Arçelik Aylarca Çözemediği Kusurlu Ürünün İade Ücretini Eksik Veriyor!

30 Temmuz 2024 16:46

Arçelik iade sürecinde bizi mağdur ediyor! Madde madde başımıza gelenler:
- 22 Mart 2024 Arçelik omd d 602 dwi model ocağı satın aldık.
- 19 Nisan 2024'te yeni taşıdığımız evimize yetkili servis geldi. Doğalgazdan tüpe geçiş yapılacaktı. Yanlış ekipman kullanımı sebebiyle ocağımızı neredeyse kıracaklardı. Çıkarmaları gereken parçayı çıkaramayacakları hale getirdiler. Değişim istedik. Müdürlerini aradılar. Müdürleri ocağı güzelce paketlemelerini, serviste sorunu çözüp, yarın tekrar aynı ocağı sıfır diye getirmelerini söyledi. Çok gergin ve saçma konuşmalardan sonra, değişim için ocağı aldığımız mağazayı aradılar.
- Biz ocağımızı satın alırken mağazada bir adet sıfır (mahvettikleri ocak) bir adet teşhir vardı. Eşim arayıp asla teşhir istemediğimizi, teşhirdeki ürünün defolarına kadar bildiğimizi, getirirlerse anlayacağımızı belirtti. Asla böyle bir şey olmayacağı, yeni sevkiyat geldiği söylendi. Sonuç olarak teşhirdeki defolu hiçbir jelatini olmayan ocak geldi.
- Mağazayı arayıp teşhir geldiğini söyledik. İyi tamam sipariş verelim fabrikaya dediler...
- Arçelik müşteri temsilcileriyle görüşmelerimiz başladı. Çok üzgün olduklarını gerekenin yapılacağını söylediler her seferinde. O günden günümüze 20-30 kere görüşmüşüzdür, hem yetkili servisle hem müşteri temsilcileriyle hem de Arçelik'ten bizi arayan herkesle.
- 9 Mayıs 2024 yeni ocağımız geldi.
- Bu sefer döküm ızgaraların fabrikada kalıbında hata olduğundan kusurlu geldiğini fark ettik. Her gözün üzerindeki ızgaraların tek ya da 2 ayağı aynı seviyede durmadığından tencereler hem yamuk duruyordu hem de yemek karıştırırken çalkalanıyordu.
- Defalarca ızgara geldi gitti. Ben de eşim de aynı kalıptan alınan ızgaraları getirmelerinin hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini iade istediğimizi söyledik. Kabul edilmedi. Sürekli yeni ızgara ve hatta komple ocak gönderildi.
- Temmuz'da "Bir ocak bir insanın hayatında bu kadar yer kaplamamalı yeter iade alın" temalı konuşmalarımızdan sonra iadeyi kabul ettiler. Çünkü yine bize gelmek üzere bekleyen ızgaraları denemişler onlar da yamukmuş.
- Fakat bu sefer şöyle bir problem var. Biz ocağı aldığımızda 9.500 TL ödedik. Şu an ocak 11.510 TL. Böyle bir fiyat farkı hiç yokken iade isteyen biz. Kabul etmeyen Arçelik. Şimdi iadeye tamam diyorlar fakat faturada yazan dışında bir rakam vermeyeceklerini söylüyorlar.
- Başından sonuna kadar fiyasko olan bu sürecin layıkıyla bitmesini ve mahkemeye gitmek zorunda kalmadan güncel fiyat üzerinden iade alınmasını talep ediyoruz!

08 Ağustos 2024 10:22

Arçelik omd d 602 dwi ocak iademiz aylar sonra, defalarca ocak ızgaraları gelip gittikten sonra, fabrikada kalıp hatası olduğu kabul edilip onaylandı. Fakat arada fiyat farkı yokken istediğimiz iade işlemi onaylanana kadar ocağın fiyatı 2500 TL arttı. Hatta güncel fiyata göre 3200 TL, fakat biz doğal olarak iade onaylandığındaki ücreti talep ettik. Fabrika hatasını anlayıp da çözülemeyeceğini kabul edene kadar geçen süre bizi ilgilendirmez. Bu konuyu Şikayetvar a 30 Temmuz'da yazdık. Dönüş yapıldı Arçelik'ten. Fakat faturada yazan ücretin iadesinin yapılacağı söyleniyor hala. Yıldırma politikası uyguladılar, asla hukuk müşavirleriyle görüştürmediler. Otomatik algoritma cümleleri kurdular her konuşmamızda. Biz de en sonunda alın şu ocağı da yeni ocağımızı taktıralım, mahkemeye başvuracağız artık hakkımızı almak için dediğimizden beri ne arayan var ne soran. Biz aradığımızda yetkili servis dönüş yapacak deniyor. İletişim numaraları yok onlar arayacak deniyor. Taleplerimiz sayfası güncel değil, hala değişim yapılacakmış gibi görünüyor aylar öncesinin kaydı mevcut, arası yok. Ocağı biz çıkarsak AA siz çıkardınız olmaz artık diyecekler. Onlar gelmiyor. Biz ulaşamıyoruz...

31 Temmuz 2024 13:43 (Şikayetten 20 saat sonra)
01 Ağustos 2024 09:55

Uygun olmadığım bir anda aramışlar. Defalarca geri aradım. Dönüş yapacakları söylendi. Yeni ocak aldık taktıramıyoruz elimizdekiyle ilgili problemi çözemediğimiz için. Hiç kullanılmamış ocağı kırmakla başlayan ve kurallar gereği buraya yazmama izin verilmeyen kelimelerle anlatmam gereken süreç bitsin artık. Müşteri hizmetleri bana hala normal iade sürecinden bahsediyor? Sizce bu normal bir süreç mi? Biz zaten fiyat farkı yokken iade istemeye başladık, kabul edilmedi. Çözeriz dendi. Çözemediler. Neden biz mağdur oluyoruz?

05 Ağustos 2024 10:00

Değişim departmanından arayıp fatura üzerinde yazanın haricinde bir meblağ vermeyeceklerini söylüyorlar ısrarla. Hukuk müşavirlerinin konuyla ilgilenmesi gerektiğini çünkü durumun normal bir iade süreci olmadığını söylüyoruz. Cevap gelmedi hukuk bölümünden biz size faturada yazanı verelim diyorlar sürekli. Yıldırma politikası sanırım. Ama konu sadece para değil. Çok ayıp ya çok. Konunun nispeten daha yetkili bir birime ulaşmadığı kanaatindeyim. Sanırım bize gelmeden çözün birçok şeyi dediler. Yanlış inisiyatifle aralarında paslaşıyor olabilirler. Yoksa gerçekten olayın seyrini değiştirebilecek birilerine ulaştı ve hala bu durumdaysak vay vatandaşın haline...

Buse sonuçtan hiç memnun değil

Buse
19 Şubat 2024 22:23
Arçelik Markasına Ait Ocağım Kendi Kendine Alev Aldı
Arçelik Markasına Ait Ocağım Kendi Kendine Alev Aldı
Merve sonucu yetersiz buldu

Merve
01 Eylül 2023 10:26
Eyüp sonuçtan hiç memnun değil

Eyüp
05 Eylül 2023 11:16
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Ocağımın Döküm Rengi Hızla Soluyor

Osman
15 Nisan 11:58
Hülya sonuçtan hiç memnun değil

Hülya
26 Mart 2024 18:01