Tuğçe sonuçtan hiç memnun değil

Enpara Müşteri Hizmetleri Üzerinden Yanıltılma

Tuğçe
06 Haziran 2023 14:13

6 Haziran Saat 09.30’da 08504500065 numaralı telefon ile arandım. Arayan kişi Enpara ® müşteri hizmetlerinden aradığını söyledi. Arayan kişi bahis sitelerine ilişkin hesabımda şüpheli hareketler olduğu ve bu sebeple hesaplarımın ve kartlarımın banka tarafından iptal edileceği söylendi. Hesabımla ilgili işlem yapmak için telefona gelen şifreleri tuşlamam gerektiği belirtildi.

Gelen SMS'ler Enpara'dan gelmiş olarak görünüyordu. Gelen şifreyi tuşladım ve daha sonra yanıltıldığımı fark ettim. Enpara hesabımda yapılan işlemler Payfix.com.tr adlı firmaya para transferi olarak görülüyordu. Payfix firmasını hemen arayıp, mail attım.

İlgilenecekleri söylendi ancak mail dışında hızlı ve kaygımı giderecek bir dönüş alamadım şu an. Görüyorum ki birçok kişi bu şekilde yanıltmış. Enpara sistemi bu kadar iyi taklit edebiliyorsa suç sadece kullanıcı da değil, bunun önüne geçemeyen kurumlardadır da. Zararımın giderilmesini istiyorum.

08 Haziran 2023 13:21

6 Haziran'da Enpara.com müşteri hizmetlerinden aradığı söyleyen kişiler tarafından dolandırılanlardan biriyim. Benden önce de sonra da birçok kişi bu şekilde dolandırılmış. Enpara.com müşterilerine SMS veya mail olarak hiçbir uyarıda bulunmamış, bu dolandırıcılık operasyonuna sessiz kalmıştır. Dolandırıcılarsa enpara.com sistemini başarılı bir şekilde taklit etmiş, Enpara olarak görünen SMS'ler atmış, şifreleri ise tuşlatmıştır. Dolandırılmamın üzerinden 2 gün geçti. Enpara.com hesaplarımı bloke etmek dışında hiçbir şekilde yanımda olmadı. Dolandırıcılar tarafından dolandırıldıktan sonra bir de resmen enpara.com tarafından dolandırıldım. Dolandırıcılar döviz bozduğu için dövizin artmasından dolayı, neredeyse dolandırıldığım miktar kadar daha enpara.com tarafından zarara uğratıldım. Çözüm merkezinin talepleri alması, defalarca acil kodu girmesi dışında henüz bir dönüş almadım. Hesaplarım 2 gündür bloke, hesabıma ulaşamıyorum, nasıl ve ne kadar dolandırıldığımı bile daha gözümle göremedim. Aradığınız çözüm merkezi bile bu bilgiyi veremiyor, göremiyor. Sadece beklemenizi söylüyor. QNB Finansbank'tan en azından bozdurulan döviz miktarını çekmek istedim, çekemiyorum. İki gündür elim kolum bağlı, hiçbir muhatap bulamadan paramın enpara.com tarafından eritilmesini seyrediyorum. Bugüne kadar Enpara'yı sayısız kişiye tavsiye etmiş ve sayısız kişiyi Enpara'lı yapmış biri olarak çok pişmanım. Enpara.com'un bir bankayla asla kıyaslanamayacağını, ciddi durumlarda asla yanınızda olmadığını, hiçbir muhatap bulamadığınızı böyle kötü bir durum yaşayınca anladım. Bugüne kadar Enpara'lı olmak yerine keşke havale ve kredi kartı ücreti verseydim de bu kadar zarara uğramasaydım.

profile profile profile
06 Haziran 2023 14:17 (Şikayetten 3 dakika sonra)

Merhaba, Talebinizi incelemeye aldık. En kısa süre içinde konuyu detaylı inceleyerek size bilgi vereceğiz. Sevgilerimizle, Enpara.com

07 Haziran 2023 14:37

Merhaba, Müşterimizin talebini inceleyerek 07/06/2023 tarihinde Enpara.com'da kayıtlı olan e-posta adresine yazılı olarak bilgi verdik.

Bernis

Ben de aynı durumu yaşadım, dönüş alabildiniz mi?

Bernis sonuçtan hiç memnun değil

11 Haziran 2023 15:29

Yağmur
08 Haziran 2023 00:39
Yeşim sonuçtan hiç memnun değil

Yeşim
16 Haziran 2023 22:52