Ayşegül sonuçtan hiç memnun değil

05 Temmuz 2024 12:02

Merhaba ben Arçelik marka 10120M marka çamaşır makinesini aldım. Ürünü montaj yaparken bana kontrol ettirmemişlerdi. Duvara yakın şekilde montaj yapıldı ve sekiz ay sonra ürünü çektiğimizde ürünün yan tarafında eğiklik olduğunu gördük. Ürünü aldığımız mağazaya başvurduk. Servis geleceği söylendi ve bir saat içinde servisten arayıp ürüne bakmadan sadece parça değişimi yapılacağı söylenip kayıt oluşturuldu. Servise kabul etmediğimizi gelip bakmalarını belirttik. Servis geldi ürün değişimi istediğimizi belirttik. Serviste bu şekilde yazdığını belirtti. Arçelik'ten tekrar arandık üzerinden sekiz ay gibi uzun bir süre geçtiğini belirtip ürün değişimini bırakın parça değişimi bile yapamayacağı belirtildi. Tüketici Hakları'na başvuracağım.

12 Temmuz 2024 13:45

Merhaba biz Arçelik marka çamaşır makinesi aldım. Ürün bize kusurlu teslim edilmesi konusunda bir şey yapamadıkları gibi Kahramankazan yetkili servisi ve genel müdürlük çağrı merkezindeki arkadaşlardan şikayetçiyim. Kahramankazan servisinde bizi arayan bayan müşterinin telefonunu yüzüne kapatmaya varana kadar müşteri talebini asla dinlememektedir. Çağrı merkezindeki arkadaşlar ise çözüm sunacakmış gibi yapıp müşteriyi oyalamaktadır. Çağrı merkezi yeni kayıt oluşturarak Kazan servisine yönlendiriyor. Onlarda talebi yalan beyanlarla geri çeviriyor. En son geri çevirme nedeni olarak da evde beklediğimiz halde evde olmadığımızı yazmışlar. Aradığımızda bir şey yapamayacağımız konusunda bilgi verildi ya size dediler. O zaman talebi neden evde yokuz diye yazıyorsunuz. Baştan aşağıya çözüm sunmak yerine genel müdürlük Kazan Servise bildiriyor. Başka servis talebini genel merkeze iletiyoruz. Tamam diyorlar ama bir çözüm yok. Arçelik'in ne Genel Müdürlüğü ne de Kahramankazan servisinden hiç memnun değilim.

11 Temmuz 2024 14:21

Merhaba ben Arçelik marka 10120M marka çamaşır makinesini aldım. Ürün montaj yapıldığında iki duvar arasına ve eğilmiş tarafı benim göremeyeceğim biçimde kuruldu. Servis geldiğinde ürünün sağ yan, arka, ön ve ayaklarında sorun olduğu şeklinde rapor tuttu ve değişim talep edildiğini yazdı. Ancak Kahramankazan Arçelik servisi uzun süre geçtiği için bir şey yapılamayacağını belirtti. Aynı servis müşterinin yüzüne telefon kapattı. Arçelik sorunu çözmediğini gibi müşterinin şikayetini bile ciddiye almıyor.

Ek
Ek
10 Temmuz 2024 12:51

Merhaba ben Arçelik marka 10120M marka çamaşır makinesini aldım. Ürün iki duvar arasına montaj yapılmasına ve ürüne zarar vermem mümkün olmamasına rağmen firma hatasını kabul etmiyor. Çözüm merkezi tarafından arandık ancak onlarda biz oyalamaktan başka bir şey yapmadı açıkçası. Servis buraya gelip ürün değişimi yazacağını belirtmesine rağmen onda da sözlerinden döndüler. En başta servis karar verir deyip şimdi de fabrika karar verir diyorlar. Biz Arçelik'i büyük firma diye tercih ettim. Çok pişman oldum. Kesinlikle bir daha Arçelik'i tercih etmem.

05 Temmuz 2024 16:18 (Şikayetten 4 saat sonra)
06 Temmuz 2024 17:02

Hakkımı aramakla vatanımı sevmek arasında nasıl bir ilişki kurdunuz anlam veremedim. Her hakkını arayan vatanını sevmiyor mu yani? Burası hukuk devleti ve devletimiz vatandaşını hakkını araması için yetki vermiş. Bir hata ve yanlışlık yapılmışsa bunu düzeltebiliriz. Bu vatanımı sevmediğim ve benim yüzümden gelişmediği anlamına gelmiyor. Önce yazdığım metni iyi anlayın. Orada servis kesin parça değişimi olur demedi. Ürünü görmeden belki olur dedi.

Yorumlar (10)

Yusuf

Bir vatandaş olarak şu talebinizi okuduğuma üzüldüm, utandım. Bunun için ürün değişimi talep etmek asıl bu ahlaka uygun görünmüyor. Marka ne güzel parça değiştireceğini söylemiş, oda müşteri memnuniyeti kapsamında yapışan bir işlemdir %100. Ayıptır yahu 8 ay kullanmışsın cihazı, yok servis yamuk taktı duvara dayadı demişsin. Marka yine arkasında durmuş kasa değişimini kabul etmiş. Sizin bu tavrınızın üstüne markanın yerinde olsam o parça değişiminide onaylamam. Vallahi sade bir vatandaş olarak bu marka makine alacağım için şikayetlere bakarken gördüm şu insani olmayan mesajınızı. Bence sizin zihniyetinizdeki insanlar tamamen bittiği zaman memleket o gün düzelecektir. Yerli ve milli bir markayı itibarsızlaştırmaya çalışmanızı şiddetle kınıyorum. Umarım çocuklarınıza kendiniz gibi topluma zararlı bireyler olarak yetiştirmezsiniz. Esenlikler dilerim.

Yusuf

10120 mx ve 1000 kmx satın almak isteyen bir tüketiciyim. Satın almadan önce Bu ürünler için yazılan şikayetleri incelemek istedim ve sizin 8 ay ürünü kullandıktan sonraki servisten kaynaklı bir deformasyon sebebiyle (8 ay sonra gelen bir iddia) değişim talebinizin şikayet kaydını maalesef ki gördüm ve insanlığından utandım.

Ayşegül

Ve fabrika parça değişimi bile yapmıyor. Hem siz Arçelik'te görevli misiniz?

Ayşegül

Daha sonra ürünü aldığımız mağazayı aradık. Servis kaydı oluşturuldu. Ve bir saat içinde geri arandık. Ürün kontrol edilmeden pazarlığa girişildi. Sizin ürününüze uzaktan telefonla karar verilmesi doğru mu sizce? Biz servisin gelip bakmasını parça değişimi ise onun yapılmasını ama önceliğimizin ürün değişimi olduğunu belirttik. Serviste ürün değişimi yazacağını fabrikanın karar vereceğini söyledi.

Ayşegül

Başta şunu belirtmek istiyorum. Siz benim çocuk yetiştirmemden tutunda koca markayı suçladığımı ülkenin benim gibi insanlar yüzünden gelişemediği gibi şeyler söylemişsiniz. Önce bunun için özür dilemelisiniz. Sanırım yine yanlış anladınız ya da yazdıklarımı dikkatli okumuyorsunuz. Beyefendi bu makine iki duvar arasına monte edildi. Ve duvara o kadar yakın hatta sıfır olacak şekilde monte edildi. İlk bir ay görsem söylerim zaten neden sekiz ay bekleyeyim değil mi? Ürünü ortalamak için çektik ve daha sonra bu sıkıntıyı fark ettik. Ürüne zarar versem çizerimde üründe bir tane çizik yok.

Yusuf

Bu arada sesli klavye hatalarından dolayı "canım" gibi kelimeler oluşmuş. Bunun için özür dilerim hanımefendi. Esenlikler dilerim

Yusuf

Keşke ürün değişimi talebiniz yerine mağduriyetiniz için destek isteseymişsiniz. Sürecin başındaki değişim talebiniz İşleri bu noktaya getirmiş olabilir. Servis mekanik olmayan Çizik yamulma darbe gibi problemlerde ücretli parça ya da kasa değişimi yapar bunu bütün dünya insanları bilir. Bunun için okulda bir eğitim eğitim almamıza da gerek yok. Hasar durumunu sekiz ay sonra servise bağlayıp üstüne bir de değişim talep ederseniz Dyson gibi full müşteri memnuniyeti üzerine kurulu firmalar dahil size destek olmazlar. Süreci şu şekilde yönetseydiniz mutlaka sonuç alırdınız; Servis ürünümü kurarken montajda şu darbe sonucu şu deformasyonu oluşturdu, (bunu sekiz ay sonra görmenizle muamma) ve bunu ilk bir ay içinde canım söyleseydiniz, Hiçbir arızası olmayan ürününüzün değişimini değil de kasa değişimini ilk bir ay içinde nazikçe sizlerden destek bekliyorum başlığı altında iletseydiniz mutlaka sonuç alırdınız. Ürünü sekiz ay kullandıktan sonra servis kenarına hasar verdi diyerek değişim talebinde bulunamazsınız.

Ayşegül

Merak etmeyin ülkemi sizin kadar düşünüyorum ve seviyorum. Kimseyi itibarsızlaştırma gibi bir çabam yok. Ortada bir haksızlık varsa düzeltilmesini istemek hakkım diye düşünüyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

Ayşegül

Keşke kasa değişimini kabul etseydi. Arçelik firması bunu kabul etmedi. Servis hiçbir şey yapamayacağını üstüne basa basa belirtti. Ayrıca servis gelmeden ve ürünü görmeden telefonda servis bizimle pazarlığa girişti. Parça değişiminden bahsettiğiniz oysa servis gelmeden telefonda şikayetimizi dinleyip ürüne bakmadan belki parça değişimi olacağını belirtti. Yani kesin bir parça değişimi olacağı hiçbir zaman belirtilmedi. Lütfen insanlar hakkında bilip bilmeden yorum yapmayın. Lütfen yazdığımı doğru okuyun.

Ayşegül

Beyefendi yanlış anladınız sanırım firma parça değişimi bile kabul etmedi. Hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler. Yani ürünü değiştirmeyi bırakın parça değişimini bile yapamayacaklarını belirttiler.

Sümeyra
21 Mayıs 2024 15:21
Arçelik 10120M Makinenin Sorunlu Olduğunu Kabul Etmiyor

Aydın
12 Eylül 2024 16:27
Arçelik Çamaşır Makinesi: Sürekli Sorunlar ve İlgisizlik
Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Gökhan
05 Eylül 2024 12:48