Özgecan
26 Şubat 2024 14:32

Zara nın online satış sitesinden 10.01.2024 tarihinde aldığım siparişin bir kısmını kargo ile iade ettim. İade ettiğim ürünlerden 1 tanesinin ödemesi eksik geldi. Durumu 6 Şubat tarihinde WhatsApp'tan ilettiğimde incelem yapılacağı söylendi. Sonrasında bana 9 Şubatta bir tane mail geldi mailde hiçbir açıklama yok. Üzerinden vakit geçti kredi kartı ekstremi kontrol ederken hala eksik tutarın iade edilmediğini fark edince 26 Şubat tarihinde WhatsApp dan tekrar iletişime geçerek sordum. Bana verilen cevap öncelikle "mail ile bilgi gelmiş, mailinizi kontrol edin" oldu. Gelen mailde hiçbir açıklama bulunmadığını ekran görüntüsü atarak kendilerine iletince de aldığım cevap "ürünün onların stoklarına işlenmediği, dolayısı ile geri ödemesinin yapılmayacağı, daha fazla da bir bilgi verilemeyeceği" yönünde oldu. Bir önceki siparişimde de benzer durum yaşandı, göndermiş olduğum bir ürünün eksik olduğunu söyleyip yine iade etmediler. Ben gönderdiğim konusunda ısrarcı olunca ertesi gün ödemesi yapıldı. Nasıl bir süreç işliyor anlayamadım. Kargoya verip iade ettiğim ürün birden ortadan kayboluyor ve iadesi yapılmıyor. Kargo toptan kaybolmuş olsa yine anlayacağım ama kutudaki diğer ürünlerin iadesi yapıldı. Yani özetle iade birimi benim gönderdiğim kargodan çıkan bir ürünü kaybetmiş ve sorumluluğu/ücreti de müşteriye yansıtılıyor. Zara``dan asla beklemediğim bir acemilik ve tutum.

Tuğçe
23 Eylül 2024 18:45