Vestel Klima Soğutmuyor Ve Çözüm Merkezi İlgisizliği

22 Eylül 2024 12:57

Yaklaşık 1 yıl önce Vestel'den klima aldım. Adana'da klimayı sadece yaz aylarında kullanıyorum. Klimayı aldığım zamanda 1 ay ancak kullanmışımdır. Bu Temmuz ayında klima hata vermeye başladı. Adana'nın sıcağında servisin gelmesi için ayrı bekledik, sonraki süreçte parçanın gelmesini bekledik bir süre zaman geçti parça geldi ve taktılar. Servisin parçayı takmasından sonra 1 hafta kullandık 15 gün şehir dışındaydık. Ağustos ayında klima tekrar arıza verdi. Ağustos sıcağında tekrar servisin gelmesini bekledik. Daha önce de arıza yaşandığını aciliyet ve öncelik olması gerektiğini söylememe rağmen 3 4 gün sonra gelebileceklerini söylediler. 1 ay önceki sorunun tekrarlandığı söylenip tekrar parça değişimi yapılması gerektiği ve parça beklenmeye başlandı. Parça gelince değişmesine rağmen çalışmadı bu sefer. Arayıp çağırdık bu sefer klimayı tamamen söküp götürdüler. 2 haftada serviste kaldı. Arayıp havanın sıcak olduğunu mağdur olduğumuzu söylememizi umursamadılar. En son çözüm merkezinden arayıp cihazda fabrikasyon bir hata olduğunu ve telafi için 2 yıla kadar garanti uzatma yapabileceklerini söylediler bunu düşündüm ama soğutma için yılda 3 ay kullandığım bir cihazı bu yıl iki aya yakın kullanamadım garantinin uzamasının siz mağdur olduktan sonra hiçbir faydası yok. Cihazın değişimini talep ettik. Değerlendireceklerini söyleyip birkaç gün daha geçtikten sonra tekrar aradılar. Cihazın sadece dış ünitesinin değişiminin onaylandığını göndereceklerini söylediler. Ben cihazın tamamının değişmesini gerektiğini söyledim bir fabrikasyon hata mevcutsa cihazın tüm parçaları dahil komple değişip yenilenmesi gerektiğini söyledim. Bunun mümkün olmadığı söylendi bende yazılı olarak neden değişimin mümkün olmadığını göndermelerini istedim. Onunda mümkün olmadığı söylendi konuşmalar kayıt altında istersek servisten servis fişi alabileceğimi söylediler. Servisin böyle bir takdiri ve değerlendirmesinin genel müdürlüğün bilgisi olmadan mümkün olmayacağını söyledim. Vestel çözüm merkezi önerdiği çözüm ve yaklaşımlar tüketicinin mağduriyetini çözmekten çok zaman geçirmeye, geçiştirmeye, yıldırmaya dayalı. Toplamda ben bu cihazı aldığım günden bu yana 5 ay sadece soğutma için kullanmışımdır. Doğalgaz kullandığım için ısıtma için hiç denemedim belkide ısıtmada da sorun vardır. Şu an evimin odasında duvarda klima izi ve delik var marka soran misafirlere Vestel diye söylüyorum. Bu bile kötü bir reklam hiç düşünülmüyor.

27 Eylül 2024 17:16 (Şikayetten 5 gün sonra)
27 Eylül 2024 17:40

Sürecim ile alakalı herhangi bir bilgi paylaşılmadı, sadece bir mesaj geldi. Cevapta yazıldığı gibi detaylı ele alınan hiçbir konu yoktur. Benim buraya yazma sebebim benim gibi mağdur olan diğer tüketicilerin nasıl bir yol izleyeceğimi görmesi içindir. Gelişmeleri paylaşmaya çalışacağım iyi günler dilerim.

10 Şubat 2025 09:50

Tüketici Hakem Heyeti aracılığıyla sorunum çözüme kavuştu. Bu kadar uzamasına gerek yoktu. Şikayetvar.com'a teşekkür ederim.

Vestel Klima İle Bitmeyen Sorunlar

19 Şubat 2024 09:03

Erman
21 Ağustos 2024 13:13
Vestel Klima Servis Sürecinde Yaşanan Sorunlar
Ayhan sonuçtan hiç memnun değil

Ayhan
16 Temmuz 2023 13:52