Yasemin sonucu yetersiz buldu

Kumtel Davlumbaz Arızası, İade Problemi

26 Aralık 2023 22:22

Hepsiburada'dan Kumtel marka fırın ve ocak satın aldım. Aynı fiyatla davlumbaz da kampanya kapsamında olduğu için hepsini aldım ve teslimat gerçekleşti. Kurulum için bir hafta içinde rsl teknik servis'ten ekip geldi fakat motor çalışmıyordu. Ürün yeni motor takılması için servis tarafından alındı. Servis yetkilisi, bu tür problemlerin normal olduğunu ve sıkça yaşanan bir sorun olduğunu belirtti.
Benim anladığım üzere, kampanyalı satılan ürünlerde yoğun bir problem bulunuyordu. Yaklaşık bir ay sonra ürünüm geri geldi ve montaj yapıldı. Ancak servis ayrıldıktan bir hafta sonra, cihazın ikinci ve üçüncü kademelerinde rahatsız edici derecede yüksek sesler çıkmaya başladı.
Tekrar servis çağrıldı ve birkaç gün içinde geldiler. Bu defa pervane arızası olduğunu söyleyerek ürünü yine tamir etmek üzere götürdüler. Ben ise ürünün verimli çalışmayacağını düşünerek değişim talebinde bulundum. Servis yetkilisi, aldığım yere başvurmam gerektiğini söyledi. Ben de ürün satıldıktan sonra muhatap alınması gereken yerin satıcı değil, üretici firma olduğunu, garantinin onlarda olduğunu belirttim.
Ancak servis yetkilisi telefon görüşmeleri sonrasında bunu kabul etmeyerek ayrıldı. Satın alınan yer ise kurulum yapılmadan ürünü geri alabileceklerini, kurulum yapıldıktan sonra bunun mümkün olmadığını ifade etti.

Kumtel firmasına sorularım şunlar:
1. Hepsiburada, BİM, A101 gibi firmalara sattığınız ürünlerin kalite farkı var mı? Bu firmalarla iadesiz satış anlaşması yapmış olabilir misiniz?
2. Yoğun satış kapasiteniz olmasına rağmen servis, garanti ve iade süreçlerine neden önem vermiyorsunuz? Sadece üretip satmakla büyük marka olunamaz. Bu ürünü Hepsiburada üretmediğine göre neden bizi satıcı ile muhatap ediyorsunuz?
3. Davlumbazın ana parçalarından motor ve pervane birden nasıl arızalı olabilir? Ürünlerin fabrikadan çıkışında kontrol süreci yok mu? Davlumbazın değişimi ve tamiri sonrasında, servis tarafından ürünün kayıtsız şartsız yerinden sökülerek değişimini talep ediyorum.

Ayrıca Hepsiburada'nın depolarındaki bu ürünlerin Ticaret Bakanlığı tarafından kontrol edilmesini, vatandaşı mağdur edecek şekilde üretilip üretilmediğini öğrenmek istiyorum.
Bu firma ile yaşadıklarımın daha fazlası olduğuna eminim ancak bunu kanıtlayamam.

27 Aralık 2023 07:45 (Şikayetten 9 saat sonra)
29 Aralık 2023 16:52

Bekliyorum iletişime geçilmesini.

06 Ocak 2024 21:40

Ben hala iletişime geçilmesini bekliyorum. Ne Hepsiburada ne Kumtel aramadı.

Enver
Enver

Kumtel ankastre set aldım servis geldi kurdu davlumbazı takti 300 TL filtre parası aldı biz malii zaten satin almişik kurulum ücretsizdir ne diye 300 TL para alıyorsunuz hakimi helal etmiyorum bu parayı ne hakla alıyorsunuz

Ömer
16 Mayıs 2025 16:08
Muharrem sonuçtan çok memnun

Kumtel Ankastre Set Davlumbazı Arızalı Çıktı

Muharrem
11 Kasım 2023 21:25
Feyzullah sonuçtan hiç memnun değil

Feyzullah
18 Mart 2025 12:31