.07.2024 günü oluşturuldu ancak 01.08.2024 tarihine kadar ne arayan oldu ne soran oldu Arçelik müşteri hizmetlerini aradığımda sürekli klima dış üniteniz servise sevk halinde dendi ve aynı şekilde de mesaj yollandı. Kendi teknik personellerinin yapmış olduğu yanlış bağlama! Hata! Yüzünden Antalya'nın 45 derece sıcağında yaklaşık 18 gündür klimasız kalıyoruz. Kendi ayıplarını örtmek için acele edip mağduriyetimi gidermesi gereken firmanın umurumda değil.

05 Ağustos 2024 14:15

Çeyiz için 2023 yılının 11. Ayı gibi Arçelik Konya Seydişehir Doğruluk Pazarı İsimli iş yerinden Televizyon, Bulaşık Makinesi ve Ekolojik İnverter A12325 Sayılı klimanızdan aldım ve ürünlerin çeyizlik olduğunu belirtip Antalya iline teslimatın yapılmasını ancak kurulumun 2024 yılının 5. Ayında yine Antalya ilinde yapmak istediğimi dile getirdim ve firma tarafından sorun olmayacağı belirtilerek satış tamamlandı. 27.05.2024 günü bahse konu ürünler ayrı ayrı servisleri tarafından ikametime kuruldu. Buraya kadar herhangi bir aksaklık ve olumsuzluk yok. Ben ikametime ürünleri kurduktan yaklaşık 3 gün sonra izne ayrıldım. O 3 gün içinde klimayı 2 kez kullandım. 15.07.2024 tarihinde iznim bitti ve ikametime geri döndüm. Klimayı açtığımda direk CH05 hatası ile karşılaştım. Direk Arçelik müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim. Kendileri bana bir URL adresi gönderdiler, adres içeriğinde çözüm önerilerinin olduğunu ilk başta bunları denemem gerektiği eğer sonuç elde edemezsem adres üzerinden yetkili servis talebinde bulunabileceğimi bildirdiler. Basit çözüm önerilerini denedim ancak herhangi bir çözüm elde edemedim ve servis talebinde bulundum. Servis tarihi 9 gün sonrasına yani 24.07.2024 günü ve 14:00-16:00 saatleri arasına verdi. Yaşanan yoğunluktandır diyerek çok sorun etmedik. Belirten gün ve saatte teknik personel ikametime geldi. Yaptıkları inceleme neticesinde klimanın dış motorundan arıza meydana geldiği, dış ünitenin iç besleme ile değil dış besleme ile çalışması gerektiğini, klima dış ünitesini değişim talebinde bulunduğunu bildirdi. Bunlar iş fişinde de mevcuttur. Yani ilk başta kuruluma gelen personel tarafından kurulan cihazda sorun meydana geldi. Sonuçta ben kendim iç besle olsun demedim ve bu işlerden de anlamam. Gelen personel ikametimden ayrıldı ve bana bir URL adresi daha geldi. Onda da değişim için talep oluşturulmuş ve dış ünite servise sevk aşamasındadır yazıyor, tahmini sevk tarihi ise 31.07.2024 olarak gözüküyor. Bugün yani 05.08.2024 olmasına rağmen ne arayan var ne de soran var. Her Arçelik müşteri hizmetlerine ait numarayı aradığım zaman yapabilecek bir şey yok servise not düşelim servisi arayalım vs diyerek hiçbir işe yaramadılar. Sorunumun ivedilikle çözülmesini aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı beyan ederim.

02 Ağustos 2024 11:10

Arçelik müşteri hizmetleri sadece iletişim kurdu ve yine sorunumu çözmedi. Mükemmel bir firma gerçekten yerli ve milli olduğu için yerli vatandaşları umruna takmıyor!

Baver sonuçtan hiç memnun değil

19 Temmuz 2024 09:58
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Klima Montaj Ve Servis Kabusu

12 Ağustos 2024 10:11

Arçelik Yeni Alınan Klimada Dış Ünitenin Gürültülü Çalışması

25 Temmuz 2024 16:10
Serdal sonuçtan hiç memnun değil

Serdal
02 Eylül 2023 14:02