Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Buzdolabı Kronik Gaz Kaçağı

04 Aralık 2023 14:22

Temmuz 2020 tarihinde yeni ev eşyalarımın hepsini Arçelik olarak tercih ettim. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ankastre set ve iki adet buzdolabı satın aldım. Her iki buzdolabımın modeli aynı. Buzdolabımın birinde mart 2023 tarihinde soğutma sorunu yaşadım akabinde servis talep ettim. Teknik servis dolabı inceledi ve dolabın gazında eksilme olduğundan gaz eklemesi yaparak sorunu geçici olarak giderdi. Bu süre içerisinde buzdolabımın garantisi 27.07.2023 tarihinde sona ermiştir. Son zamanlarda dolaptaki yiyeceklerde ekşime küflenme sorunu yaşamaya başladım ve dolabın yeterli soğutmadığını fark ettim. Teknik servis talep ettim. 28 Kasım 2023 tarihinde teknisyen gelip dolabı incelediğinde gazının bittiğini belirtti. 2 gün sonra buzdolabının atölyeye getirilip ücret karşılığında gaz kaçak kontrolü yapılacağını söyledi. Buraya kadar durumu kabul ettim.
İlk soğutma şikayetimde teknik servis dolabın garanti kapsamında gaz kaçağı olduğu halde gazını tamamlayıp bana teslim etmiştir. 7 ay gibi süre sonra sorun yine devamını göstermiştir. Teknik servis, kronik gaz kaçağı sorunu olan dolabı garanti kapsamında tam manasıyla onaramayıp beni maddi ve manevi olarak mağdur etmiştir.
4 Aralık 2023 tarihinde yetkili servis tarafından arandım. Buzdolabının tamirinin mümkün olmadığını ve 1.500₺ gaz kaçak tespiti ücret ödemesini yaptıktan sonra durumun Arçelik merkeze bildirileceğini söylediler. Sonrasında Arçelik tarafından gövde garantisi kapsamında fark vererek yeni dolap satın almam gerektiği söylendi.
Kronik sorunu olan dolabın garanti kapsamında gaz kaçağı sorunu olmasına rağmen zamanında yenisi ile değiştirilmeyip şimdi zararını neden benim karşılamam gerekiyor? Ortada ayıplı bir ürün var. Hem yetkili servisin hatası var hem de Arçelik sattığı ürüne sahip çıkmıyor.

04 Aralık 2023 15:28 (Şikayetten 1 saat sonra)
05 Aralık 2023 13:25

Arçelik ve servis tarafından arandım. Mağduriyetimi hiçbir şekilde kabul etmemekte ısrarcı oldular. Buzdolabında kronik biçimde gaz kaçağı olduğu açıkça bellidir. Fabrikanın doldurduğu gaz bitmiştir. Teknik servisin mart ayında garanti kapsamındayken doldurduğu gaz yine bitmiştir. Şimdi en son doldurulan gazda, tespit cihazı kaçak olduğunu yeni yeni anlamış. Mantık olarak baktığınızda kapalı olan bu sistemde gazın eksilmemesi gerekir. Gaz eksilmiş olması dolapta önceden kılcal kaçak olduğu için ve gazın yavaş yavaş eksildiğini göstermektedir. Arçelik firması ve teknik servisi mağdur etmeye devam etmektedir.

Selman sonuçtan hiç memnun değil

Selman
05 Ağustos 2024 13:42
arcelik-buzdolabi-gaz-kacagi-sorunu-ve-ucret-talebi-3.pdf

Emre
16 Eylül 2024 14:26
Aylin sonuçtan hiç memnun değil

Aylin
02 Temmuz 2024 12:02