Aydan sonuçtan hiç memnun değil

Karaca Züccaciye Karaca:Satmadan Önce Koşulsuz İade; Ama İade İçin Koşul Üstüne Koşul!

21 Kasım 2023 13:47

20.07.2023 günü Ankara Armada Karaca'dan Rosie Brown Hatır Plus Mod 5 in 1 Essential kahve makinesi aldım. Bu markayı, mağaza çalışanı b. Bey ""15 gün içinde koşulsuz iade"" imkanınız var dediği için tercih ettim. 23.07.2023 günü, dördüncü gün, kahve koymaksızın sadece su ile ancak deneme imkanımız oldu ve bazı problemlerle karşılaştık. 24-26.07.2023 günlerinde ilgili Karaca mağazasına götürüp iade almalarını istedik. İlkinde a. Bey ve ikincide m. Beyin iade taleplerimizi içeren mailleri, satış direktörünce değişim olarak cevaplandı, iade almadılar.

Sonra iade için teknik servisin karar vermesi gerekiyor dediler. Mağazadan servise gitme süresinin bir hafta on günü bulduğunu öğrenince süreyi nasıl kısaltırız diye sordum, kendiniz götürebilirsiniz dediler. 27.07.2023 günü Batıpark Karaca Conteiner'deki teknik servise teslim ettim.

09.08.2023 günü mağazayı ben aradım, başvurumun reddedildiğini öğrendim. Aynı gün Karaca Container'e gittim. Özetle mağaza müdürü a. Hanım, "ürünü benden alsaydınız, dördüncü gün iadenizi kabul ederdim" dedi. (satan mağaza kabul etmemişti) Üründe problem olmadığını söyleyen teknik servis personeli "Armada'dan buraya ürünü sen niye getirdin, yolda bir şey olmadığını nereden bileceğim" dedi. (götürebileceğimi satan mağaza personeli söylemişti) Baktım iade almıyorlar, birebir değişim maillerini hatırlattım, Armada Karaca'yı aradılar, onlar da "teknik servise gittiğiniz için değişemeyiz" dediler. (oysaki kendileri yönlendirmişti)

Beynimi yaktılar, ömrümden resmen on yıl aldılar... Hakem Heyeti'ne müracaat ettim, sonucu bekliyorum.

Aydan
Aydan
09 Şubat 2024 11:25

Hakem Heyeti başvurumun tarihçesine göre Karaca'dan savunma istenmiş. Karaca "biz sektöründe öncü, büyük, müşteri memnuniyeti odaklı bir şirketiz, iş yoğunluğundan süreç uzayabilir ama müşterimizi mağazaya davet edip ücretini ödeyeceğiz, başvuruyu reddedin" şeklinde savunma vermiş. Başvurumdan bir süre sonra heyet sekreteryasından arayıp Karaca'nın ücreti ödeyip ödemediğini sordular, ben de bırakın ödemeyi benimle irtibat bile kurmadılar dedim. Karaca'nın savunmasında bahsettiği biraz olan süreç birkaç ay olunca heyet de bilirkişi atamış. Öyle ya, bir mağdur ben olmadığım gibi son müşteri bükücü de Karaca değil. Adamlar koskoca (! ) Karaca'nın birazcığını mı bekleyecek. Gelen bilirkişiye de teknik anlamda ürün problemli olmayabilir, ben uzman değilim ama neticede bu adamlar koşulsuz iade diyerek ürün satıp sonrasında iade almayarak insanları yanıltıyorlar, derdim bu, bu yüzden kanun yoluna başvurdum dedim fakat nafile teknik olarak sorun yok demiş. Dolayısıyla da heyet tüketici talebinin reddine kararı vermiş. Koşulsuz iade diyerek müşteriyi aldatan Karaca, savunmasında ücreti iade edeceğiz deyip müşteriyle iletişime bile geçmeyerek de hakem heyetini aldatmış. Teoride kanuni görünse de aynı zamanda vicdani olmadığından hukuki olmayan bir sonuç ortaya çıktı.

11 Eylül 2023 01:46
Reyhan sonuçtan hiç memnun değil

21 Temmuz 2023 08:10
Merve sonuçtan hiç memnun değil

12 Ağustos 2024 17:22
Karaca Züccaciye Karaca Çay Makinesi