Akbank ATM'den Sıkışan Parayı İade Etmiyor.

25 Temmuz 2024 09:37

09.07.2024 tarihinde Akbank ATM'sinden 10 bin lira çekmek istedim. ATM bana 2650 lira ödeyebileceğini belirtti. 2650 lirayı çekmeye çalıştım. 2650 lirayı ATM para verme mekanizması öyle bir şekilde verdi ki, arkamda sıra bekleyen insanların yardımıyla alabildiğimiz kadarını aldık. 100 Türk lirası içinde kalarak sıkıştı. Sebebi ise ATM mekanizması paraların birçoğunu ATM içinde kalacak şekilde verdi, paraları çekerek almaya çalıştık. Bu olay 09.07.2024 tarihinde oldu ama ben tekrardan hesabıma yatar düşüncesi ve o gün ödeme yoğunluğumdan unutup 3 gün sonra, 12.07.2024 tarihinde başvuru yaptım. Başvurumu aldılar ve tarih bugün 25.07.2024, hala 100 lira parayı yatırmadı Akbank. İnanılır gibi değil, 13 günde bu ATM kontrol edilip para hesabıma iade edilmediği gibi halen bilgi alamadığım müşteri temsilcileri beni yanıltıyor ve süreci hızlandırmak için kaydınızı alıyoruz diyorlar, ama o da sadece baştan savmak olduğunu bu sabah, 25.07.2024'te gelen SMS ile anladım. Telefonuma bir SMS geldi. Şu referans başvurunuz sonuçlanmıştır diye. Girdim kontrol ettim, yatan bir para yok. Tekrar aradım, sonuçlandı diye mesaj geldi ama para yatmadı dediğimde bana 23.07.2024 tarihinde hızlandırma başvurunuz sonuçlandı mesajı dediler. Yazarken gülüyorum, utanıyorum ama insan aklıyla dalga geçiliyor. Ben 2-3 kez aradığımda her seferinde inceleme devam ediyor, hızlandırma için kayıt açacağız diyen sadece bir müşteri temsilcisi işini yapmış, o kayıt açmış gerçekten 23.07.2024 tarihinde, onu da sonuçlandırdık diye mesaj atıyorlar ama sorduğumda biz o kaydı sonuçlandırdık, işleminiz devam ediyor diyorlar. Hepsi müşteriyi başından savmış, bir kişi işini yapmaya çalışmış yani. Şimdi gelelim duruma, ilk defa param sıkışmıyor ATM'ye, süreci az çok biliyorum yani. Para sıkışan ATM'nin ATM numarası alınır, işlem saati ve ATM numarası ilgili bankaya bildirilir ve o ATM'nin kontrol edilip fazla çıkan para müşteri bilgileriyle örtüşüyorsa iadesi sağlanır. Arkadaş, 16 gündür bu ATM kontrol edilmiyor mu? Kaç kez gördüm, görevliler vardı etrafında. 16 gündür nasıl bir işlemi sonuçlandırmaz, iade yapmazsınız? Akbank olarak bu hukuk dışı işleyişi bir an önce sonlandırarak paramın hesabıma iadesini talep ediyorum. Tabii ki 100 lira büyük bir para değil ama ben 100 liramı neden size bırakayım.

29 Temmuz 2024 18:29

20 gün oldu Akbank ne parayı iade ediyor ne de arayıp soruyor

ATMde Para Sıkıştı 10 Gündür Çözüm Yok Mağduriyetim Devam Ediyor

Büşra
18 Temmuz 2025 10:41
Ugur sonuçtan hiç memnun değil

31 Temmuz 2024 15:23

Hamza