Hande sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Buzdolabı Teknik Servis Şikayet

Arçelik Buzdolabı Teknik Servis Şikayet
14 Nisan 2024 23:57

Yaklaşık 10 yıldır kullandığım Arçelik buzdolabım 4 ay önce arızalandı. Teknik servis tarafından kompresör değişikliği yapıldığında 10 yıl daha kullanabileceğim en fazla ana kart arızası olabileceği ve onunda çok bir fiyat olmadığı bilgisi verildi. Bende servise güvenip yüksek bir ücrete kompresörü değiştirttim. Buzdolabım 4 ay sonra tekrar arızalandı ve teknik servis arka paneli şişen buzdolabıma yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Madem buzdolabımın paneli şişkindi o zaman neden kompresör değişti? Teknik servis para kazansın diye mi? Müşteri hizmetleri 4 gündür geri dönüş yapacak. Buzdolabı gibi çok önemli bir beyaz eşyanın geri dönüş süresi kaç gün olmalı buradan yetkililere sormak isterim. Verdiğimiz paranın yanında çektiğimiz çileden bahsetmiyorum bile. Teknik servis tarafından doğru yönlendirilmediğim demode sınıfı bir buzdolabına parça taktırılmak yönünde ikna edildiğim yeteri kadar bilgilendirilmediğim ve 4 ay içerisinde iki kere dolap içerisindeki bütün gıda maddelerim çöp olduğu için mağduriyetimin giderilerek dolabımın yenisiyle değiştirilmesini talep ediyorum.

18 Nisan 2024 11:52

4 ay önce bozulan buzdolabımı Sefaköy Arçelik servisi tarafından kompresör değiştirirsem on yıl daha kullanabileceğim bilgisi verildi. Buzdolabımdan memnun olduğum için 5.600 TL gibi yüksek bir fiyata kompresör değiştirdim. 4 ay sonra buzdolabım tekrar bozuldu. Gövde şişmesi sebebiyle bir şey yapılamayacağı bilgisi verildi. Ürünüm demode olduğu için hiçbir şey yapılmayacağı söylendi. Başka bir servisten aldığım bilgiye göre kompresör değişikliğinde gaz ayarı yapılmadığında gövde şişmesi olurmuş. Sefaköy Arçelik servisi yüzünden koca buzdolabı çöp oldu ve hiçbir zararım karşılanmadı. Hani on yıl daha kullanacaktım? Bana bu bilgi verilmeseydi ben kompresör değişikliği yerine buzdolabı değişikliğine gidecektim. Servisin para kazanmak için yaptığı bu davranışı kınıyorum. Acil kompresör için ödediğim paramı geri ödemelerini talep ediyorum aksi takdirde Tüketici Hakları'na şikayete gideceğim.

15 Nisan 2024 13:03 (Şikayetten 13 saat sonra)
Hande
18 Nisan 2024 11:37

Arçelik tarafından 5 gün sonra arandım. Ürünüm demode olduğu için değişim sağlamadılar. Daha 4 ay önce değiştirirsem on yıl daha kullanacağım bilgisini verilen kompresörün parasının iadesini talep ettim. Tabii ki geri dönüş yapmadılar. Başka bir servis tarafından kompresör değişikliğinde ürünün kaldıramayıp gövdeyi şişirdiği bilgisini aldım. Yani kompresör değişikliğinden ürünüm kullanılamaz hale geldi. Herkese tavsiyem böyle bir arızada kesinlikle para verip parça değişikliği yaptırmayın. Teknik servise para kazandırmayın. Bütün beyaz eşyalarımı aldığım bu markanın davranışından dolayı bir daha asla tercih etmeyeceğim. Hiçbir çözüm sunmadan servisin hatasından koca buzdolabı çöp oldu. Yerli marka yerine yabancı marka tercih edeceğim.

Hande
22 Nisan 2024 12:38

Arçelik servisinin demode bir buzdolabına yeni kompresör takması sebebiyle gövdeyi patlattığı ihtimali çok yüksek. Bu bilgiyi kendi bayi satış temsilcilerinden ve başka teknik servislerden onaylattım. Ama Arçelik servisinin arkasında durmadan hiçbir zararımı karşılamadı. Ne buzdolabını değiştirdi ve zararımı ödedi. Rn azından 4 ay önce verdiğim kompresör ücretini iade edebilirlerdi ama umursamadılar. Kimseye tavsiye etmiyorum ve bir daha asla Arçelik marka bir ürün almayacağım.

Adem
19 Aralık 2023 16:15
Sebahattin sonuçtan hiç memnun değil

Sebahattin
21 Ağustos 2024 18:23
Yeni Buzdolabımın Sürekli Arızalanması ve Servis Sorunları

Güliz
23 Temmuz 2024 23:09
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Hakan
04 Temmuz 15:34
Arçelik Buzdolabı Servis Hatası Ve Mağduriyet
Metin sonuçtan hiç memnun değil

Metin
22 Eylül 2023 22:29