Arçelik Davlumbaz davlumbaz çalışmıyor

Tuba sonuçtan memnun

Tuba
17 Şubat 2025 02:55

"Şikayetim çözüldü teşekkürler."

Onur sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Yanlış Arıza Tespiti İle Boşa Harcanan Binlerce Lira

Arçelik Ürünlerinde Kalite Düşüşü Ve Yüksek Servis Ücretleri
Nagihan sonuçtan çok memnun

Nagihan
18 Kasım 2024 02:02

"Şikayetimle ilgili hemen dönüş yapıldı Arçelik firması çok ilgilendi ilgileri için çok teşekkür ederim"

Gizem
08 Ekim 2024 20:06
Enes sonuçtan hiç memnun değil

Enes

22 Ocak 2024 17:18

Cüneyt
20 Aralık 2023 11:52
Arçelik Davlumbaz Servis Montajı Hatası
Ülgen sonuçtan hiç memnun değil

Ülgen
24 Kasım 2023 18:49
Fikret sonuçtan hiç memnun değil

Fikret
21 Kasım 2023 15:45
Gizem sonuçtan çok memnun

Arçelik Davlumbaz Dokunmatik Tuş Takımı Basmıyor

Gizem
27 Haziran 2023 13:56

"Arçelik ekibine ve müşteri hizmetlerine çok teşekkür ederim. Cihazım yenisi ile değiştirildi"

Metin sonuçtan hiç memnun değil

Metin
09 Mayıs 2023 22:48
Burak sonuçtan çok memnun
Burak
19 Nisan 2023 11:31

"İlgi ve alakanız için teşekkür ederim."

Burak Şikayetini Yayından Kaldırdı
Aslı sonuçtan memnun

Aslı
20 Şubat 2023 21:10

"Mağduriyetim giderildi.teşekkürler"

Arçelik Kategorileri

Marka Profili

Arçelik 10+ yıldır Şikayetvar pro üye markasıdır.
Pro üye marka, tüm şikayetlere geri dönüş yapmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için platformda yerini alır. Şikayetvar hizmetlerini etkin bir şekilde kullanarak müşteri deneyimini sürekli iyileştirmeye çalışır.
Son 1 yılda şikayetleri cevaplama oranı %98
Marka Karnesini Gör

Sıkça Sorulan Sorular

Davlumbaz Neden Çekmiyor?
Arçelik davlumbazın çekmemesinin ana nedeni çoğunlukla hava akışının engellenmesidir. Bu engel, metal yağ filtresi, karbon filtre veya baca klapesindeki sorunlardan kaynaklanabilir ve davlumbazın emiş performansını ciddi şekilde düşürür. 1. Metal Yağ Filtreleri Tıkandığında Zamanla yağ biriken metal yağ filtreleri tamamen dolup tıkandığında, hava artık filtrelerin içinden geçemez. Bu durumda Arçelik davlumbaz çalışsa bile “davlumbaz çekmiyor” gibi hissedilir. Çözüm, metal yağ filtrelerinin düzenli aralıklarla çıkarılıp temizlenmesidir. 2. Karbon Filtre Dolduğunda (Bacasız Kullanımda) Bacasız (karbon filtreli) kullanımda, karbon filtrenin kullanım ömrü dolduğunda hava akışı önemli ölçüde azalır. Tıkanmış karbon filtre, emilen havanın cihaz içinde takılı kalmasına neden olur ve davlumbazın çekiş gücü düşer. Bu durumda karbon filtrenin temizlenmesi değil, yenisiyle değiştirilmesi gerekir. 3. Baca Klapesi veya Hava Çıkışı Engellendiğinde Bacalı montajlarda davlumbazın hava çıkışında bulunan ters hava akışını engelleyen kapak (baca klapesi) sıkışırsa, motor havayı dışarı atamaz. Birikmiş yağ veya montaj hatası nedeniyle kapak kapalı konumda kalırsa, davlumbaz çekmiyor gibi görünür. Bu tür durumlarda montaj ve baca hattının kontrol edilmesi gerekir. Bilgi Notu: Davlumbazdaki çekiş sorunu çoğu zaman bakım eksikliğinden kaynaklanır. Metal yağ filtresinin düzenli temizlenmemesi veya karbon filtrenin zamanında değiştirilmemesi yalnızca performansı değil, uzun vadede cihaz güvenliğini de olumsuz etkileyebilir. Kısaca: - Davlumbaz çekmiyorsa önce metal yağ filtrelerinin tıkanıp tıkanmadığını kontrol edin. - Bacasız kullanımda karbon filtrenin ömrü dolmuş olabilir, filtreyi yenisiyle değiştirin. - Bacalı montajlarda baca klapesi ve hava çıkışının sıkışmadığından veya tıkalı olmadığından emin olun. - Düzenli filtre bakımıyla Arçelik davlumbazın emiş gücünü ve güvenliğini koruyabilirsiniz.
Dokunmatik Çalışmıyorsa Ne Yapmak Lazım?
Davlumbazda dokunmatik tuşlar cevap vermiyorsa, cihazın elektrik bağlantılarını kontrol etmek ve ardından teknik destek almak gerekir. Sorun kontrol paneli veya elektronik aksamdan kaynaklanabilir ve kullanıcı müdahalesi uygun değildir. 1. Elektrik Bağlantısını Kontrol Edin Davlumbaza elektrik gelip gelmediğini kontrol edin. Fiş takılı değilse takın, sigorta kapalıysa açın. Elektrik yokken dokunmatik tuşlar çalışmaz. 2. Cihazı Yeniden Başlatın Kısa süreli elektronik takılmalar için cihazın fişini çıkarıp birkaç dakika sonra takarak yeniden başlatmayı deneyin. 3. Yetkili Servise Başvurun Elektrik olduğu hâlde dokunmatik panel hâlâ çalışmıyorsa, elektronik bir arıza söz konusudur. Bu tür arızalar kullanıcı tarafından giderilemez; Yetkili Servis desteği gerekir. Bilgi Notu: Dokunmatik panel ve kontrol kartı arızaları güvenlik nedeniyle kullanıcı tarafından tamir edilmemelidir. Kısaca: - Elektrik bağlantısını kontrol edin - Fişi çıkarıp tekrar takın - Sorun devam ediyorsa Yetkili Servise başvurun
TrustBuy Güven Skoru