Damla sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Mikrodalgada Ekmek Isıtma Kabusu!

02 Şubat 2024 12:15

Arçelik MD 201 mikrodalga fırınını, orijinal olsun diye Arçelik'in kendi sitesinden satın aldım. Hediye olarak aldığım bu ürün 3 kez kullanıldı. Üçüncü kullanılışında her zaman olduğu gibi ekmek ısıtılırken üründen dumanlar çıktı ve mutfak sapsarı oldu. Korktum, o temizlik beni ne kadar zorladı anlatamam. Tekrar mikrodalgayı fişe takmaya bile cesaret edemedim. Hediye aldığım kişiye de mahcup oldum. Pazartesi günü servis geldi ve bu tür durumlarda değişim sağladıklarını söyledi. Dün kendileriyle konuşmamda, aynı ürünle değişim sağlamak için 1200 TL para istediklerini öğrendim. Ekmek ısıtmak kullanıcı hatasıymış, nasıl oluyorsa artık. Anlamadım. Daha taksitleri devam eden ürün için neden üstüne para ödeyip tekrar satın almak zorunda kaldığımı anlayamıyorum. Ekmek ısıtmak ne zamandan beri yasak? Ne zamandan beri kullanıcı hatası? Ekmek de ısıtmayacaksam ne ısıtacağım mikrodalgada? Arçelik gibi büyük bir firma nasıl bu kadar müşterisini önemsemeyen bir firma olabildi? Problemin çözülmesini talep ediyorum. Aynı ürüne bir daha para ödemek istemiyorum.

02 Şubat 2024 15:29 (Şikayetten 3 saat sonra)
Damla
Damla
08 Şubat 2024 23:43

18 kasımda satın aldığım ve 29 Ocak ta servise gönderdiğim ürün. Servise göndereli 2 hafta oldu. 1 şubatta ücretli değişim sonucu çıktı, o zamanda yeterli açıklamayı alamadım, ve buraya şikayetimi yazdım. Markadan bir kişi beni aradı, ücretsiz değişim isteğini ileteceğini söyledi. O zamandan beri yaklaşık 2 günde bir arayıp, ücretsiz değişimin mümkün olmadığını, Ürünün fiyatının 3 bin liraya yükseldiğini bu yüzden 1200 TL ödemem karşılığında değişim olacağını söylüyorlar. Ben de her seferinde sadece ekmek ısıtıldığını, mikrodalgada ekmek ısıtmanın nasıl kullanıcı hatası olabildiğine dair teknik servisten ayrıntılı bilgi istememe rağmen, asla bu konuda bilgi verilmiyor. Sürekli aranıp ücretsiz değişim olmuyor, 1200 lira ödeyin deniyor. Mikrodalgada ekmek ısıtılmaz diye kullanıcı kılavuzunda bir ibare var da ben mi görmedim? Ekmek ısıtmak nasıl kullanıcı hatası olabilir? Anlamış değilim. Anlamak için de bilgilendirilmiyorum. Ürünün daha taksitlerini ödemeye devam ediyorum. 2094 liraya almıştım. Fiyatlar arasında da bir tutarsızlık mevcut. Tüketici Hakları mahkemesine başvurmaktan başka çarem kalmadı.

22 Nisan 2025 20:22
Mikrodalga Fırında Ekmek Yanıyor, Servis Kullanıcıyı Suçluyor
Öznur sonuçtan hiç memnun değil

Öznur
17 Temmuz 2023 16:07
Arçelik Mikrodalga Fırınımda Çizikli Yanık Oluştu!

Arçelik Mikro Dalga Fırından Çıkan Duman ve Ateşli Kıvılcım

Naciye
26 Haziran 2023 14:30
Gülay sonuçtan hiç memnun değil

Gülay
18 Eylül 2024 16:54