Arçelik Yapılmak İstenmeyen Vakum

26 Haziran 2024 11:34

Arçelik 15325 klima aldım. Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi'indeki sorumlu servis elemanı gelip montajı yaptı. Ben daha önce ısrarla vakum yaptırmadan montaj olmayacağını söyledim. Arkadaş vakum makinesi getirmiş ama vakum cihazına bağlanan, içindeki nemin alınıp alınmadığını belirten manometreyi getirmemiş. Neymiş, vakum makinesinin sesinden anlaşılıyormuş klima içinde nemin bittiği. Adamlar manometreyi bu yüzden koymuşlar. 5 dakika bağladı vakum makinesini, sonra çıkardı. Fakat somut olan hiçbir şey yok; vakum makinesi çalıştı ama içine vakum yapıldı mı belli değil. Neden manometre yok? Arkadaş boruları sokmak için açtığı deliğin tortuları ve tozu aynı odada alüminyum boru hazırlığını ve somunlarını ayarlayan arkadaşla aynı odada oldukları için o toz alüminyum borunun içine girdi mi girmedi mi hiçbir fikrim yok. Sen fabrika çıkışı iç ve dış üniteye vakum yapsan ne olur? Sonradan bağladığın alüminyum boru kim bilir ne durumda. Bağlantı yapınca direk iç ve dış üniteye bulaşıyor zaten. 31 bin ver makine al, elin adamı gelsin umurunda olmasın.

27 Haziran 2024 12:34 (Şikayetten 1 gün sonra)
Bıll
Bıll
25 Ağustos 2024 20:17

Ve buradaki yazmış olduğum şikayet neticesinde klimamın dış ünitesi bozuldu ve değişim kararı çıktı. Klimamın şikayet kodu ch 38. Yani gaz kaçağı sonucunca gaz bitişi sanırım. Ama ch 38 kodunun gaz kaçağı olduğunu biliyorum. Şimdi gelelim konunun özüne. Şimdi ben bu arkadaşla ve Fevzi Çakmak Esenler servisine dedim ki vakum cihazını getirin diye bu servisteki arkadaşta kendine çok güveniyor galiba mano metre siz pompa getirmiş ve 5 dakika vakum yaptı. Oda yaptımı bilmiyorum normalde çalıştırdı pompayı ama vanasını açtım ı bilmiyorum pompanın. Şimdi bu araya takılan alüminyum boru yu temizlemek için klima gazını salarak süpürme denen bir işlem var. Bunu benim klimamın gazını azaltmışta oluyor hem de klima gazıma hava karıştırarak gazın kalitesini bozmuş oluyor. Ve bu yüzden büyük ihtimal klimam bozuldu. Yani şurada 20 dakika vakum yapıp gazı ondan sonra vereceksin sen gidip benim 30 bine aldığım klimayı ve gazını bozuyorsun. Olacak iş değil işte böyle değiştirmek zorunda kalırsın Arçelik bu vasıfsız adamlar yüzünden. Normalde sen dış ve iç üniteye vakum yapmamışsın bunun hakkı komple değişimdir. Bir de dalga geçer gibi bana abi sen klimayı böyle Kullan diyor. Klimadan anlamadığı belli gaz mı var içinde kullanayım. Memleketinde koyunu satıp buraya gelmiş insanlara iş yaptırıyorsunuz. Beni bir müşteri temsilcisi arasın. Kesinlikle Fevzi Çakmak tan servis elemanı istemiyorum. Yazık değil mi ya o kadar para ver mağdur ol.

Arçelik Klima Montajında Vakum Yapılmadı, Mağdur Edildim

Fikret
15 Temmuz 2025 03:31
Cihad sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Klima Kurulumunda Yaşanan Sorunlar Ve Yetersiz Hizmet

29 Ağustos 2024 19:03
Arçelik Klima Kurulumunda Yaşanan Sorunlar Ve Yetersiz Hizmet
Ceylan sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Sıfır Klimayı Mahvetti. Vakumlama Yapmadılar

Ceylan
28 Haziran 2024 12:19
Arçelik Sıfır Klimayı Mahvetti. Vakumlama Yapmadılar
Kadircan sonuçtan hiç memnun değil

Kadircan
29 Temmuz 2023 13:25
Canpolat sonuçtan hiç memnun değil

Canpolat
12 Eylül 2023 13:03