Süleyman
19 Eylül 2024 18:32

Trendyol alışveriş sitesi üzerinden Smart özelliği bulunan bir televizyon almaya karar verdim. Trendyol uygulamasına girerek burada faaliyet gösteren ve Arçelik Yetkili Satış Bayii olan "emrecarsimistanbul" satıcısının sayfasında sergilenen "Arçelik 5 Serisi A40 d 560 b" marka model televizyonu fiyatı ve muadil marka televizyonlarla kıyaslayarak Smart özelliği bulunduğu düşüncesiyle (aldığım fiyata başka markalarda hem daha büyük ekran hem Smart özellikli televizyonlar olması sebebiyle) 9459673740 sipariş numarası ile sipariş ettim. Ürün Arçelik Yetkili Servisi tarafından getirilerek 05/09/2024 tarihinde kuruldu. Kurulumu yapan görevli üründe Smart özelliği olmadığını, kutuyu atmamamı, iadeye karar vermem halinde iade edebileceğimi söyledi. Ürünü sipariş verdiğim Trendyol uygulamasına girerek iade talebi oluşturdum ve ürünü 14 günlük cayma süresi içerisinde 06/09/2024 tarihinde iade ettim. İadeden 2 gün sonra Trendyol tarafımı arayarak ürünü iade alabilmeleri için Arçelik Yetkili Servisi'nin ürüne İade Formu düzenlemesi gerektiğini söyledi ve 10/09/2024 tarihinde iade talebime red vererek ürünü tarafıma geri gönderdiler. Bunun üzerine Arçelik Müşteri Hizmetlerini 16/09/2024 günü 444 0 888 hattan aradım ve durumu anlattım. Müşteri Hizmetleri 14 günlük yasal süre içerisinde ürünü iade edebileceğimi, yetkili servisin gelerek iade formu düzenleyeceğini söyledi. Ertesi gün Arçelik Yetkili Servisi yeniden arayarak ürüne iade formu verilmeyeceğini, genel merkezin iade alacaklarını söylemelerinin kendilerini bağlamadığını söyledi. Bunun üzerine Arçelik Genel Merkezi'ni 444 0 888 numaralı telefon hattından yeniden arayarak durumu anlattım. Arçelik Genel Merkezi iade hakkımın olduğunu 18/09/2024 tarihinde yetkili servisi göndererek televizyonu evden aldıracaklarını söyledi. 18/09/2024 günü yetkili servis televizyonu evden teslim aldı ve IBAN numaramı da alarak para iadesinin IBAN numarasına yatırılacağını söyledi. Yaklaşık 2 saat sonra yetkili servis tarafımı 0212 423 42 41 numaralı hattan arayarak televizyonun Arçelik'in 30 günlük iade kampanyası kapsamında olmadığını ve ürünü iade almayacaklarını söyledi. Bir haftalık oyalama sürecinden sonra Arçelik A.Ş., Trendyol ve Trendyol'da faaliyet gösteren Emre Pazarlama Ev Ger. Isı Sist. Te. San. Ve Ltd. Şti. ürünü iade almayarak beni manevi olarak da hayli yıprattılar. Yasal süreci başlattım. Bir daha ne Trendyol'dan ne de Arçelik'ten hiçbir şekilde alışveriş yapmayacağıma yemin ettim.

Arçelik HDR Özelliği Olmayan Televizyon İçin İade Talebim Karşılanmadı, Mağdur Edildim

Reşit
10 Ekim 2025 15:14
arcelik-hdr-ozelligi-olmayan-televizyon-icin-iade-talebim-karsilanmadi-magdur-edildim-3.jpg
arcelik-hdr-ozelligi-olmayan-televizyon-icin-iade-talebim-karsilanmadi-magdur-edildim-2.jpg
arcelik-hdr-ozelligi-olmayan-televizyon-icin-iade-talebim-karsilanmadi-magdur-edildim-1.jpg
Mehmetsait sonucu yetersiz buldu

Mehmetsait
15 Ağustos 2025 00:22

Televizyon Kurulumunda Servis Saatine Uyulmaması Ve Mağduriyet

18 Ekim 2025 20:01
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Hüseyin
13 Ekim 2023 15:26