Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Bulaşık Makinesi: Kablo Yanığı Ve Güvenlik Sorunları

02 Ağustos 2024 14:05

2018 yılında garantisi süresine ek olarak +3 yıl ek garanti aldığım Arçelik yarı ankastre bulaşık makinem aldıktan yaklaşık 2 sene sonra çalıştırdığımda kablo yanığı kokusu aldım. Makinemde priz akım dengeleyici fiş de mevcuttur. Akabinde makineyi kapatıp servis talep ettim. Servis çalışanları makinenin kapağını açtığında içindeki kabloların ve süngerin tutuştuğunu iyi ki gece çalıştırıp yatmadığımı yoksa evin yanacağını söyledi. Makineyi servise götürdüler. 1 hafta sonra makinem geri geldi. Servis çalışanlarının yanında tekrar çalıştırdık bir koku almadık. Birkaç çalıştırma sürecinin ardından kablo kokusunu tekrar aldım ve servis talep ettim ve geldiler. Servis çalışanları kabloların bir kısmının yeni değiştiğini, yeni kauçuklar takıldığını ve kökünün bu yüzden normal olduğunu söyleyerek makinemi götürmediler. Bu şekilde kullanmaya devam ettim. Yaklaşık 1 ay sonra koku yoğunlaştığı için tekrar servis talep ettim ve kabloların tekrar yandığını, Arçelik'in dijital makinede ne yazık ki iyi olmadığını belirterek makinemi tekrar götürdüler. Bir süre atölyede tamir edilen makinem geri geldiğinde servis çalışanı tecrübeli ustanın kahramanmaraşlı olduğunu, depremden dolayı 3 aydır orada kaldığını ve geri dönüp benim makinemin bütün kablolarını değiştirdiğini diğer ustaların tecrübesiz olduğunu ve bu ustaya güvenmemiz gerektiğini söyledi. Bir daha asla yanık olmaz diye de ekledi. Bu süreçte bulaşık makinem defalarca taşındığı için birkaç yeri yamulmuştu zaten. Ben yaklaşık. 4-5 aylık tamir sürecinde yangın çıkartmaya elverişli bu makineyi küçük çocuğum olması nedeni ile riskli bulduğum için başka marka bulaşık makinesi alıp kurdurmuştum. En son tamirden gelen Arçelik marka makinemi mutfağın ortasına yine çalışıp çalışmadığını kablo yanık kokusu geliyor mu diye kontrol etmek amaçlı kurdurdum. Herhangi bir yanık kokusu gelmiyordu. Servis çalışanlarına tekrar gider borularını sokturdum ve biz bu makineyi mart-nisan ayında bağ evine götüreceğiz şu an yeni makine aldığım için bunu kullanmayacağız o yüzden tekrar deneme şansım 6 ay sonra diye belirttim. Biz makineyi 6 ay sonra bağ evine götürdük bir ay kadar kullandık hiçbir şekilde kablo yanığı kokusu almadık. Ancak eşim yarı ankastre olan ürünün alt metal kapağını takarken çalışır durumda olan makineden eline elektrik çarptı.

03 Mayıs 2023 21:26

Arçelik yarı ankastre bulaşık makinemden satın aldıktan 2 sene sonra çalıştığı esnada yanık kokusu gelmeye başladı. Makineyi hemen durdurdum ertesi gün servis geldi. Kapağın içindeki kabloların yanmaya başladığını eğer makineyi çalıştırıp uyusaydım evde yangın çıkabileceğini söylediler ve makineyi götürdüler. Makine geldikten 6 ay sonra tekrar aynı şekilde yanık kokusu geldi. Makinenin çalışmasında hiçbir sorun yok ama kablo yanığı kokusu geldiği için tekrar servis çağırdım makineyi tekrar götürdüler. Bu arada ilk arızada taşınma esnasında makinenin ön kapağı yamuk içindeydi. Taşınırken zarar görmüş.

2. Kez giden makineme kapağından buhar sızdığı için yanık kokusu geldiği söylendi ve tamir edildi. Bilgisi verildi. Ancak 1 hafta geçtikten sonra şu an mutfakta yine o kadar kötü kablo yanığı kokusu var ki makineyi çalıştırıp uyumayı bırakın mutfaktan ayrılamıyorum bile. Eğer ki tamir edildi diye beyanınızdan sonra bu makine yüzünden evimde bir yangın çıksın bakın o zaman ne oluyor? Bir an önce alın şu makineyi yeter artık!

02 Ağustos 2024 14:33 (Şikayetten 28 dakika sonra)
Fatma
Fatma
31 Temmuz 2025 23:03

Hiçbir çözüm sunmadınız, hatanızı kabul etmediniz , garanti kapsamında olmasına rağmen urunu ne değiştirdiniz ne de yerine ikame ürün verdiniz. Bundan sonra 1000 TL lik ürün bile satin almam sizden. Makineyi de hurdacıya 500 TL'ye sattım.

İclal
İclal

Birebir aynı şeyi yaşadık (2019 ürün) ve bulaşık makinası alev aldı gece 1 sularında çocuklarımın yattığı yerde (Amerikan mutfak ) tesadüfen alevleri gördüm o panikle elimle açtım korkunç dakikalardı ve günlerdir tek bir yetkili ile görüşemedim Arçelik benim için bitmiştir

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Dik Süpürge Aşırı Isınma Ve Sürekli Arıza, Garanti Servisi Çözüm Sunamıyor

22 Nisan 23:41

Garanti Kapsamı Dışında Filtre Sorunu Ve Haksız Ücret Talebi

19 Ocak 17:06
Garanti Kapsamı Dışında Filtre Sorunu Ve Haksız Ücret Talebi
Şeydanur sonuçtan çok memnun

Arçelik Imperium Dikey Süpürge Yüksek Ses Yanık Kokusu Ve Kapanma Sorunu

Şeydanur
22 Nisan 14:25
"Arçelik firması yetkililerine; Merhaba, Süpürgem çok kısa sürede bozulup kullanılmaz hale gelince gerçekten çok üzülmüştüm. Mağduriyetimi hızlıca giderip ürünümü yenisiyle değiştirdiğiniz için çok teşekkür ederim. İlgili ve çözüm odaklı yaklaşımınız için minnettarım. İyi çalışmalar dilerim."
Tüm 9361 Şikayetlerini Gör

Arçelik Kategorileri