Serdar sonuçtan memnun

IKEA Arvato ve Kargo Firması İşkencesi

Serdar
18 Mayıs 2023 15:44

IKEA firmasından aldığım bir ürün için 12.05.2023 tarihinde 15.05.2023 pazartesi günü teslimat yapılacağı yönünde bilgilendirme yapıldı. Ancak teslimat yapılmadı. Israr ile bir çok kez IKEA müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattım ancak onlarda iletişim kuramadıklarını ancak kayıt açabildiklerini ve kayıt sonrasında bana geri dönüş yapılacağını bildirdiler. Ama nafile. Israrla takip edip aramam sonucunda dün Arvato SCS den kargo takip numaram ile birlikte teslimatın yapılacağı SMS ile bildirildi. Canlı takipten gün boyunca aracı izledim adresimin çok yakınlarına gelmesine rağmen sonradan uzaklaşan araç nihayetinde 18:00 gibi Anadolu yakasına geçti ve ürünü şubeye iade etmiş. Gerekçe de yanlış adres diye belirtilmiş. Adresim doğrudur ancak navigasyonlarında varılacak yer seçimini kim yapıyorsa eksik ve kontrolsüz bir yer seçerek aracın yanlış yere gitmesine neden olmuştur. İnsan adresi kontrol etmez mi? Ayrıca telefona ulaşılamıyor. Denilmiş çaldırmadan bir kere arayıp kapattığınızda da aramış gibi gözüküyorsunuz ki belirtilen zaman öncesi ve sonrasında ne arayanım olmuş ne de benim bir aramam diyorum ya tamamen kargoya fokuslanmış durumda idim.

Arvato SCS'ye gelelim, aradığımda kendilerinin lojistik firması olduklarını ve kargo takip yapmadıklarını söylediler. Gerçi sayfalarında bu imkanı vermişler ve bol bol kargoculuktan bahsetmişler. Onlarla da bir çok kez görüştüm. Derler ki; biz bu kayıtlara ulaşamıyoruz. Dedim ki; üründe ya da teslimatta bir sorun olsa siz nasıl takip edip bilgi veriyorsunuz kayıt tutmuyorsunuz? En basit bir şeyi bile birisine verirken kayıt tutulur. Eğer lojistik firması ise bilgi vermekten imtina ediyorlar, yok kargo firması ise daha kötü bana ait olan bir bilgiyi benden saklıyorlar. Sonuç olarak IKEA 'da pek bir şey yapamıyor ya da yapmıyor ama sonrasında Arvato ve eğer var ise 3. Firma olan kargo firmasından da son derece şikayetçiyim. Ve hala ürün bedeli nakliye bedeli montaj bedelini ödediğim halde siparişimin sağlam olarak teslim edilmesini bekliyorum.

18 Mayıs 2023 15:58 (Şikayetten 13 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebiniz ilgili birimimize iletilmiştir, en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir. Sorularınız için 444 4 532 numaralı telefondan IKEA Türkiye Çağrı Merkezine ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla, IKEA Müşteri Hizmetleri

Umur sonuçtan hiç memnun değil

Umur
27 Aralık 2023 14:11

IKEA Ve Arvato Lojistik İle Yaşanan Teslimat Fiyaskosu

Eray
18 Eylül 2025 10:42

Yıldırım
08 Ağustos 2023 18:38
Melis sonuçtan hiç memnun değil

Melis
03 Ekim 2023 11:04
Yılmaz sonuçtan hiç memnun değil

Yılmaz
15 Ekim 2023 18:35