Cem sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Sıfır Klimayı Mahvetti. Vakumlama Yapmadılar

Arçelik Sıfır Klimayı Mahvetti. Vakumlama Yapmadılar
28 Haziran 2024 12:19

Arçelik'ten yeni aldığım 18325 klima için dün servis montaja geldi. Montaj sırasında vakum yapmadıklarını gördüğümde, ilgili teknisyene vakum talep ettiğimi söyledim. Kendisi bana ''15-20 metre mesafe olmayan montajlarda vakum yapılmadığını'' iletti. Zaten daha evi görmeden vakum makinesini yanlarında getirmemişlerdi bile. Montajdan hemen sonra Arçelik kendi internet sayfasında bile montaj yapılması gerektiğinin yazdığını görünce inanılmaz rahatsız oldum. Bugün montaja gelen servis ile görüştüm ve kendileri de (ses kaydı vardır) ilk önce vakum gerekmez dedi. Daha sonra şikayet edeceğimi söylediğimde tekrar arayıp yarın vakuma adam göndereceğiz dediler. Hani gerek yoktu. Hani sorun yoktu. Dünya para verip klima alıyoruz. Yaşadıklarımıza bakın. Kısa bir araştırma yaptığımda dış üniteye hava karıştıktan sonra daha vakum yapılamayacağını öğrendim. Dış ünite değişmesi gerekiyormuş. Ne olacak şimdi. Marka adı kötülendi, ürün kötülendi, servis kötülendi, en önemlisi keyfimiz kaçtı. Sadece teknisyenin acelesi olduğundan yaptığı bir suistimal nelere sebep oluyor. Dış ünitenin sıfır olarak değiştirilmesini ve acilen mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.

01 Temmuz 2024 12:54 (Şikayetten 3 gün sonra)
09 Temmuz 2024 18:42

Hiçbir gelişme olmadı. Dikkate bile alınmadık.

09 Ağustos 2024 13:31

Arçelik tek bir hamle yapmadı. Hakem Heyeti'ne başvurdum.

Fikret

Sonuç ne oldu acaba? Yazdıklarınızın aynısı başıma geldi de o yüzden merak ettim?

Cem

Arçelik cevap dahi vermedi. Tüketici Mahkemesi'ne başvurdum. Aylarca sürdü ve olumsuz sonuçlandı. Yazılarımız dikkate bile alınmadı.

Arçelik Klima Montajında Vakum Yapılmadı, Mağdur Edildim

15 Temmuz 2025 03:31
Kadircan sonuçtan hiç memnun değil

Kadircan
29 Temmuz 2023 13:25
Halil sonuçtan hiç memnun değil

06 Eylül 2024 16:33

Arçelik Kategorileri