Ferhat sonuçtan hiç memnun değil

Akbank'ta Yetkisiz İşlemlerle 80.000 TL Zarara Uğradım!

Ferhat
10 Aralık 2024 13:30

27 Kasım çarşamba 80.000 TL iznim ve onayım dışında kartlarım başka iki mobilden cüzdana girilerek boşaltılmış. Gece telefonuma başka mobilden cüzdana girildiği ve sim kart blokeniz var size mesaj gönderemiyoruz mesajları gelmiş. Mobil cebime sorunsuz aynı şifremle girdim. 14 harcama her biri 5000 TL den toplam 70.000 TL den kartlarım boşaltılmış. Axess kredi kartımdaki 30.000 TL provizyonda beklemedeydi. Ben arayıp bildirmeme rağmen kartlar iptal edilmiş ama cüzdanı iptal etmedikleri için ben itiraz forumu ve suç duyurusuyla uğraşırken İki işlem 10.000 TL gitmiş. Sonra cebimde bloke olduğu için fark etmedim cuma akşam İşten gelince mobil cebime girince gördüm. Haliyle itirazım pazartesiye kaldı. 40.000 TL banka hesap kartımdan ek hesabımdan olanın belgelerini aldım. Kredi karttaki belgeleri verilmedi. Kesim tarihinden sonra verebilirlermiş, karakolda bana belgeye bir imza daha atılmalı ve şikayet için emniyete siber suçlara gitmeniz gerekir dedi. Perşembe şubede belgelere bir imza daha attırdım ve sim kart blokemi şubeden kaldırdım.
Emniyete gittim, onlar da biz bakmıyoruz tekrar karakola gideceksiniz dendi. Karakola gittim. 40.000 TL zarar ettiğimi yazdırdım çünkü kredi karttaki hale beklemedeydi ve belgeleri vermemişlerdi. Ben zaten yüzde doksan 30bin onaylanmaz desem de ifademde belirttim. Kartlarım internet Yurtiçi ve dışı alışverişe, mail ordere, temassıza kapalıydı. Ayrıca müşteri hizmetlerinden mesajlı onay kodlu işlemlere açık olsun talimatım vardır. Kartları kullanmıyordum. Çünkü Akbank yine bir akşam sosyal medyada 1. Sırada gündem olmuştu. Bende korkup hemen bakmıştım ve benim param da sebepsizce eksikti. Teknik hata düzelecek dendi. 1,2 gün sonra düzelmişti. Hatta bu korkum yüzünden dijital güvenlik sigortası yaptırdım, internete kartlarım kapalı olmasına rağmen. Eşimde kızımda Akbank kullanırdı. Benim sorunum çözülmezse bir daha kullanmazlar Maaş hesabım olduğu için iptal etmedim. Kredi kartım iptal mağduriyetim bitene kadar. Şu an çalışma arkadaşlarım da çok korkuyorlar senin bile başına geldiyse bu biz biteriz diyorlar. Cüzdana girmedim, onay da vermedim. Oradan yapılan hiçbir işlemden bilgim ve onayım da yoktur. Ayrıca 10.000 TL'ye hemen itiraz edemedim. Haliyle bilgim olmadığı için araya hafta sonunda girdi. Pazartesi hem itiraz formu doldurdum hem de kesim tarihleri de geçince belgeleri de alarak ek tutanakla dosyama 40.000 TL de eklendi. Akbank 21 yıllık müşterisinin hakkını başka adli makamlara bırakmayacak, mağduriyetimi giderecektir.

18 Şubat 2025 04:12

Akbank ta 27 Kasım da mağdur oldum. Kartlarım juzdan diye bir uygulama üzerinden boşaltıldı. Akbank dan gece mesajlar gelmiş. Bem de sabah 7: 40 gibi görüp hemen müdahale ettim. Fotoları atacağım mesajların. Akbank operatör değiştirdim diye sim kartıma bloke koyuyor Şifrede göndermiyor. Ama her işleme sistemi geçit vermiş. Juzdan a yeni mobil iki cihazla girmişler. Akbank tanımlanmamış cihaz ve sim kart bloke varken yapılan 16 harcama 80.000 den sorumlusun. İtirazıma kredi 3D harca diye verdin. Bana göndermediğin şifre kodunu onaylayamam veya paylaşamam. Telefonumda bulunmayan, kullanmadığım uygulamadan zarar ettirildim. Akbank internet, mail ordere, şifresiz yani temassıza da bile kapalı olan kartlarımla harcama yapılmış Kredi kartım çıkardıkları sanal kartla 30.000 TL altı harcama. Banka kartımdan artı hesaptan 30.000 TL. Yine dijital banka kartıyla artı hesaptan 10.000 TL ve yine çıkardıkları Wings dijital kartla 10.000 TL. Akbank tüm işlemler onayım alınmadan yapılmış. Sorumlu sensin. Kararını düzeltmeni bekliyorum. Aksi takdirde adlı kurumlarda ve sosyal medyada hakkımı sonuna kadar arayacağım. Maaş müşterisiyim ve çevrem hep akbanklı Durmadan soruyorlar müşterinin yanında durdun mu diye. Kendi hesaplarından korktukları için önlemlerde alıyorlar. Akbank yanlış kararını düzeltmeni bekliyorum. BDDK başvuru yapıldı. İnşallah düzeltirsin yanlış kararını.

02 Ocak 2025 02:38

Akbank'ta 27 Kasım gece başka mobil cihazla bende bulunmayan, kullanmadığım juzdan a giren malum şahıslara sim kart blokem bile engel olmamıştır. Akbank sim kart değiştirdiğim için kartımı bloke ediyor ve şifre göndermiyor. Neden güvenlik amaçlı yetkisiz kişilerce kullanılmasın diye. Ama yetkisiz kişiler başka mobil cihazla juzdan a girmelerine engel olmadığı gibi 3 kart çıkarmalarına ve 16 harcama 80.000 TL ile onaysız internete, mail ordere, temassıza, şifresiz harcamalara bile kapalı kartlarım juzdan da çıkarılan sanal kartlarla boşaltılmış. Ayrıca Wings kart çıkarılmış. Benden onay Alman için şifre gerekli. Şifre göndermediğinin üç mesajı hale telefonumda duruyor. Savcılıkta suç duyurum var. Akbank itirazıma 3D diye red veriyor. Akbank göndermediğin şifre nasıl onaylanır. Akbank güvenlik tedbirlerin biz kart sahipleri için konulmadı herhalde. Sim kart bloke varken başka mobil cihazla bu işlemler yapıldıysa sorumlu bellidir. Şifre göndermiyorsan 17. Harcamaya engel olduğun gibi 1. Harcamaya da engel olacaktın. Olmadın. Onayımı da almadım. 3D sorumlu ben olacağım. Nasıl oluyor. Bu durumda bile sorumluluk yok diyorsan güvende asla olamaz. Sorumluluk bu durumda bile alınmazsa tabii ki bankanın güvenlik, gizlilik sistemini sorgularım. Benim hesaplarım, kartlarım başka mobil cihazla, sim kart blokem varken gece yarısı yetkisiz kişilerce telefonumda bulunmayan juzdan üzerinden boşaltılacak, banka gönderemiyorum dediği şifreyi onayladım diye red verecek, sorumluluğu bana atacak, sonrada reklamda güvenin adresi olacak. Güvenin adresi işte burda ortaya çıkar. İnsanlar Akbank'ın bu durumda gösterdiği duruşu sorgular. Sorumluluk yoksa güven asla olmaz. Eşim ve kızımda bu karar üzerine hesapları kapatacak. Maaş hesabım olduğu için hesap kalacak ama kredi kartı iptal mobil cep iptal. İş arkadaşlarım bu karar karşısında tedirginlikleri dahada arttı. Akbank sadece edeceği kâra bakarsa, gerektiği yerde sorumluluk almazsa, insanlarda edeceği zarara bakacak Akbank'tan uzak duracaktır. Adli makamlardan hakkımı inşallah alacam.

02 Ocak 2025 01:04

Gece yarısı juzdan a başka mobil cihazla girenlere sim kart blokem bile engel olamamış. Kartlar çıkarmışlar. 16 harcama 80.000 TL ile internete mail ordere, temassıza, şifresiz harcamalarına kapalı olan kartlarım sanal kartlar çıkarılarak boşaltıldı. Sim kart değişikliği var diye bana şifre göndermeyen Akbank başka mobil cihazla juzdan a girilmesine,3 kart çıkarılmasına,16harcamaya gece yarısı engel olmamıştır Benden onay almayan Akbank harcamalardan beni sorumlu tutuyor. Akbank sim kart bloke varken neden şifre göndermiyorsun. Nedeni belli güvenlik amaçlı. O zaman başaka mobille bu işlemler neden yapıldı? Güvenlik var mı? Ben blokeyi ertesi gün şubeden kaldırdım. 3D harcama diye itirazıma red veren Akbank'tan gece 3 mesaj gelmiş şifre gönderemiyoruz diye. Acaba gönderemiyoruz dediğin şifreyi nasıl onayladım. Müşteri hizmetlerin iki Samsung la girildiğini söyledi. Benim telefonum Samsung değil. Benden onay almadan kimin juzdan a girmesine izin verilmişse ondan parayı tahsil edersiniz. Gerisi zaten belli hiçbir işlemde şifre gelmediği için onayım da olamaz. Akbank sorumluluk almamıştır. Bende iade etmediği hakkımı adlı makamlarda inşallah alacam. Sorumluluk yoksa güvende olamaz.

01 Ocak 2025 20:20

27 kasımda gece başka mobilden juzdan a sim kart blokem de varken giren şahıslar 3 de kart çıkararak, 16 harcama 80.000 TL ile kartlarımı boşaltıyor. İki kartım vardı. İnternete, mail ordere, şifresiz harcamalara, temassıza kapalıydı. Akbank cihaz güvenli değil, sim kart bloke ve bana şifre gönderemiyoruz diye attığın mesajın telefonumda duruyor. Bu durumda 27 kasımda yapılan hiçbir işlemde şifre göndermediğin için onayımda olamaz. Juzdan a girdirirken onayımı almadıysan harcamaların parasını da benden alamazsın. Nasıl 17. İşleme engel olduysan juzdan a girilirken güvenlik amaçlı yapmalıydın. Bizlere uygulanan güvenlik tedbirleri malum şahıslara neden uygulanmamış. İtirazıma red veren Akbank hakkımı adlı makamlarda inşallah alacam.

28 Aralık 2024 22:48

27kasımda bilgim ve onayım dışında Akbank kartım ve çıkarılan sanal kartlarla 5 defa toplam 25.000 harcama yapılmış. Akbank'dan ve sizden de şikayetçiyim. Kartlarım onaysız kullanıldı. Suç duyurusunda bulundum. Kim. Bilgi vermek zorundasınız. Bu harcamaları yapanlar neden sizin sizi daha çok ediyor. Ne gibi kolaylık sunuluyor. Ne banka sorumluluk alıyor ne de siz. Akbank ve elekse neden sizi daha çok tercih ediyorlar. Korsanlar neresi güvenli değil biliyorlar. Akbank. Elekse aranızda anlaşın 25000 iade edin bana

25 Aralık 2024 21:24

Akbank da sim kart blokem vardı. Akbank bu blokeyi güvenlik amaçlı koyuyor. Bankalar bunu yetkisiz kullanımı engellemek için koyar. Bize tek kullanımlık şifre de gönderemez bloke kalkmadan. Akbank ben de bloke varken başka iki yeni mobil cihazdan benim kartlarımın ve artı hesabımın kullandıkları juzdan a girilmesine engel olmamıştır. (Blokemi sonradan şubeden ben kaldırdım.) İnternete, mail ordere, temassıza ve şifresiz harcamalara kapattırdığım kartlarım sanal kartlar çıkarılarak boşaltıldı. Kartlar ve telefonum evde. Juzdan ı ben hiç kullanmadım ama benim yerime korsanlar Akbank sayesinde çok güzel kullanmışlar. Akbank sonra harcama itirazıma şifre onaylamışım diye red veriyor. Ayrıca bloke varken şifre göndermeyen Akbank sanırım inceleme yapmadan direk red vermiş. Güvenlik amaçlı bloke varken başka mobil cihazdan onayım alınmadan girilmesine engel olmamış. Hem cihaz güvenli değil hem sim kart bloke yetkisiz kişilerce kullanılmasın diye ama sorumlu benim. Akbank başka mobilden juzdan a girilirken güvenlik den ben sorumlu olamam. Bize uygulanan tedbirler siber korsanlarına uygulanmamış sonra ben mağdur oluyorum. Bu durumda mağduriyetime son vermesi beklenen Akbank güvenlik sistemini değil de beni sorumlu tutuyor. Neden şifre onaylı. Akbank sistemin bu durumda juzdan a girilmesine izini nasıl veriyor. Kaç aydır süre güvenlik açığı var diyenlere hayır yok diyen Akbank benim yaşadığım nedir. Güvenlik için bloke koyuyorsun. Sonra başka yeni cihazlardan juzdan a girip 3 kart çıkartma, 16 harcama ve iki farklı mobil cihaz yani 21 işlem de onayım alınmadan yapılıyor. Akbank güvenlikli olmayan cihazda ve kart da bu 21 işleme izini veren ben değil bankadır. Sim kartım blokeli ve iki farklı cihaz gece yarısı çıkardıkları sanal kartlarla, hiç kullanmadığım bir ödeme olan QR kodla kartlarımı boşaltılmasına fırsat veren güvenlik açığıdır. Hakkımı iade etmek yerine itibarını zedelemeyi tercih ettin. Sorumluluk alıp vermediğin hakkımı adlı makamlarda alacam inşallah. Para yerine gelirdi. Bu sene bir tık daha az kâr etseydin. İnsanlardan giden güven, itibar öyle kolay yerine gelmez. Reklamla güven olmuyor. İnsanlar yaşadıklarını, çevresinden duyduklarını bilir. Öyle Akbank reklamında güvenin adresi yazıyor diye de güven gelmez. Ben de 27 Kasım gecesi yeni bir mağdurun olarak reklamını çok güzel yapacağım.

22 Aralık 2024 16:29

27 kasımda gece yapılan harcama itirazıma da Akbank tabii ki red verdi. Çünkü bankanın diğer itirazıma red vermesi de sorumluluk asla almayan bir banka olduğunun göstergesiydi. Zaten sorumluluk alacak bankanın insanları mağdur olmaz. İşini lakıyla yapar siber korsanlarda müşterisinin hesaplarını boşaltamaz. Çünkü bedel ödemek istemez ve her türlü önlemi alır. Akbank sanki bizler kendi bankasında değil de evde hesap açmışız gibi umursamaz bir tavırla kendi sisteminin açığının olduğu ortadayken beni şifre gönderemiyoruz diye mesaj attığı şifreyi onaylamakla sorumlu tuttu. Akbank tabii ki şifre gönderemezsin sim kart blokem varken normalde zaten ben kendi mobil cihazımla da yapsam banada göndermiyorsun. Ben blokemi kaldırırım öyle gönderiyorsun. Akbank kendi sistemini biliyordur ama yinede sorumluluk almak istemiyor. Ben nasıl sorumluyum göndermediğin şifreyi ancak sistemine girerek onaylayabilirim. Ama olmaz Akbank ın sistemine giremem ki. O zaman nasıl onayladım diye bir çok form gönderdim açıklama istedim. Cevap yok. Yine red. Muhatabım banka yanıt vermiyor ama kendi mesajını ve sistemini kendi red verdiği kararla yalanlıyor. Aldım cevabımı demek ki benim hesabım dan sadece ben sorumluyum. Akbank sadece kârına bakacak. Hakkımı inşallah adlı makamlarda alacam. Akbank gece iki fraklı mobil cihazla ben de bulunmayan juzdan a giren korsanlara onayım alınmadan izin vermiş. Burada bir güvenlik açığı var. Burada iki sanal kart ve bir Wings kart çıkarılmış yine şifreli onayım yok. Mesajla bilgide yok. Yine juzdan da gece 14×5000 =70.000 harcama yapılıyor şifre onay yok. Sonra sabah kendi mobilimden mobil cebe giriyorum ve harcamaları görüyorum. Kartlarım halen internet ve mail ordere kapalıydı. Mobil cebime girilmemiş. Kartlar temassız ve şifresiz harcamalara da kapalıydı. Bu yüzden kart çıkarmalarla uğraşmışlar artık o kadarını bilemiyorum. Kartlarımda evde. Akbank telefonumda hiçbir sıkıntı yok herkes sıfırla dedi ama ben emin olduğum için başka bankanın mobil cebi de olmasına rağmen sıfırlamadım. Sabah müşteri hizmetlerini aramama rağmen kartlar bana ait değil dememe rağmen önlem almayan çalışanın hatası yüzünden iki işlem daha yapıyor. Çok şükür banka 17. Harcamada juzdan a engel oluyor. Tabi burda da sorumlu ben oldum. Akbank 80.000 zararda beni ortada bıraktı. Akbank mahkemeye kadar o göndermediğin şifrenin nereye gittiğini ve kimin onayladığını bul lütfen. Bunun cevabı ben de değil sende. Cevap sende olduğuna göre harcamalardan sorumluda sensin.

22 Aralık 2024 11:59

Akbank'dan 70.000 de olumsuz dedi. Zaten müşterisini düşünseydi kaç aydır ortada olan yüzlerce mağdurları varken sorumluluk alsaydı tedbirleri arttırırdı. Güvenlik açığını kapatırdı. Çalışanlarını daha iyi denetlerdi. Gece en azından müşterisini arardı. En önemlisi mağdurlarının başına ne gelmiş bir geçmiş olsun deyip özür dileyip 1. Ağızdan olayı dinleyip ona göre daha hızlı aksiyon alırdı. Ama bırak dinlemeyi bir geçmiş olsun bile yok. Senin olmayan paran gitmiş bankanın umurumda bile değil. Kartların boşaltılmış, adına kredi çekilmiş, hesabındaki para gitmiş banka muhatabın değil sanki hesabını orada değil de evinde açmışsın gibi ortada bırakıyor. Hakikaten benim durumumda bu karar akıllara zarar. Aramıyor bile icra işlemleri için ararlar diye düşünüyorum. O gece siber korsanlar adıma başka yeni mobil cihazdan juzdan a girerken benden onay alınmadı. İş Bende de juzdan diye uygulama yok ve kullanmadım. Bende mobil cep var ve onda hiçbir problem yoktu. Ben zaten harcamaları aynı şifremle mobil cebime girdiğimde gördüm. Mobil cebime girse daha fena zarara uğrardım. Kartlarım yine internete ve mail order kapalıydı. Temassıza ve şifresiz işlemlere kapattırmıştım çok önceden. Müşteri hizmetlerinde kayıtlı. Kartlarım kapalı diye sanal kart çıkarmış, Wings kart çıkarmış yoksa kartlarımı direk kullanırdı, uğraşmış kart çıkartmakla. Juzdan ı kullanmadım içeriğini bilmiyorum. Yeni bir cihazdan giriyor yani cihaz güvenli değil. Sim kart blokem vardı operatör değiştirmiştim yani oda güvenli değil. Ben blokeyi ertesi gün şubeden kaldırdım yani onu kaldırmadan iki ayrı yeni mobil (Samsung) cihazdan juzdan giriyor. Sanal kartlar çıkarıyor, Wings kartta çıkarıyor. Sonra 16×5000=80.000işlem yapılıyor. Bu harcamaların bilgisi ve şifre kodu gelmiyor. Banka gece bana" şifre gönderemiyoruz sim kart değişikliği var 'diye üç mesajı telefonumda dururken gönderemediği şifreyi onayladım diye red veriyor. Banka kendi mesajını yalanlıyor. Yani demek ki ben sorumlu olduğuma göre bankanın sistemine girdim ve gönderemediği şifreyi sisteminde direk onayladım. Demek ki ben bile Akbank ın sistemine rahatça girebiliyorum. Komik geldi mi? İşin gerçeği anladığım bize uygulanan güvenlik önlemleri siber korsanlarına uygulanmamış. Akbank neden uygulanmamış bir zahmet araştır da artık insanları mağdur etme. Akbank itibarını düşünüp bu kararı vermemeliydin. Zira akla ve mantığa uymuyor. Ben gece uyuyorum. Telefon ve kartlarım da evde. Telefonumda hiçbir problem yok.

12 Aralık 2024 10:31

Akbank gece yarısı 3 buçuk gibi başka iki mobilden girilen juzdan a benden onay almadan sim kart blokeniz var size mesaj gönderemiyoruz diye yine gece mesaj atmışken juzdan a girilmesine ve oradan 16 işlemden her biri 5000 TL den 80.000 TL zarar ettim. Karakolda şikayetçi oldum. Güvenlik açığı sebep olmuştur. Juzdan a girmediğim oradaki hiçbir işlem de bilgim ve onayım yoktur. Buraya yazmıştım ama sonra pişman olup silmiştim. Sonuç gelmeden yazdım diye. Evet dün bir harcamanın sonucu geldi. Üstelik çok enteresan o harcama yapılırken belki şubede itiraz forumuyla uğraşırken ve derdimi anlatmaya çalışırken olmuş. Ama gel gör ki çalışan hesaplarıma baktı. O bile demediki 2 tane daha yapmışlar. 70.000 haricinde zaten bana mesaj gelmediği için görmedim. Görsem zaten ona da itiraz forumu doldururum. Ayrıca aramışım ve bu alışverişler bana ait değil ben sanal kart çıkartmadım demişim. Kartları iptal ediyorsunuz, ama juzdan ı etmediğiniz için tekrar yapılıyor. Benim bunda ne suçum var bildirmeme rağmen onaylanıyor. Evrakda 3 d yazıyor. Ben açıklama bekliyorum nerede benim telefonuma ve hattıma gelen onay mesajı. Ben anlamadım. Bankadaki güvenlik açığı zaten mağdurlardan bellidir. Benim kartlarım temassıza, mail ordere, yurt içi ve dışı alış verişine kapalıyken ben ne yaşadım. Çevremde duyan herkes şok oluyor. Şimdi bir şok daha gelmeyen onay kodunu ben onaylamışım veya paylaşmışım. Akbank kim onayladıysa ondan parasını istesin. Sizin açığınız üstelik önceden bildirmişim ben yapmadım diye ama yapılan uygulama kapatılmıyor. Bun da ben mi suçluyum neden kapatılmıyor. 17. İşlemde neden izin vermedi banka madem her şey normaldi. Ben onay vermişim ya. 3 d diye bana red veriyorsunuz ya. Soruyorum itirazıma rağmen neden juzdan kapatılmadı. Bu işlemleri cuma fark ettim mobil cebime girdim normalde arka sayfaya bakmam hiç tesadüf Allah baktırdı. Ön sayfadadır zaten iki kartım da. Bu yüzden itirazım pazartesiye kaldı. 21 yıllık müşterisini mağdur etmeye devam ediyor ben de hakkımı her türlü yasal yolda arayacağım. 3 d onaylı ise ve bana mesaj gelmemişse demek ki bir açık var önlem almada. Korsanlara engel olacak sizsiniz param sizin sorumluluğunuzda. Ben bana gelmeyen mesaj için sorumlu olamam. Akbank bir akşam Twitter'da ilk sırada gündem olmuştu ve hesaptaki param sebepsizce eksikti. Aradığımda teknik hata düzelecek demiştiniz 1,2 gün sonra düzelmişti. Demek ki sizde teknik hatalar devam etmiş. O gece benim param sebepsiz eksildi. Teknik hata devam ediyor lütfen düzeltin.

12 Aralık 2024 03:00

27 Kasım çarşamba gece benden onay alınmadan başka mobilden Juzdan a girmişler. Üstelik sim kart blokeniz var size mesaj gönderemiyoruz diyede bana mesaj gelmişken gece. Bildiriyorum bana harcama mesajı da, onay kodu da gelmemiştir. Juzdan a girmedim 27 kasımda ve orada yapılan hiçbir işlemden bilgim ve onayım yoktur. Benim hesabım Akbank'ın sorumluluğunda ama yine Akbank'a aitmiş Juzdan oradan 16 işlem her biri 5000 TL toplam 80.000 zarardayım. Üstelik ben itiraz etmişim bu harcamalar bana ait değil diyorum. Kartlarımı iptal ediyorlar ama işlemlerin yapıldığı juzdan kapatılmadığı için 10.000 TL harcama daha ve 3. De bloke koyuluyor. Ben bunu ancak cuma günü mobil cebime girdiğimde tesadüfen arka sayfayı çevirince görüyorum çünkü kartlarım ilk sayfadadır. 2. Günü şubeden sim blokemi kaldırıyorum. 2 gün şube karakol gezdim. Belge eksik imzalı burası bakmıyor siber'e git. Orası tekrar karakola git dedi. Neyse ilk tutanakta 40.000 TL zarar var çünkü beklemede olan geçmez diye düşündüm ve onun belgeleri verilmedi. Ama yinede not olarak yazıldı. Ne kadar iyi niyetliyim 21 yıllık bankam için. Diğer 10.000 TL den zaten hiç haberim yok. Onaylanan 30.000 TL ve bana ait olmayan Wings deki 10 000 için pazartesi belgeler kesim tarihleri geçince verildi. Ek tutanakla dosyaya eklendi. En son yapılan 10.000 TL için red verdi. Akbank şifre kimin mobilinden ve numarasından onaylandı bilmiyorum. Ama emin olduğum benim telefonumda yok mesaj. Ben bana düşen önlemleri almışken kartlarım temassıza, yurt içi ve dışı internet alışverişine, mail ordere kapalıyken hatta müşteri hizmetlerinden internet onay kodlu işlemlere açık olsun demişim, kayıtlıdır. Ben onay kodu almamışım üstelik Akbank'dan sim blokeniz mesaj gönderemiyoruz mesajı varken nasıl Juzdan a girilmesine, 2 başka mobilden ve oradan neler yapmışlar. Sonradan bilgi sahibi oldum. Hiç birinde onayım yok ve harcamalarda bilgim bile yok. Benim bildiğim ben yapmadım, onayda vermedim. Onay kodu vermem veya paylaşmam için gelmesi gerekir. Harcama bilgiside yok. Anlamıyorum teknolojiden banka onaylı diye red veriyorsa ispatlasın bana zira ben telefonumu bilirim. 15 gün geçti düzeltilmedi. Çevremde herkes son derece tedirgin senin başına geldiyse biz biteriz diyorlar. Pimpirikli idim ama artık sayenizde paranoyak oldum. 21 yıllık müşterinin şu durumda mağduriyeti önemsemezsen sadece Akbank değil diğer bankalarında itibarı zedelenir.

11 Aralık 2024 04:29

27 Kasım 2024 çarşamba gece cüzdana başka iki mobilden benim adıma cüzdana girilmiş. Sabah uyandığımda cüzdana girildi ve sim kart blokeniz var size mesaj gönderemiyoruz, mesajları var. Başta belirtim cüzdana girmedim, ne işe yarar bilmem ve oradaki yapılan hiç işlem ve harcamadan bilgim ve onayım yoktur. Mobil cebime girdim ve 14 işlemden her biri 5000 TL olan toplam 70.000ntl kartlarım boşaltılmış. Sanal kart çıkarmışlar 30.000 TL beklemedeydi ve Akbank maaş kartımdan ve ek hesaptan 40.000 TL harcanmış. Hemen aradım işlemler bana ait değil dedim. Kartlar iptal edilmiş ama cüzdan edilmediği için ben itiraz forumuyla uğraşırken 2 işleme 10.000 TL daha onay verilmiş. Çıkarttıkları Wings karttan. Kartlarımı internet yurt içi ve dışı alışverişine, mail order e, temassıza kapalıydı. Ayrıca mesajsız onaysız işlemlerde müşteri hizmetlerinden kapattırdım, kayıtlıdır. Aylar önce de Akbank sosyal medyada gündem olmuştu. Hesaplarda sorunlar var diye ve baktığımda param sebepsiz eksilmişti, teknik sorunlar varmış. 1,2 gün sonra düzeldi. Kartlara önlemler almama rağmen dijital güvenlik sigortası yaptırdım. Çarşamba forumu doldurdum 40.000 TL belgesiyle, kredi karttaki kesim tarihinden sonra verilecek dendi ve 30.000 beklemede olduğu için onu ilk ifade tutanağımda zarar olarak yazılmadı. Ama bilgisi yazıyor. Karakol belgede 2 imza olmalı ve emniyete siber suçlara gidin dedi ama fabrikaya işe gitmek zorunda olduğum için perşembe şubeden sim kart blokemi kaldırdım. İmzayı da attılar. Siber suçlara gittim onlarda karakol bakar dedi. Tekrar karakolda gittim ve ifade verdim. Ben cuma günü mobil cebime girdiğimde beklemedeki onaylanmış ve Wings kart diye bir kartı gördüm 10 TL bin ben şok şok. Sonra tüm işlem kes yaptırdım sinirlendim. Tabii ki bu sebeple 10 bine itirazım ve belgeler almak için pazartesi şubeye gittim. Kesim tarihide geçtiği için doğru karakola ek tutanak bir 40.000 daha dosyaya eklendi. 16 işlemden 80.000 TL. Bilgim ve onayım dışında yapılan bu harcamaları ödeyecek durumum yoktur. Akbank ın bu güvenlik açığından dolayı 15 gündür mağdurum. Bilgisayar korsanlarına karşı Akbank müşterisinin hesabını koruyamamıştır. Kızım ve eşimde Akbank kartları iptal ettiler, durum düzeltilirse kullanabilirler. Çalışma arkadaşlarımda maaş hesabımız olduğu için tedirginler. Kendi itibarını ve benim hakkımı düşünerek en kısa sürede mağduriyetime son vermelidir. 21 yıllık müşterisinin hakkını teslim etmek ve başka adli makamlara bırakmamak Akbank'a yakışır.

Bilgim Dışında Yapılan Yüksek Tutarli Harcama Ve Uzayan İnceleme Süreci

Hatice
11 Ekim 2025 13:23

Özge
03 Kasım 2024 20:31
Tolga sonuçtan hiç memnun değil

Tolga
01 Haziran 2024 15:30
Ceyda sonuçtan hiç memnun değil

Ceyda
04 Kasım 2024 19:25
Akbank'ta Güvenlik Zafiyeti Ve İlgisizlik Mağduriyeti
Soner sonuçtan hiç memnun değil

Kredi Kartımdan Bilgim Dışında Yüksek Tutarla Yapılan İşlem Ve Banka Süreçlerindeki Sorunlar

Soner
09 Temmuz 2025 21:00
kredi-kartimdan-bilgim-disinda-yuksek-tutarla-yapilan-islem-ve-banka-sureclerindeki-sorunlar-1.jpg

Akbank Kategorileri