Şule sonuçtan hiç memnun değil

10 Haziran 2024 00:03

2019 yılında aldığım Arçelik SUF4000MEB Model set üstü fırınımın camı durduk yere büyük bir gürültü ile patladı. En son bir önceki akşam kullanmıştım ertesi gün öğlen vakitlerinde patladı. Arçelik müşteri hizmetlerine durumu bildiren mail attım, ücretsiz değiştirilmesini talep ettim. Ancak kullanıcı hatası diyerek cam takılması için para talep ettiler. Genel olarak kullanıcı hatası oluyor diyerek inceleme bile yapmıyorlar. Ürünlerinin arkasında durmuyorlar. Normal bir fırın arızası değil bu. Yüzüme gözüme doğru patlayabilirdi, yaralanabilirdim. Müşteri memnuniyetini parayı veren alır mantığı ile sağlayabileceklerini düşünüyorlar. Fırın camlarının üretimini yapan kimse gerekli kalite kontrollerini sağlamaları gerekiyor, camdır bu, üretimden kaynaklı bir hata, çizik, 10 yıl sonrada ertesi günde ilerleyip patlayabilir. Normal kullanım, yani kullanım kılavuzunda belirtilen talimatlara göre kullanımda bile bizim göremeyeceğimiz çizikler oluşabilir. Ve bu camın o toleranslar aralığında üretilmesi gerekiyor, dayanıklılığının buna göre yapılması gerekiyor. Bu sorunu yaşadıktan sonra Arçelik ürünlerinde fırın camı ve cam ocaklarında bu sorunun bolca mevcut olduğunu gördüm. Aldıktan sonra, bir iki kullanımdan sonra, bir yıl sonra da, 3 yıl sonra da vs. Patlamalar mevcut. Buradan yola çıkarak üretimde, kalite kontrolde hatalarının olabileceği çok aşikarken, bunu kabul etmeyip sorunu kullanıcıya yüklemeleri kabul edilebilir değil. Can güvenliğimizi hiçe sayıyorlar. Yılların fırınları camları patlamadan halen nasıl kullanılabiliyor öyleyse, elimize çekiç alıp vurmuyoruz ki. Her 5 yılda bir fırın mı değiştireceğiz. Fırınım serviste şu an, benden yeni kapak takılması için ücreti onaylamamı bekliyorlar. Gereğinin yapılmasını, ücretsiz değiştirilmesini talep ediyorum.

10 Haziran 2024 13:38 (Şikayetten 13 saat sonra)
Şule
Şule
10 Temmuz 2024 11:56

Müşteri hizmetleri ile görüştüm. Fırın camının ücretsiz değiştirilmesi talebim gene reddedildi. Servis ise bunun için ekstra bir şey yapmıyor ya da yapamıyor o kısmı bilemiyorum. Kullanıcı hatası denilip geçiliyor. Fırın camlarının kalitesizliğinden bahsettiğimde camlarımız kaliteli bu durumu herkes yaşamıyor oluyor, ancak ücretsiz değiştirilmesi gerektiğini belirttiğimde bir sürü durumla karşılaşıldığı belirtiliyor. Cam kırılması hiçbir şekilde garanti kapsamında değildir diyorlar ancak garanti süresi içerisinde patlamış camlara ücretsiz değişim uygulanıyorken, garanti süresi bitmiş durumlarda ücret talep ediyorlar. Cam değiştikten sonra 1 yıl içerisinde tekrar aynı durumla karşılaşırsam tekrar ücret isteyeceklerini söylüyorlar. Yani halen ürünlerinin arkasında durmuyorlar. 24.06.2024 tarihinde fırınım camı değişmiş bir şekilde teslim edildi. 960 TL cam değişim ücreti alındı. Fırın teslim edildiğinden beri bir kere bile kullanamadım korkumdan, 15 gün oldu. Camı değiştirmesem çöp olacak fırın, dünyaya gereksiz bir atık daha bırakmış olacağım. Beceremiyorsanız üretmeyin yahut sorumluluğu üzerinize alıp müşteriyi mağdur etmeyin. Müşteri memnuniyeti, müşterinin güvenliği hiçe sayılıyor. Kendilerine gayet açıklayıcı mailler attım, farklı ürünlerde yaşadığım sıkıntıları, eski ürünlerinin daha kaliteli olduğuna dair vs. İnsan nezaketen yazdıklarınızı dikkate alıyoruz, iyileştirmeler yapacağız der. Mailleri okuduklarını bile düşünmüyorum, kendim yazdım kendim söyledim parasını verdim eee ne oldu. Müşteri memnuniyeti. Böyle müşteri memnuniyeti mi sağlanır. Yani cam olduğu için burada farklı bir prosedür uyguluyorlar, kimse nasıl olsa bir şey yapamaz, ispat yok bir şey yok, biz kendi ürün kalitemizi geliştirelim demiyorlar da, cam patladı e kesin kullanıcı hatasıdır, bizim camlarımız çok kaliteli, patlamaz diyorlar. Ben biliyorum ama, ben kırmadım o camı, gayet düzgün kullandım, elime çekiç alıp vurmadım da. O cam kendi kendine patladı. Daha yeni alınmış ürünlerinizde cam patlaması yaşanıyorsa şayet, kalite kontrolde bir sıkıntı vardır ve bunu iyileştirmeniz gerekir. Üretim kaynaklı bir hata yıllar sonra da karşımıza patlama olarak çıkabilir. Ürünüm 20 yıllık değil ki, daha 5 yıldır kullanıyorum. Bu kadar dayanıksız ürününüz. Çevreme de bu durumu anlatıyorum, fırın camlarının patlama ihtimallerine karşılık tedbirli olmaları gerektiğini söylüyorum. Arçelik ve bulunduğu gruba ait markalar bu vakitten sonra benim için bitmiştir.

Burcu sonuçtan çok memnun

12 Kasım 2024 13:32
"Uzun uğraşlar sonucu fırınımın camı değişti ücretsiz sosyal medyanın gücü diyelim teşekkürler Arçelik"
Gonul sonuçtan hiç memnun değil

01 Kasım 2024 18:07
Arçelik Fırının Cam Patlaması Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti
Selin sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Ankastre Ocağın Cam Yüzeyi Patladı ve Garanti Kapsamında Yardım Alamadım

23 Eylül 2024 12:21

25 Kasım 2024 12:07