VakıfBank Vadeli Hesap kovan boz işlemi

Çağlar
16 Mayıs 2024 18:38
VakıfBank Kategorileri

Marka Profili

VakıfBank 10+ yıldır Şikayetvar pro üye markasıdır.
Pro üye marka, tüm şikayetlere geri dönüş yapmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için platformda yerini alır. Şikayetvar hizmetlerini etkin bir şekilde kullanarak müşteri deneyimini sürekli iyileştirmeye çalışır.
Son 1 yılda şikayetleri cevaplama oranı %100
Marka Karnesini Gör

Sıkça Sorulan Sorular

VakıfBank kovan hesabındaki para ne zaman çekilir?
VakıfBank Kovan Hesabı, vadesiz hesabınızdaki kullanılmayan tutarı otomatik olarak değerlendiren bir “sweep” mekanizmasıdır. Bu ürün sayesinde, belirlediğiniz alt limitin üzerindeki para otomatik olarak likit fonlara yönlendirilir ve nakit ihtiyacınız olduğunda anında bozulup çekilebilir. Nasıl Çekilir? Kovan Hesabı’nda para, aşağıdaki durumlarda otomatik olarak likiditeye dönüşür ve hesabınıza aktarılır: - Acil nakit ihtiyacı ortaya çıktığında (örneğin, bir fatura ödemesi veya beklenmedik harcama). - Otomatik ödeme talimatı verildiğinde; sistem, yatırım hesabındaki tutarı bozar ve ödemeyi gerçekleştirir. İşlem Süreci 1. Alt limit belirleme – Vadesiz hesabınızda günlük harcamalar ve faturalar için bırakmak istediğiniz tutarı (örneğin 5.000 TL) tanımlarsınız. 2. Fazla tutarın yönlendirilmesi – Belirlenen limitin üzerindeki her kuruş, banka tarafından kısa vadeli likit araçlara (sweep hesabı) aktarılır. 3. Nakit talebi geldiğinde – Sistem, yatırım hesabındaki parayı otomatik olarak bozar, vadesiz hesabınıza aktarır ve talep edilen tutarı hemen kullanılabilir hâle getirir. Bilgi Notu: Kovan Hesabı, “paranız boş durmaz” prensibiyle çalışır; ancak paranın çekilmesi, sistemin otomatik likidite dönüşüm sürecine bağlıdır ve genellikle anlık olarak gerçekleşir. İşlem, hafta içi mesai saatleri içinde ve dijital kanallar üzerinden (Mobil/İnternet Bankacılığı) yapılabilir. Kısaca: - Kovan Hesabı’nda limitin üzerindeki para otomatik olarak yatırım hesabına yönlendirilir. - Nakit ihtiyacı veya otomatik ödeme talimatı geldiğinde, sistem parayı anında bozar. - Bozulan tutar vadesiz hesabınıza aktarılır ve hemen çekilebilir hâle gelir. - İşlem genellikle dijital kanallar üzerinden, anlık ve kesintisiz olarak gerçekleşir.