Ozan sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Klima Ünitelerindeki Sürekli Sorunlar Ve Değişim Talebi

23 Mart 2024 05:01

2022 Ekim ayında Vestel Flora Doğa 12 bin BTU klima aldım. Aldığımdan beri klimanın iç ve dış ünitelerinde yüksek sesli çalışma ve titreşim vibrasyon mevcuttu. Bu arızayı kanıtlamak için çok uğraştım ve videolar ile kanıtladım. Arıza, bu cihazlarda fabrika çıkışlı bir arıza imiş. Vestel, bu arızalar ile ilgili Ar-Ge yaparak birkaç parçasının değiştirilmesi takdirinde arızanın giderilebileceğini söyledi ve klima parçaları değiştirildi; ancak arıza giderilemedi. Daha sonra Şubat 2024'ün sonunda 2024 model klima dış ünitesi fabrika tarafından gönderildi. Bu klima dış ünitesinin yeni seri olduğu ve kesinlikle sesli çalışma sorununun çözüldüğü söylendi ve takıldı. Ancak, takılan bu ünite sonrasında klimamı kullanmak istediğimde iç ve dış üniteler inanılmaz sesli ve titreşimli çalışmaya başladı. Bunun üzerine 12 binlik klimamın Mart 2024'te tekrar dış ünite değişimi 10 gün içerisinde ikinci defa yapıldı; ancak sorun büyüyerek devam etti. Aynı gün, 2023 Ağustos ayında aldığım Vestel Doğa Flora 9 bin BTU klimamda da aynı sorun belirdi ve bu klimanın da dış ünitesi 12 bin BTU klimanın dış ünitesi ile birlikte değişimi yapıldı. Oysa ben iki klimam için de iç ve dış ünite değişimini istemiştim. Dış üniteler geldi, takıldı; ancak sorunlar hala devam etmekte ve ben en başa dönmüş oldum. Evin içi klimalar çalışmaya başladığında, İstanbul Havalimanı gibi uçak inip kalkma sesleri ile çalkalanıyordu. Bunun üzerine tekrar arıza kaydı oluşturdum ve bu sefer kesinlikle iki klima için sadece dış ünite değişimini kabul etmeyeceğimi, iç ve dış ünite olarak klimalarımın değişimini talep ettim. Ancak Vestel Çözüm Merkezi'nden arayan D**** Hanım'ın yönetim ve fabrika teknik müdürlüğü ile görüştüğünü, yönetimin iç ve dış değişimini kabul etmediğini, bir ay içerisinde dördüncü defa dış ünite değişimi yapılması gerektiğini söylediklerini tarafıma aktardı. Ben artık kesinlikle sadece dış ünite değişimini istemiyorum. Hem iç hem dış ünite değişimini talep ediyorum. İlk klimamı aldığımdan beri 1,5 yıldır bu arıza ile uğraşıyorum. Fabrikanın 7, 9 ve 12 bin BTU'luk serilerinde fabrikasyon hatasını kabul etmesine rağmen bu ürünler hala üretilmekte ve kullanıcıları mağdur etmekte. Sorunları çözmeyen Vestel, kendinden utanmalısın. Araç üreten firmalar bile fabrikasyon hatalarında araçlarını geri çağırıyor; ancak sen bir klimayı bile geri alıp komple değişim yapmayarak sorunları çözmeyerek bizleri mağdur ediyorsun. Bu kış ayında sayenizde klima kullanamıyoruz. Acilen iki klimamın da iç ve dış olarak arızasız seri ile değişimini istiyorum.

25 Mart 2024 11:36 (Şikayetten 2 gün sonra)

Canan
Canan

Aynı sorunu yaşıyorum ve avukatımız Tüketici Hakları'na gerekeni yapacak. Ama sizin sorununuz nasıl çözüldü merak ediyorum

Ozan sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Klima Mağduriyeti: Çözülmeyen Sorunlar Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti

17 Aralık 2024 17:54

24 Aralık 2024 14:07
Burak sonuçtan hiç memnun değil

Burak
25 Temmuz 2024 11:39