Mekin sonuçtan hiç memnun değil

04 Aralık 2024 21:54

2 gündür Turkcell Superonline ekipleri geliyor. Modem cihazımıza kadar değişim yaptırdık fakat sorun yine de çözülmüyor.
Kick ve Twitch platformlarında yayın yapıyorum 20mbps upload hızım olmasına rağmen akşam 19:00 dan sonra upload hızım tamamen çöküyor.
Yine aynı sorunu yaşadım ve yine çöktü.
İlk 2 ay muazzam güzel giderken 2 aydan sonra belirtilen hızlara belli saat aralıklarında ulaşamıyorum.
Fiber altyapı bulunduğum konumda fazlası ile kötü olduğunu düşünüyorum. Ben bu durumdan şikayetçiyim. Parayı sokaktan bulmuyoruz.
Vodafone 50mbps VDSL kullanırken bile asla sorun yaşamamışken Turkcell Superonline bizim için zulüm oldu.
Ne yayın yapabiliyorum ne de işlerimi. Grafikerlik ile uğraşıyorum ve dosya gönderimi benim için 7/24 önemli. Speedtest değerlerinde her şey şişirilmiş ve dobra şekilde görünüyor.
Teknik ekip dahi bu durumu çözemedi.

Bu sorunu nasıl çözeceğiz kanıt isterken de speedtest istiyorsunuz ve speedtestte şişirilmiş değerler çıkıyor. testmy.net sitesinden yaptığımda ise tamamen gerçek sonuçlar ile karşılaşıyorum ve gerçekten 20mbps olması gereken upload hızım akşam 19:00 dan sonra maksimum 1.6 MB görüyor ve en düşük 0.450 Kbps gördüm. İnanılması çok zor rakamlar.
20 Mbps nerede 1.6 Mbps nerede lütfen mantıklı olalım. Bu arada telefonumun internetini bağlayıp test ettim ve evet yayın yapabiliyorum ama telefonumun interneti ile fakat modeme bağlı iken asla yayın yapamıyorum. Programları bahane etmeyin. Ben kendim bilgisayar ile uğraşan insanım bu durumu anlayamayacak kadar saf biri değilim.
Speedtestin şişirilmiş rakamları ile kanıt istemenizi de gayet iyi anlıyorum sizin için en uygun olanı o gibi görünüyor. Fakat her şey kanıtlanabilir durumda. Lütfen artık bu duruma bir çare bulunmasını talep ediyorum. Çare bulunamadığı süreçte tarifemi cayma bedeli olmadan iptal etmek istiyorum çünkü ödediğim ücrete vaat edilen karşılık bu değil. Kesinlikle paket değişimi yapmayacağım çünkü bu sizin ürünleriniz ile alakalı bir durum bugüne kadar her şey güzel giderken son 2-3 gündür bu sorun ile uğraşıyorum ve artık gerçekten bıkmış durumdayım.

04 Aralık 2024 21:54 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebinizle ilgili inceleme yaparak en kısa sürede size bilgi vereceğiz. Saygılarımızla, Turkcell Superonline

04 Aralık 2024 23:24

Umarım talebim incelenir bulunduğum bölgedeki şebekede sorun olabilir ilgili ekipler kontrol ederse sevinirim çünkü telefondan yayın yapabiliyorken modeme bağlı cihazımdan yayın yapamıyorsam bu Turkcell den kaynaklı bir problemdir. Düzeltilmediği taktir de cayma bedelsiz ben bu internetten kurtulmak istiyorum. Sonuçta bana vaat edilen durumlar bu şekilde değildi istediğim değerleri alamıyorum.

05 Aralık 2024 14:51

Merhaba , Müşteri hizmetlerimize ilettiğiniz talebinizi titizlikle takip ediyoruz. Sonuçlandığında ekiplerimiz tarafından bilgi verilecektir. Saygılarımızla, Turkcell Superonline

12 Aralık 2024 20:39
Turkcell Superonline İle Sürekli Upload Sorunu Ve Çözüm Arayışı

Siz çözemediniz zaten ben kendim çözdüm tüm mevzu statik ip satın almakta yatıyormuş bu şikayeti gören yayın ile uğraşan arkadaşlar olursa bilgilensinler. Dün gece saatlerinde statik ip satın alım işlemini yaptım ardından yayın için bitrate değerlerim düzeldi. Bizim yayınların arasın 139 TL gibi bir ücret sıkışmış test ettim çatır çatır yayın yapıyorum. Ama malum müşteri temsilcileriniz ve teknik desteğiniz bile bu kadarcık basit bir bilgiden uzaklar :) Görselden obs bitrate değerine ve normalde olan upload değerine göz gezdirin anlayacaksınız aradaki farkı :)

Riza

Zamanla statik ip de çözüm olmayacak. Aylar önce aynı işlemleri yaptım statik ip ile sorunum çözülmüştü. Şu an fiber + statik ip parası veriyorum. 20 aralıktan bu yana yine sorun başladı.

Evon

Aynı sorunu yaşıyorum fullll sizinki çözüldü mü?

turkcell-superonline-ile-surekli-upload-sorunu-ve-cozum-arayisi-1.jpg
Mekin

Hayır hiçbir çözüm yok. Kaç kez müşteri temsilcileri ile görüşme sağladım hala bir çözüm yok. Dün aile profilini kapatıp güvenlik ağından çıkma işlemini uyguladım anlık olarak düzeldi yayın yaptım fakat tam şimdi saat 22:00 da yayın yapmak istediğimde yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Ha işin garibi VPN ile yayın yapabilirim VPN açtığım zaman ne gariptir ki upload hızım düzeliyor fakat bu sefer yayında oyun oynayamıyorum. Pingim 100 lere çıkıyor. Büyük ihtimal statik ip satın alırsak aylık 139 TL'ye düzelecek bu durum ama ben neden extra olarak 139 TL ödeyeyim zaten modeme belirli bir ücret ödüyorum! Ayrıca küçük bir not ; telefonumun interneti koskoca Turkcell Superonline'ın "fiber" adı altında satılan ve kullandırılan internetinden kat kat daha iyi.

20 Aralık 2024 22:40
Doğaç sonuçtan hiç memnun değil

04 Aralık 2024 22:51
Turkcell Superonline Yayın Sorunu: İnternet Hızına Rağmen Bitrate Problemi
Eren sonuçtan hiç memnun değil

11 Ekim 2024 14:16
Superonline Kategorileri