Gürültü Ve Sarsıntı Yapan Çamaşır Makinesi Sorunu

16 Ekim 2024 19:03

Yeni evliyim ve tüm beyaz eşyalarımı Arçelik. Arçelik 11140 çamaşır makinesini 4 aydır kullanıyor. Olmama rağmen evime iki kez servis çağırmak durumunda kaldık. Makine aşırı sesli, gürültülü ve sarsılarak çalışıyor. İlk servis geldiğinde ayak ayarı yapıldı ve sesin normal olduğunu söyledi. Makine iki kere yerinden yürüdü. Daha 4 ay da alt komşumuzdan şikayetler almaya başladık. Makineyi kesinlikle aksam veya gece saatlerinde kullanamıyorum. Kesinlikle makinemin değişimini talep ediyorum.

01 Ocak 2025 15:35

6 aylık Arçelik çamaşır makinemle ilgili daha 4 ayıkken yaşadığım sorunun hâlâ devam ettiğini hiçbir şekilde ne servisten ne de firmadan sağlıklı bir dönüş alamadığımızı güncellemek isterim. Arçelik 11 kg 11140 m Arçelik makinesi kesinlikle pişmanlık oldu bizim için. Makineyi dolu olarak kullansanız az miktar da çamaşır koysanız sürekli bir şekilde hata veriyor. Çok yüksek sesle çalışıyor. Sarsılıyor. Her gelen servis ayak ayarı yaptı ve kesinlikle yerinden oynatmamama rağmen hala sarsıntılı bir şekilde çalışıyor. Makineye 2 adet bornoz koyup çalıştıramıyorum mesela. Pamuklular için 11 kg kapasite olmaması lazım ki makine sarsılmasın. Evde 2 kişi bornoz mu biriktirmem gerekiyor mesela anlamış değilim. Banyo paspaslarını atamıyorsun. Hâlâ değişim talebim var ve makineden memnun değilim. Makineden bir sürtünme sesi geliyor servis kayışın tozlanmasından çıkacağını söyledi. Ailemin evinde 30 yılda tozlanmayan makine kayışı 6 aylık makine de nasıl tozlanıyor ve bu tozlanma bu sese nasıl sebep oluyor anlamış değiliz.

21 Ekim 2024 15:43

Arçelik 11140 çamaşır makinesi için daha önce de burada çok gürültülü ve sarsıntılı çalıştığı ile ilgili şikayette bulundum. Firma 1 hafta içerisinde bana dönüş yaptı evet çok hızlı bir şekilde geri dönüş sağlandı fakat çözüm önerileri beni daha çok mağdur edecek şekilde oldu. Para iadesi yapılacağı söylendi. Ben yeni evliyim ve makineyi 4 aydır kullanıyorum fakat beyaz eşyamı her yeni evlenen gibi olası zamlardan etkilenmemek için düğünden aylar önce aldım ve zira sonrasında da kaç kere fiyatlar arttı sayamadım bile. Yani su an firmanın yapacağı para iadesi ile asla bir makine alamıyorum. Kaldı ki para iadesi istemiyorum. Bana sunulan seçenekler arasından makine değişimi yapmak benim için yeterli olacaktı. Arçelik gibi kendini ispatlamış bir markanın böyle bir çözüm önerisini kesinlikle kabul edilemez buluyorum.

17 Ekim 2024 13:33 (Şikayetten 18 saat sonra)
21 Ekim 2024 15:36

Şikayetimin üzerinden 1 hafta geçmiş ve bir güncelleme yapmak istiyorum. Evet firma hemen dönüş yaptı. Makine için para iadesi yapılacağı söylendi. Değişim istiyoruz, biz her halükarda bir makine alacağız dememize rağmen ancak bu şekilde yardımcı olabileceği söylendi. Yeni evli olduğumu ilk şikayetimde de belirtmiştim ve tabii ki her yeni evli gibi daha düğün tarihim bile belli olmadan aldığımız ilk eşyalarım beyaz eşya gurubumdu. Neden? Tabii ki de sonraki gelecek zamlardan etkilenmemek ve mümkün olduğunca az masrafla evimizi dizmekti. Benim ürünü aldığım tarih üzerinden kaç kere beyaz eşya fiyatları arttı sayamadm bile. Su an bana iade edileceği iddia edilen rakamla bir makine kesinlikle alamıyorum. Demem o ki 4 ay kullandığım ve sorunun benden kullanımdan kaynaklanmadığı bir hata için firma tarafından mağdur ediliyorum.

Aynı makineden bende de var aynı bu şekilde sesli çalışıyor ne yapsak geçmedi değişim istedim onay vermediler Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet edeceğim

16 Aralık 2023 16:14
Fatih sonuçtan çok memnun

05 Aralık 2023 08:14
İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik 11140 Çamaşır Makinesi Gürültülü Çalışıyor

İsmail