Kemal sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Klimamın Wi-Fi Bağlantı Sorunu ve Yetersiz Servis Hizmeti

17 Ağustos 2024 01:11

Garantisi devam eden Arçelik klimamın iç ünite fanından ses geliyordu. Bunun için servis çağırdım. Ayrıca 2000TL ücret ödeyerek Wi-Fi bağlantı modülü satın aldım. Montajı yapmaya gelen servis elemanı fanın değişeceğini söyledi. Wi-Fi bağlantısını yapmadan, benim yapabileceğimi söyleyerek evden ayrıldı. Kendim bağlantı yapmayı denedim ama olmadı. Servis çalışanı tekrar gelerek kendi de denedi ve bağlantı yapılamadı. Klimanın panelini tekrar sökerek takılan modülün seri numarası ile klima seri numarasının kendi sistemlerinde eşleştirilmesi gerektiğini, bu işlemden sonra sorun kalmayacağını söyledi. Bu işlemin üzerinden tam 1 hafta geçmesine ve defalarca aramama rağmen tarafıma dönüş yapılıp bilgi verilmedi. 1 haftanın sonunda yasal yollara başvuracağımı söyleyince beni aradılar ve sorunun giderildiğini, tekrar denersem bağlantı kurulacağını söylediler. Söyledikleri tüm işlemleri yapmama rağmen sorun devam ediyordu. Arayıp bilgi verdim. Genel merkez ile görüşüp bana dönüş yapacaklarını söylediler; ama yine kimse aramadı. Ben böyle saçma süreç görmedim. Evimde ampul, akıllı priz, bulaşık makinesi, yazıcı gibi bir çok Wi-Fi destekli ürün var. Hiçbirinde sorun yaşamadım. Arçelik bu kadar basit bir sorunu nasıl çözemiyor. Klimayı Wi-Fi özelliği var diye aldım. Kullanamayacaksam neden bu şekilde satılıyor? Buradan da tüm yasal yollara başvuracağımı bildiririm.

27 Ağustos 2024 14:39

Garantisi devam eden Arçelik klimam için 1999TL ücret ödeyerek Wi-Fi bağlantı modülü satın aldım. Montajı yapmaya gelen servis elemanı, modülü klima iç ünitesine takıp Wi-Fi bağlantısını yapmadan, benim yapabileceğimi söyleyerek evden ayrıldı. Kendim bağlantı yapmayı denedim ama olmadı. Servis çalışanı tekrar gelerek kendi de denedi ve bağlantı yapılamadı. Klimanın panelini tekrar sökerek takılan modülün seri numarası ile klima seri numarasının fotoğrafını çekti. Bu numaraların kendi sistemlerinde eşleştirilmesi gerektiğini, bu işlemden sonra sorun kalmayacağını söyledi. Yıllardır akıllı cihaz kullanıyorum, ilk kez böyle bir şey duydum. Bu işlemin üzerinden tam 1 hafta geçmesine ve defalarca aramama rağmen tarafıma dönüş yapılıp bilgi verilmedi. 1 haftanın sonunda yasal yollara başvuracağımı söyleyince beni aradılar ve sorunun giderildiğini, tekrar denersem bağlantı kurulacağını söylediler. Söyledikleri tüm işlemleri yapmama rağmen sorun düzelmedi. Arayıp bilgi verdim. Aynı servis çalışanı başka bir Wi-Fi bağlantı modülü getirerek onunla tekrar bağlantı kurmayı denedi; ama yine olmadı. Sonunda da taktığı modülü söküp para iadesi yapılacağını söyleyerek evden ayrıldı. Şimdi, ben bu klimayı Wi-Fi desteği var diye aldım. Bir çok farklı markanın direkt Wi-Fi özellikli klimaları varken Arçelik tercih ettim ve sonradan modül ile Wi-Fi özelliğini aktif ederim diyerek bu modeli aldım. Üründe olan bir özelliği kullanamıyorum ve çözüm bulamıyorlar. O zaman ben neden bu klimayı satın aldım? Bu ayıplı mal sayılmaz mı?

Sorunum çözülmezse hakkımı yasal yollardan arayacağımı buradan bildiririm.

17 Ağustos 2024 14:31 (Şikayetten 13 saat sonra)
Kemal
Kemal
21 Ağustos 2024 11:15

İç üniteden gelen sesi, klima iç ünitesi ile duvar arasına karton sıkıştırarak çözdüler. Ne kadar kalıcı bir çözüm olacağını göreceğiz. Wi-Fi için de yetkili servis tarafından yeni bir Wi-Fi bağlantı modülü getirilerek tekrar deneme yapıldı; ama sonuç değişmedi. HomeWhiz uygulamasına hiçbir şekilde cihaz eklenmiyor. Takılan Wi-Fi modülü modem ile bağlantı kuruyor ancak uygulamaya eklenmiyor. En sonunda para iadesi yapacağız dediler. IBAN bilgilerimi alıp gittiler. Ben bu klimayı Wi-Fi desteği var diye aldım. Bir çok farklı markanın direkt Wi-Fi özellikli klimaları varken Arçelik tercih ettim ve sonradan modül ile Wi-Fi özelliği açarım diyerek bunu aldım. Firma ekstra ücret ile hizmet satıyor ancak hizmeti kullanamıyorum. Şimdi ise bu özelliği kullanamayacağım söyleniyor. O zaman ben neden bu klimayı satın aldım? Sorunum çözülmezse hakkımı yasal yollardan aramak zorunda kalacağım.

Muhammet
Muhammet

Hocam şu an aynı sorunu ben de yaşıyorum ben kendinden dahili Wi-Fi li 18570 modelden aldım ama aynı sorunla karşı karşıyayım senin sorun sorununu nasıl çözdüler nasıl cevap verdiler sonuç ne oldu cevap verirsen sevinirim 15 gündür uğraşıyorum bir türlü olmadı fıttırmak üzereyim

arcelik-klimamin-wi-fi-baglanti-sorunu-ve-yetersiz-servis-hizmeti-1.jpg

Ali sonuçtan hiç memnun değil

15 Haziran 2024 09:12
Arçelik Yetkili Servis Sorunu
Oğuzhan sonuçtan hiç memnun değil

Oğuzhan
08 Ağustos 2025 23:27