Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Karaca Züccaciye Garantili Tamir Olmayan Ürün Para İadesi Dayatıldı

09 Mart 2024 14:33

Karaca Mağazası'ndan Karaca Promix Mutfak Şefi 1000 w Kıyma Çekme/Sucuk-Sosis/İçli Köfte/Smoothie Blender Aparatlı mutfak şefi ürününü aldım. Ürünü 3-4 sefer kullandıktan sonra çalışmadı. Karaca Eskişehir Yetkili Servisi olan Çeliktaş Elektronik'e 22.01.2024 tarihinde 117816 referans numarası ile teslim ettim. Yaklaşık 3 hafta sonra ürünün motorunun yandığı ve yeni motorun geleceği söylendi. Daha sonra motorun temin edilemediği, ürünün bütün parçalarını getirmem gerektiği, Karaca İstanbul Merkez Servisi'ne gönderileceği ve muhtemelen ürünün yenisi ile değiştirileceği bilgisi verildi. Ancak, Karaca Merkez Servisi'nin 02641999-1003 koduyla açtığı kayıttan yaklaşık 1 hafta sonra ürün için para iadesi yapılacağı söylendi. Ben ise para iadesini kabul etmediğimi, Tüketici Kanunu'nun belirttiği üzere ürünün azami tamir süresi olan 20 günün çoktan geçtiğini, ürünün 40 iş günüdür kendilerinde olduğunu belirttim ve kapalı kutu sıfır aynı modeli, eğer o model stoklarda yoksa bir üst modelini ya da ürünün güncel fiyatı üzerinden para iadesi talep ettim. Ancak Karaca firması bu taleplerimi görmezden geldi ve 'Ya para iadesi alırsınız ya da ürüne işlem yapılmadan tarafınıza göndereceğiz.' şeklinde bir yanıt vererek müşteri mağduriyetine yol açtı. Bundan sonra evime hiçbir Karaca ürünü almayacağım. Ben Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak hakkımı arayacağım.

profile profile
11 Mart 2024 16:50

Karaca Merkez Müşteri hizmetleri daha ilgili teknik birimin çıkardığı zorluklara rağmen yardımcı olmaya çalışıyorlar. EF802 modeli yazmışlar değişim için Cookplus.com alt model olduğu için kabul etmedim. Farklı model talebi ilettim. Göreceğiz Robert Bosch gibi para kaybedip müşteri kazanmayı mı tercih edecekler yoksa müşteri kaybedip mahkemelik olmayı mı tercih edecekler.

13 Mart 2024 14:39

Daha düşük fiyatlı ürünü muadil ürün olarak talep etmeme rağmen ürün muadili olarak kabul etmiyorlar. Bu enflasyonist dönemde müşteriyi mağdur ederek kazanç sağlamayı düşünüyorlar. Bu görüştüğüm kişilerin Karaca olduğuna inanıyorum. Nasıl bir marka olmuş Karaca hayretler içerisindeyim. Tüketici kanunu açık azami 20 iş gününde tamiri yapılmayan ürünün aynısının sıfırı yoksa bir üst modeli tüketiciye verilir derken Karaca uygulamıyor kanunu! Ayrıca 10 iş günde tamir edilmeyen cihaz için kullanıcıya konsinye geçici ürün verilir der ama Karaca hiçbir kanunu tanımıyor Ticaret Bakanlığını göreve çağırıyorum.

14 Mart 2024 16:20

Karaca marka değerinin önemini anlamaya başladı. Çözüm için yaklaştığımızı düşünüyorum ama henüz sonuçlanmadı. İnşallah olumlu bir şekilde sonuçlanır. Umudum bu yönde büyük markalar müşteriyi mağdur etmez inancındayım.

17 Mart 2024 14:49

Zorluk çıkarmaya devam ediyorlar ama sonuna kadar hakkımı arayacağım

27 Mart 2024 15:54

Forumda da baktım herkese Karaca aynı şekilde para iadesi dayatmış bana da son olarak para iadesi kararı çıktı ben iade yazısını alıp Tüketici Hakem Heyeti'ne gidip ticaret Bakanlığına şikayet edeceğim

Akay

Aynisini da bize yaptılar. Kötü bir tecrübe oldu bizim için. Çevremdeki kimseye aldırmıyorum artık. Benim dilim yandı onların ki yanmasın

Orhan
03 Nisan 2024 11:04
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Murat
05 Aralık 2024 23:47