Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Superonline Cgnat Havuzu Ve Yurt Dışı Çıkışlarındaki Yavaşlık

Superonline Cgnat Havuzu Ve Yurt Dışı Çıkışlarındaki Yavaşlık
13 Temmuz 2024 15:34

Superonline fiber internet kullanıyorum. Hız testi yaptığımda bir sıkıntı gözükmüyor. Fakat bufferbloat testini https://www.waveform.com/tools/bufferbloat sitesinden yaptığımda unloaded 49 ms değer veriyor. Bu değer TurkNet ve Türk Telekom'da 20 ms ve altı. Müşteri hizmetlerini aradığımda bufferbloat diyorum, hayatında ilk defa duyduğu için bir şey diyemiyor. Yurt dışında sunucuları olan PUBG oyununu oynuyorum. Superonline herkese bir IP vermek yerine 100 kişiye aynı IP'yi veriyor. Buna CGNAT havuzu deniyor. Defalarca müşteri hizmetlerini arayıp beni bu havuzdan çıkarın dediğimde sabit IP almalısınız deniyor. Bu CGNAT havuzunda olduğum için oyun oynarken yavaşlık, lobiye geç dönme gibi sorunlar yaşıyorum. İnternet üzerinde araştırdığımda benim gibi mağdurların açtığı forum sayfasını gördüm. Çok sevgili Superonline çalışanları zahmet edip bakabilirler belki.

Bu sitede yazdığına göre "peering eksikliği, kötü routing ve yüksek ping sorunları devam etmekte. Superonline'nin altyapısı çok iyi fakat ne yazık ki CGNAT'taki DPI sansür cihazları nedeniyle ciddi gecikmeye neden oluyor." Yani Superonline'nin kendisine bir çeki düzen vermesi gerekir. Eskiden bir numaraydı, ama gittikçe geriye gidiyor. Maalesef benim gibi rekabetçi oyunlar oynayanlar bunu bildiği için imkanı varsa TurkNet'e veya Telekom'a geçiyor. Sıradan sosyal medya kullanıcısı bu olanları fark etmez. Turkcell Superonline'dan ricam, rekabetçi oyun oynayanları düşünüp CGNAT havuzunu kaldırmaları ve yurt dışı çıkışlarını hızlandırmalarıdır.

13 Temmuz 2024 15:34 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebinizle ilgili inceleme yaparak en kısa sürede size bilgi vereceğiz. Saygılarımızla, Turkcell Superonline

15 Temmuz 2024 11:13

İbrahim

Superonline Yine Paralı kısma yönlendirmiş. Cgnat Kurtulmanın Yöntemi Var. Goodbyedpı Kullanarak lobiye daha hızlı dönebilirsin. Ayrıca birden fazla kullanıcıya aynı IP vermek yasal değildi. Ve bu yüzdende BTK tarafından yüklü bir ceza yediklerini okumuştum. Yinede bir araştırmak lazım. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 8 farklı internet servis sağlayıcıya 26 milyon tl para cezası kesti. Cgnat IP havuz sistemine de ceza çıktı.

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

06 Mart 2024 15:25
Superonline Online Rekabetçi Oyunlarda Bufferbloat Sorunu
Alp sonuçtan hiç memnun değil

Superonline Fiberde Yıllardır Süren Yüksek Ping Ve Yanlış Routing Sorunu

31 Temmuz 04:58
Samet sonuçtan hiç memnun değil

15 Haziran 17:51
Superonline Kategorileri