25 Ağustos 2023 02:32

21 Ağustos'ta satın almış olduğum 570474MB kodlu buzdolabının Ankara Sincan Şube tarafından nakliyesi montajı 24. Ağustos'ta 15:00'te görevli iki servis elemanı tarafından ilgisizce ve kerhen yapıldı. Karton kutusunu istememden rahatsız mı oldular acaba? 6 saat fişe takmamam ve sonraki fişe takılı 6 saat boyunca içerisine hiçbir şey koymamam söylendi. Bu dolapların kartlı olduğu, en ufak sigorta atma elektrik gidip gelmesi durumunda kartların yanacağı ve akım korumalı priz kullanmam gerektiği, kendilerinde olduğu ve ücreti mukabilinde bana satış yapabilecekleri söylendi. Ancak aşağıdaki fotoda özellikleri verilmiş olan Philips marka akım korumalı prizimi gösterdiğimde, bu 16 watt bizimki 16.000 watt denip, dolaylı olarak Türkiye sınırlarında satılan en kaliteli marka ve modelin güvenilmez olduğu, iş görmeyeceği ima edildi. İşinizi görür denmedi. Ancak en servisi arayıp Arçelik marka akım korumalı prizinin görsellerini istediğimde gerçeğin öyle olmadığı ortaya çıktı. Tabi 6 saat sonra buzdolabını fişe taktığımda, bana korkutarak ve yanıltıcı beyanda bulunularak daha çok priz satmaya odaklanan servis elemanlarının görevlerini ihmal ettikleri, buzdolabını kontrol etmeden teslim ettikleri için derin dondurucu bölümde olması gereken LED aydınlatmanın yerinde olmadığı ortaya çıktı. Servis elemanlarının bana ihtiyacım olmayan bir ürünü kasten desiseyle ve rekabet kurumu kurallarına aykırı olarak diğer markayı dolaylı olarak kötüleyerek satmaya çalışmalarını mı şikayet edeyim. Yoksa ürün satamadıklarından olsa gerek ürünün doğru düzgün kontrolünü yapmamalarını mı şikayet edeyim. Ya da paramla servis elemanlarının kayıtsız ve umursamaz tavırlarına maruz kaldığımı şikayet etsem bilemedim.

25 Ağustos 2023 10:35 (Şikayetten 8 saat sonra)
25 Ağustos 2023 12:06
Arçelik İmkansızı Başarıp Lambasız Derin Donduruculu Buzdolabı Üretmiş

Biraz önce Arçelik genel merkezden arandım, bir hanımefendi korkutma ve haksız yere diğer markayı kötüleyerek ihtiyacı olmayan bir ürünü tüketiciye ikinci kez satarak tüketiciyi zarara uğratma gibi bir politikalarının kesinlikle olmadığını, yapılanın münferit ve yanlış bir uygulama olduğunu ve ayrıca bu durumdan haberdar olmadıklarını ve bu şikayetle de bu durumdan haberdar oldukları için de bana teşekkürlerini ilettiler. Bu durumla ilgili sorumlulara yaptırım uygulanacağını ayrıca belirttiler. Ben de kendilerine Arçelik'ten memnun olduğumu, yaşanan bu hadisenin kurumsal olamayacağını düşündüğüm için durumun Ankara Sincan Arçelik Servisinin ya da çalışanlarının münferit uygulaması olduğunu düşündüğüm için şikayet yazdığımı ayrıca belirtim. Yenimahalle de otururken bu tür sıkıntılar yaşamadığımı ifade ettim. Yine dolap aydınlatmasıyla ilgili de notlarını aldılar. Derin dondurucu tarafına bir LED lamba takılıp takılamayacağının mümkün olası durumunda sorunumu çözeceklerini ifade ettiler. Güzel bir görüşmeydi. Bu arada Sincan yetkili servisinden hala "abi senin ki 16 watt bizim ki 16 000 watt" iddiasıyla ilgili açıklama, ispat, bilgi belge bekliyorum. WhatsApp yazışmalarıma cevap vermiyorlar. Gönderdikleri ürün özellikleri görsellerini ve bendeki ürünün özelliklerini tüm kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Arçelik genel merkezine ve yönetimine çok çabuk aksiyon aldıkları ve duruma derhal müdahale ettikleri ve daha pek çok tüketicinin zarara uğratılmasına göz yummadıkları için ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum.

Nuri sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik 278551 Eı Buzdolabı Kapı Değişimi

03 Ağustos 2023 11:07

Buğra
08 Şubat 2024 13:44
Tayfun sonuçtan hiç memnun değil

Tayfun
02 Haziran 2024 10:58
Mustafa sonuçtan çok memnun

02 Ağustos 2024 11:52
"Bugün arayarak 20 günlük problemi çözen Arçelik çalışanlarına teşekkür ediyorum."
Leyla sonuçtan hiç memnun değil

06 Ağustos 2023 18:40
Arçelik Kategorileri