Şeymanur sonuçtan hiç memnun değil

İzmir Gaziemir Vestel Yetkili Servisi Mağduriyet

Şeymanur
17 Ağustos 2024 13:11

2 yıl önce Vestel marka buzdolabı aldım. 7 yıl garantili. 11/08/2024 tarihinde arızalandı. 12/08/2024 pazartesi günü servisi aradım. Bana çok yoğun oldukları için çarşamba günü öğleden sonra ancak gelebiliriz dediler. Ben de havaların çok sıcak olduğunu içerisindeki ürünlerin bozulduğunu ve ailecek sıcaktan dolayı çok mağdur olduğumuzu belirtmeme rağmen olmaz dediler.

Çarşamba günü geldiler kompresörün arızalı olduğunu değişmesi gerektiğini söylediler servisle görüsün dediler. Servisle görüştüm parça siparişi vereceklerini geldiğinde takacaklarını söylediler. Parçanın Manisa'dan geleceğini 19/08/2024 tarihinde takılacağını söylediler. Bende Manisa buraya 40 km, neden bu kadar geç geliyor dedim. Yapacak bir şeylerinin olmadığını deyip isterseniz fabrikanın numarasını vereyim siz arayın dediler.

Hatta bununla kalmayıp dalga geçercesine ne yapalım beyefendi parçayı gidip ben mi getireyim dediler. Bu kadar iş bilmezliğin olduğu ve üstüne bir de müşteriyle tamamen çok yanlış bir üslupla konuşmalarından son derece şikayetçiyim.

Bunun yanı sıra ürünü aldığım bayii aracılığıyla yetkili servisten parça gelene kadar geçici buzdolabı getireceklerini iletmelerine rağmen dolabı da getirmediler. 1 haftadır mağdurum. Her gün yetkili servisi arayıp durumu öğrenmeye çalıştığımda aldığım cevap beyefendi haklısınız, mağdursunuz fakat yapacak bir şeyimiz yok dendi. Dolayısıyla İzmir Gaziemir Vestel yetkili servisinden şikayetçiyim. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum.

22 Ağustos 2024 10:27

Yaklaşık 15 gündür devam eden buzdolabı sorunum için hiçbir şekilde çözüm üretilemedi. 19 Ağustos'ta yedek parça için evime gelindi. Parçanın takıldığı süre içerisinde buzdolabını 6 saat boyunca kullanmamamız gerektiği söylenmesine rağmen ne olduysa bir 10-15 dakika sonra buzdolabını atölyeye götürmeleri gerektiğini işleme orada devam edileceğini söylediler ve gün içerisinde buzdolabını atölyeye götürmek üzere gelip alınacağını söyleyip gittiler. Ertesi gün yine biz arayıp durumu öğrenmek istediğimiz sırada soğutucunun yanında ana kartın da arızalı olduğunu öğrendik. Nasıl oluyor da arıza soğutucuda denilirken buna bir an da ana kartta ekleniyor? Yukarıda da belirttiğim üzere parça takılırken o 15 dakika içerisinde mi bu sorun oluştu gerçekten bilmek istiyorum. Çünkü bunun başka bir açıklaması olamaz. Haliyle hem soğutucusu hem de ana kartı 2 yılda arızalanan buzdolabını istemediğimizi ve en doğal hakkımız olan değişim hakkımızı talep ettiğimizi Vestel'e ilettik. Ve diğer sorunumuz gibi elbette bu sorunumuz da asla çözülmeyip bu sabah değişim yapamayacaklarını bu 2 arızalı parçanın (bu arızalı parçalar buzdolabının en önemli 2 etmeni olan soğutucu ve ana kart! ) yalnızca onarımı yönünde aksiyon alabileceklerini ilettiler. Nasıl oluyor da bir buzdolabının en önemli parçaları 2 yılda arızalanıyor ve bu sorun 2 hafta boyunca çözülemiyor? Asla müşteri odaklı bir yaklaşım takınmayıp tamamen müşteri aleyhine çözümler (! ) üretiliyor. Ayrıca 2 haftadır sorunum için hep ben mücadele ettim asla ben aramadan bana bir dönüş yapılıp mağduriyetimi kısmen bile olsa giderecek aksiyon alınmadı. 2 haftalık mağdur edilişimin ardından bana neredeyse hiç olmuş buzdolabını yalnızca onarabileceklerini, değişim yapamayacaklarını iletmeleri tüm bunların özeti niteliğinde oldu diyebilirim. Bunun üzerine haklı olarak 2 yılda bu hale gelen bir buzdolabını istemeyip tekrardan değişim talep ettiğimizde ise kesinlikle değişim yapamayacaklarını yalnızca onarım yapabileceklerini ilettiler. Nedeni ise 2 yıldır dolabın ilk ve tek arıza kaydı bu olduğu için değişim yapamayacaklarını söylediler. Yani anladığım kadarıyla 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde buzdolabınızın en önemli 2 parçası sizden kaynaklı olmamasına rağmen bile arızalanmış olsa dahi buzdolabınız alev almadığı sürece değişim yapmıyorlar. Beni onarım seçeneği dışında seçeneksiz bıraktıkları için ve 2 haftadır mağdur edildiğim için haklarımı sonuna kadar arayacağıma ve gerekli her yere şikayet edeceğimi bildirmek isterim.

22 Ağustos 2024 10:26

20 Ağustos 2024 17:26 (Şikayetten 3 gün sonra)

İzmir Gaziemir Vestel Yetkili Servis Mağduriyeti

İbrahim
17 Ağustos 2024 13:20
Erkin sonuçtan hiç memnun değil

Erkin
19 Temmuz 2024 20:13
Cüneyt sonuçtan hiç memnun değil

Cüneyt
19 Nisan 2024 18:23
Vestel'in Çaresizliği Ve Teknik Yetersizliği
vestelin-caresizligi-ve-teknik-yetersizligi-4.pdf
vestelin-caresizligi-ve-teknik-yetersizligi-2.pdf
vestelin-caresizligi-ve-teknik-yetersizligi-1.pdf

12 Temmuz 2023 13:58
Müge sonuçtan hiç memnun değil

Müge
27 Haziran 2024 12:45