Orhan
16 Mayıs 2024 12:02

Trabzon Maçka Vestel Bayii'nden 29 Ekim 2022 tarihinde satın almış olduğum NF6402 E A++ Ion WiFi No-Frost buzdolabı, 25 Ocak 2023 tarihinde ilk kez E6 ve E10 hatası vermiştir. 14 Temmuz 2022 tarihinde aynı hatayı ikinci kez, 17 Nisan 2024 tarihinde ise üçüncü kez E10 ve E6 hatası vermiştir. Servis elemanları 22 Nisan 2024 tarihinde gelerek buzdolabına müdahale etmişler ancak arızayı gideremedikleri için dolabı alarak tamir atölyesine götürmüşlerdir.
Buzdolabının vermiş olduğu bu hatanın voltaj düşüklüğünden kaynaklandığı iddia edilmiş, ancak evde ve gelen şebekedeki voltaj ölçümleri yapılmış ve herhangi bir voltaj düşüklüğü tespit edilememiştir. Gelen teknisyenlerin ölçümlerinde ve benim yaptığım ölçümlerde (eklerde görselleri bulunmaktadır) herhangi bir voltaj düşüklüğü görülmemiştir. Servis tarafından alınan buzdolabının herhangi bir arızası olmadığı, sorunsuz çalıştığı gerekçesiyle geri getirileceği belirtilmiş, ancak ekteki resimlerde görülen ürünlerin neden bu hale geldiği, herhangi bir voltaj düşüklüğü testi yapıp yapmadıkları konusunda tatmin edici bir cevap alamadım. Eğer voltaj düşüklüğü varsa, bu cihazın 24 veya 48 saat içerisinde arızadan çıkarak normal çalışma düzenine geçmesi gerekmez mi? Arızanın devam ettiği süreçte de voltaj ölçümleri tarafımdan yapılmış ve herhangi bir düşüklük olmadığı görülmüştür. Evdeki prizlerde devamlı olarak voltamper metre takılı olup, voltaj düşüklüğü tespit edilmemiştir. Üründe herhangi bir arıza tespiti yapılmadan dolabın getirilmesi durumunda, aynı arızanın tekrar etmesi halinde (bu arızada ekteki resimlerde görüleceği üzere 7-8 kg et çöpe atılmış olduğundan zararımı kim karşılayacaktır?) Vestel ürününe sahip çıkmamakta, servis evdeki prizlerde ölçtüğü halde ve saç kurutma makinesi ile elektrikli ısıtıcı ile voltaj düşüklüğü testi yaparak düşüklük olmadığını belirlemesine rağmen arızanın voltaj düşüklüğünden kaynaklandığını söylemesi gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü teknisyenin ölçüm cihazının da görseli ektedir. Daha fazla detay olmasına rağmen burada bahsetmiyorum, sadece Vestel'in ürününe sahip çıkmadığı, arıza tespitini yapamadığı ve herhangi bir parça değişimi yapmadan ürünü geri getirerek müşteriyi mağdur edici bir yaklaşım içinde olduğu görülmektedir. Metni tam olarak yükleyemedim çünkü sınırlı veri nedeniyle yarısını yazamadım.

17 Mayıs 2024 09:37 (Şikayetten 21 saat sonra)

Vestel Buzdolabı Üretim Hatası Ve Yanıltıcı Hizmet

Meral
21 Ekim 2024 16:58
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Buzdolabım Sürekli Arızalanıyor, Değişim Talep Ediyorum

Murat
19 Temmuz 2025 21:34
Vestel Buzdolabım Sürekli Arızalanıyor, Değişim Talep Ediyorum
Hülya sonuçtan memnun

Vestel NFK5402 E A++ Gı Wıfı Modeli 2 Kere Arıza Yaptı

Hülya
24 Aralık 2023 00:43
"Merhabalar, bir güncelleme paylaşmak istiyorum. Vestel buzdolabımızı arıza tespiti yapılıp giderilemeyecek bir durum olduğundan sıfır bir buzdolabı modeli ile değişimi sağlandı. 08.01.23 tarihinde dolabımızı teslim aldık. Yılbaşı tatili, yoğunluk vs dolayısıyla o güne kadar teslim edilen geçici buzdolabı ile idare etmek zorunda kaldık bu sebeple tam puan veremedim. Ancak ilgili arkadaşlara teşekkür ederim."
Vestel NFK5402 E A++ Gı Wıfı Modeli 2 Kere Arıza Yaptı

Vestel NF6402 E A++ Ion Wıfı Buzdolabı