Selda sonucu yetersiz buldu

Arçelik 2070 Mı Derin Dondurucu Arızası

21 Mart 2024 10:43

Arçelik 2070 model derin dondurucu satın aldım. Dört yıl geçti ve arıza yaptı. Soğutmuyor, servisi aradım. 10.000 TL masraf çıktı. Dört yıl içinde arkadaki mazgal gibi olan demir paslanmış, gaz borusunu delmiş ve gazı boşalmış. Motor çalışıyor ancak yeni sistemle uyumlu olmadığı için o da değiştirilmeliymiş. Yani, yepyeni duran kasadan başka her şey değişiyor. Bu durum, adeta tüketim üzerine kurulmuş bir sistem gibi. Müşteriyi mağdur etmek ve satış yapabilmek için üretilmiş bir dondurucu gibi görünüyor. Yerli markamıza hiç yakıştıramadım.

23 Mart 2024 10:03

Arçelik 2070 mı derin dondurucum arıza yaptı ve dondurmamaya başladı. Arçelik servisi 10.000 TL ücret istedi. Dondurucunun kasası dışında motorda dahil her şeyin değişmesi gerekiyormuş. Motor çalışıyor ama gaz borusu delindiği ve değişmesi gerektiği için yeni motor uyum sağlıyormuş. Ayrıca gaz borusunun delinme nedeni de arkada bulunan demirin paslanmasıymış. Yani demirle boru arasında izole edecek borunun delinmesine mani olacak bir mekanizma yok. Bu mesajı yazdım şikayet vara Arçelik'ten aradılar ve yaptıkları tek şey tamir ücretini 9.000 TL'ye düşürmek oldu. Dondurucunun sıfırı 13.000 TL civarı. Saçmalığa bakar mısınız? Ayrıca 4 yılda bir bozuluyormuş. Yaptırırsam bir garantisi de yok. Muhtemelen garanti süresini uzatmaya beni mecbur edecekler ve yine ek para isteyecekler. Kesinlikle satın almamalıydım.

21 Mart 2024 11:43 (Şikayetten 59 dakika sonra)
Selda
Selda
26 Mayıs 2025 22:55

Bir Türk firması olduğu için Arçelik satın almaya devam edeceğim. Ama memnun kalmadığım şeyleri dile getirmeye devam edeceğim. Çünkü kalitenizin bir sınırı olmamalı.

Şinasi sonuçtan hiç memnun değil

Şinasi
09 Mayıs 2024 14:43
Çağrı sonuçtan hiç memnun değil

Çağrı
14 Kasım 2024 13:36