Salif sonuçtan hiç memnun değil

18 Mart 2024 20:16

1. Aralık ayında "Doğtaş Exclusive Maltepe Cevizli" mağazasına giderek iki adet üçlü Milena koltuk satın aldık. Bu satın alma öncesinde, satış danışmanına özellikle küçük çocuğumuz olduğunu ve bu nedenle görsellikten ziyade, silinebilir ve yüksek mukavemete sahip kumaşa ihtiyaç duyduğumuzu belirttik. Milena ürünü önerildi ve kolay silinebilirliği ile kumaşın dayanıklılığı hakkında bilgi verildi. Bu bilgilere dayanarak seçimimizi yaptık.
2. Koltuklar 20.03.2024 tarihinde tarafımıza teslim edildi. Ayıplı malın tespiti için yasal süre, malın/hizmetin tesliminden itibaren altı aydır.
3. Koltukları teslim aldıktan bir hafta sonra, üretim sonrası kalite kontroldeki sıkıntıları gösteren kusurları fark ettik ve Şikayetvar'da benzer şikayetler olduğunu gördük. Ayrıca, koltuğun sırt bölümünden gıcırtılar ve oturma bölümünden yay sesleri gelmeye başladı.
4. Koltuklarda iki kez leke oluştu ve silme işlemi sonrasında izler kaldı.
A. İlk leke, çocuğumuzun tükenmez kalemle çizdiği bir çizikten kaynaklandı. Islak mendil ve nemli mikrofiber bez ile müdahale ettik ancak iz kaldı. Satın alma veya teslimat sırasında temizlikle ilgili herhangi bir döküman veya talimat almadık. Garanti belgesine dahi sahip değiliz.
B. İkinci leke, dökülen az miktarda çikolatadan oluştu. Nemli mikrofiber bez ile hafifçe silinmesine rağmen leke kaldı.

Mağaza ile iletişime geçtik ve müşteri hizmetlerinin yönlendirmesiyle servis çağırdık. 18.03.2024 tarihinde servis geldi. Üçüncü maddede belirttiğim tüm sorunları kabul ettiler ve onarabileceklerini söylediler. Ancak, ürünün yeni olması sebebiyle, ayıplı mal ile ilgili seçimlik haklarımı kullanarak ürünün yenisi ile değişimini talep ettim. Bunu yapamayacaklarını ve firmanın kabul etmeyeceğini belirttiler.

profile profile
18 Mart 2024 20:05

4. Madde de ilettiğim konular hakkında ise satış danışmanın ürünü bize pazarladığı nitelikte olmadığını ve konuyla ilgili bizimle ne temizliği ne de kullanımı hakkında Herhangi bir belge paylaşılmadığını ilettiğim halde bunu kullanıcı hatası olduğunu ve işlem yapamayacaklarını yine firmanın aksini kabul etmeyeceğini ilettiler. Tek çözümün ücret dahilinde kumaşın değişebileceği olduğu ayrıca paylaşıldı. Yine bu kadar konu olmasına rağmen servis tutanağına sadece kullanıcı hatası diye not düştüler... Adım gibi eminim bu koltukta çok kısa süre sonra sünger çökmesi, seslerin daha da artması gibi sorunlar oluşacak bakalım bunu nasıl önümüze koyacaklar. Toparlayacak olursak firmadan beklentim ayıplı mala ilişkin seçimlik haklarımın tarafıma tanınmasıdır. Bu haklar firmanız tarafınca değil Türkiye Cumhuriyeti kanunları tarafınca tüketicilere sunulmaktadır, bunları yok sayamazsınız. Bu şikayet üzerinden de sonuç alamazsam gereğini yapacağımı ayrıca bildiririm. Sonuç olarak elimizde birden fazla üretim hatasına sahip, firma çalışanınca yanlış bilgiler verilerek karar sürecimin yanlış yönlendirildiği ve silmeye hatta dokunmaya korktuğumuz bir ürün bulunmaktadır.

18 Mart 2024 20:20 (Şikayetten 3 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Talebinizle ilgili olarak çözüm ekibimiz sizinle en kısa sürede iletişime geçecektir. Saygılarımızla,

20 Mart 2024 14:40

Değerli Müşterimiz ; Sizi kayıtlı telefon numaranız üzerinden aradık ancak iletişim sağlayamadık. Çözüm Ekibimiz sizlere ulaşmaya devam edecektir. Anlayışınız için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla, Çözüm Merkezi DOĞTAŞ

20 Mart 2024 19:59

Tüm gün müsait olmama rağmen gelen bir arama olmadı ama bekliyorum.

22 Mart 2024 10:42

Hala aranmadım. Tüketici Hakem Heyeti ve CİMER başvurusuna doğru ilerlemenin vakti geldi. Daha da Doğtaş'a uğramam, uğrattırmam. Piyasa standartlarında hatta belki biraz altında kalitede ürünü yüksek fiyatlara satacaksınız ama arkasında durmayacaksınız...

05 Mayıs 2024 21:21

Kendi çabalarımla firma yetkililerini buldum iletişime geçtim sorunumu anlattım. Buna rağmen tek bir kişi bile tarafıma dönüş yapmadı, bir ürünün arkasında ancak bu kadar durulmaz. Merdiven altı firmalar gibi davranmak sebebiyle kurumsal anlamda gerçekten yoksun Doğtaş, maalesef yaklaşımınız parayı alana kadar...

03 Haziran 2024 20:47

Sayın potansiyel Doğtaş ve bu gruptaki diğer markaların müşterileri, size şiddetle bu firmadan uzak durmanızı öneririm. Firmadan iki defa yönetici seviyesine de insanlara ulaşıp durumu anlatmama rağmen bırakın çözüm sağlanmasını olağandan farklı hiçbir şey olmadı, yazdığım süreci tekrar yaşadım sadece... Maalesef tek çözüm Türkiye Cumhuriyeti tüketici kanunu görmezden gelen bu firmadan hakkımızı hukuk yoluyla almak olacak. Diğer şikayetlerdeki diğer mağdurların yaptığı gibi...

03 Haziran 2024 20:49

Bir de ek olarak belirtmek isterim olur da çözüm ekibi bir sebepten sizi arayacak olursa gözünüz kulağınız kalbiniz telefonda olsun en fazla 5 saniye çaldırıp açmayınca kapatıyorlar, sanırsınız tek derdimiz onlar başka işimiz gücümüz yok... Şu ana kadar iki defa arandım, ilkinde 4 ikincide 5 saniye çaldırdılar tam telefonu açarken kapattılar.

Mert sonuçtan hiç memnun değil

14 Şubat 2024 10:42
Kemal sonuçtan çok memnun