Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik LG Therma Green Isı Pompasında Kronik Eşanjör Sorunu

19 Aralık 2024 09:53

2019 yılında, inşaatını yaptığım evime Arçelik LG Therma Green ısı pompası taktırdım. İki yıllık garanti süresinin bitmesine yakın, plakalı eşanjörün delinmesi sonucu cihazın gaz bölgesi ve kompresörü su ile dolmuş. Servis ''cihazın tamiri mümkün değil değişmesi lazım'' dedi. Epey bir uğraştıktan sonra Arçelik Bölge müdürlüğü cihazın yenisiyle değişimini kabul etti.
Yeni cihaz takıldıktan sonra, iki yıl geçmeden plakalı eşanjör yine delindi ve klima gazını atmosfere kaçırmaya başladı. Servis durumu anlayıncaya kadar defalarca gaz takviyesi yaptı. Sonuçta cihazı servise götürüp plakalı eşanjörü değiştirdiler.
Bu değişimin üzerinden bir yıl geçmişti ki cihaz yine arıza yaptı. Servis geldi ve kompresör ile cihazın gaz bölgesinin yine su ile dolu olduğunu tespit etti. Bir kez daha plakalı eşanjör delinmişti. Tüm bu delinmeler dışarıdan gelen bir etki tarafından meydana getirilmemişti. Eşanjörün ulaşılamayan iç kısmında meydana gelen hasarlardır. Bölge müdürlüğü bu defa ücreti mukabili tamir edilmesi kararı vermiş.
Doğal olarak bunu kabul etmiyorum. Beş yıl içerisinde, iki farklı cihazda, üç defa plakalı eşanjörden kaynaklanan arıza meydana geliyorsa ve (aldığım duyuma göre) başkalarına ait cihazlarda da aynı arızalar yaşandığına göre, bu arıza, bu cihazlar için kronik bir arızadır.
Var olan kronik arızadan dolayı müşteriler sorumlu tutulamaz ve zarara uğratılamaz. Arçelik firması gerçekten büyük ve prestijli bir firma ise bu sorunu kendi bünyesinde, müşterisini zarara uğratmadan çözmelidir. Cihazın aynısı veya muadili başka bir model ile değiştirilmesini talep ediyorum.

19 Aralık 2024 15:23 (Şikayetten 5 saat sonra)
26 Aralık 2024 17:11

İki kaynaktan aldığım bilgiye göre aynı problemden dolayı 3 tüketici daha mağdur olmuş. Bütün yaşananlar, Arçelik'in kabahati olmamasına rağmen LG marka bu ürünün ayıplı mal olduğunun göstergesidir. Maalesef ithalatçı olan Arçelik olduğu için bu mağduriyetlerin giderilmesi görevi de Arçelik'e düşmektedir. Daha önceki talebimde aynı model veya muadili cihazla, elimdeki arızalı cihazın değiştirilmesini talep etmiştim. Ancak, düşününce, aynı model cihazın da aynı arızayı yapması kaçınılmaz olduğu için, Arçelik'in kendi üretimi bir cihazla, elimdeki arızalı cihazın değiştirilmesini talep ediyorum. Süreci uzatmanın ne bana ne de Arçelik'e bir faydası olmadığını da ifade etmek istiyorum. Arçelik'e yakışan, ayıplı maldan kaynaklanan mağduriyetimi gidermesi, kendi mağduriyetini ise LG ile çözmesidir.

07 Şubat 2025 17:16

Şu ana kadar yaşadıklarımdan anladım ki, Arçelik'in marka değeri 98 bin liradan düşük. Arçelik 98 bin lira dahi etmeyen bir firmaymış.

07 Şubat 2025 17:19

En son teklifleri, ayıplı mallarını ücretsiz değiştirmek yerine, 98 bin lira ücret karşılığı yerli üretim bir ısı pompası satmaktı. Önceki yanıtlarımda yazmayı unutmuşum.

18 Mart 2025 20:27

Bu tarih itibarı ile 2.564 kişi bu şikayeti gözlemlemiş. Arçelik'e sormak isterim. Acaba bu 2.564 kişiden kaç tanesi Arçelik ısı pompası veya klima veya televizyon v. S. Almaktan vazgeçti. Kaybettiğiniz müşteri ve itibarın değeri 98 bin liradan az mıydı, çok muydu? Bir yöneticinin çalıştığı firmaya nasıl zarar verebileceğinin çok güzel bir örneğini sergilediniz.

22 Mart 2025 23:12

22.03.2025 günü saat 23:02 itibarı ile 55 kişi daha bu şikayeti görüntülemiş ve okumuş. Sayın tüketiciler. Evet, Arçelik, servis ağı geniş bir firma ama, küçük düşünceli. Malına ve tüketicisine sahip çıkmıyor. Sizleri, bu firmayı ve ürünlerini boykot etmeye davet ediyorum. Anladığım kadarıyla ürünlerde belirli süre sonra bazı parçaların bozulmasına sebep olan planlı eskitme (ben öyle tabir ettim) uygulanmış. İki yıllık garantisi biten cihazlarda bazı parçalar arıza verecek şekilde ayarlanmış. Rahmetli annem ve babamdan kalan ve hiç arıza yapmayan 60 yaşındaki Arçelik buzdolabından, iki yıl geçmeden bozulan ısı pompasına geçiş... Yazık.

Atatunç
Atatunç

LG kalitesi ve Arçelik servis ağının yaygınlığı nedeniyle bu ısı pompasını almayı düşünüyordum. Ama bu şikayet fikrimi değiştirmeme neden oldu. Farklı alternatiflere bakacağım, teşekkürler Mehmet bey

10 Aralık 2024 00:40
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil