Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Çamaşır Makinesi Sıkma Sorunu Ve Teknik Servis İlgisizliği

26 Aralık 2024 15:59

İstanbul Maltepe Piazza AVM'de bulunan Arçelik bayisinden 30 Kasım 2024 tarihinde beyaz eşya (bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, buzdolabı) ve TV satın aldım. Ürünlerin kurulumu 13 Aralık 2024 tarihinde yapıldı. Kurulum sonrası Arçelik marka 10120MX model 10 kg 1200 devir çamaşır makinesinin 3-4 parça çamaşırı sıkmadığını fark ettik ve müşteri hizmetlerini aradık. Teknik servis geldi, yük (denge) sensöründen bahsetti ve hata kodu aldığından bahsedip her hata kodu alınca sıkma problemi için reset atmamız gerektiğini ve mümkünse çamaşırı tamburun yarısına kadar doldurmamız gerektiğini söyledi ve gitti. Üründen memnun değildik; çevremdeki diğer tüketiciler kendi makinelerinin 3-4 parça çamaşırın haricinde tek çamaşırı veya tek temizleme bezini bile sıktıklarından bahsetmektedirler. Ürünü iade için bayiye başvurduk, bayi iade için müşteri hizmetlerini arayınız dedi, müşteri hizmetleri teknik servis gönderdi. İkinci teknik servis ise gelmeden önce telefonla aradı, şikayetiniz tek parça çamaşır sıkmama sorunu ise bu arıza değil birden fazla çamaşırı sıkmaması sorun dedi. Davet ettik, geldiler. Test için ürüne tek çamaşır attık, sıkmadı; sonra 3 parça daha çamaşır attık, yine sıkmadı. Teknik servis hem iade almak istemiyor hem de mahcup olmamak için sensörü devre dışı bırakarak 'bakın sıkma yapıyor' demeye çalıştı; teknik servis alicengiz oyunu oynayıp ürünün normal modda bitmesini bile beklemeden 'çamaşırlar sıkılmamış ıslak ise elinizle sıkınız' dedi ve gitti. Teknik servisin davranışı hiç hoş değildi. Önceki kurulumu yapan teknik servis, ürünün tahliye hortumunun ucunu kesmiş, bundan da bahsettim; bana 'lavabo borusu ile çamaşır makinesinin tahliye hortumu tek gidere bağlı ise kesebilir' dedi. Ben de 'benden habersiz nasıl kesebilir, o benim sorunum. Sucu çağırır t borusu taktırırdım, ben kiracıyım, gittiğim yerde hortum kısa gelince ben ek olarak alacağım hortumu bantla mı birleştireceğim?' dedim. Kısaca her söze bir kılıf uyduruyordu. Ürün çöp, kesinlikle alma. Sağlık çalışanı iseniz tek atılması gereken iki üç önlüğü veya üniforma atacaksanız sıkmayacaktır. Ayrı atılması gereken bebek kıyafetlerini sıkmayacak. İçinde metal olan iç çamaşırlarını sıkmayacak; bu nedenle diğer çamaşırların zarar görme riskine karşı birlikte atmak zorunda kalacaksınız. Masa örtüsü balık yağı mı oldu? Mecbur o örtüyü ya elinizle sıkacaksınız ya da diğer çamaşırla birlikte atacaksınız, çoraplarınızda aynı şekilde. Diğer aldığım ürünlerde sorun görmedim. Bu ürünün iadesini istiyorum.

26 Aralık 2024 15:37

Sağlık çalışanı iseniz tek atılması gereken bir (iki üç) önlüğü sıkmayacaktır. Üniforma atacaksanız sıkmayacaktır. Birkaç ayrı atılması gereken bebek kıyafetlerini sıkmayacak, bebek çamaşırlarının fiyatı belli kazanı bolca doldurup (tabi ki bebeğinize yedek çamaşırınız kalıyorsa) sıkmayı deneyeceksiniz. Boya çıkaran ve yıkma önerilerinde tek atılması gereken çamaşırları elinizle sıkmak zorunda kalacaksınız. Alerjik rahatsızlığınız varsa şansımız hiç yok tüm çamaşırları birlikte atmak zorunda kalacaksınız. İçinde metal olan iç çamaşırlarını sıkmayacak bu nedenle diğer çamaşırların zarar görme riskine karşı birlikte atmak zorunda kalacaksınız. Masa örtüsü balık yağımı oldu mecbur o örtüyü ya elinizle sıkacaksınız ya da diğer çamaşırla birlikte atacaksınız, çoraplarınızda aynı şekilde. Bu ürünü hediye olarak aldı iseniz elinizle sıkarak idare edebilirsiniz. Para ile aldınız ise idare edilmez.

27 Aralık 2024 11:51

Sorunum giderilmedi. Müşteri hizmetlerinden arayan hanımefendi nazikçe ürünün iade veya değişim yapılmayacağından bahsetti çünkü; Arçelik marka çamaşır makineleri 1 veya 2 veya 3 parça çamaşırı sıkmıyormuş ve bu da arıza olarak kabul edilmiyormuş. Bu nedenle çamaşır makinesi satın alırken az çamaşırla sıkma işlemi yapan yük (denge) sensörü daha gelişmiş teknolojiye sahip olan diğer markaları tercih ediniz. Satın alırken bayi objektif olarak ürünü her yönüyle iyisi ve kötüsüyle anlatsa idi. Yakın zamanda ürünün marka modelini belirtip sosyal medyada video da atacağım; ne de olsa müşteri temsilcisinin deyimiyle ürünün bu yöndeki "eksikliği" arıza değilmiş tüketici kanunundaki belirtilenin aksine eksik ve ayıplı değilmiş.

07 Ekim 2025 11:02

Tüketici Hakem Heyeti yolu ile ürünümün ayıplı olduğu tespit edildi ve para iadesi gerçekleştirildi

Umut sonuçtan hiç memnun değil

18 Ağustos 2024 12:27

Arçelik Çamaşır Makinesi: Ses Ve Titreşim Sorunu
Elif sonuçtan çok memnun

Arçelik 10120 MS Çamaşır Makinesi Arızası

16 Ocak 2024 15:07
"Hızlı dönüş ve alakası için Arçelik Yetkilisi Demet Hanım'a teşekkür ederim. Ürünümün değişiminin yapılması konusunda titizlik gösterdi. Sorunum çözüldü."
Fatıh sonuçtan hiç memnun değil

Fatıh
31 Ağustos 2024 15:40