Uğur sonuçtan hiç memnun değil

Uğur
19 Ocak 2024 09:09

Üründe ısıtma modunda 3-4 saat çalıştıktan sonra sesli çalışma ve LED ekran problemi nedeniyle servise başvurdum. Eve gelen servis elemanları, üründeki problemi bulamadılar ve ürünün tozlu olduğunu, bakım yapılması gerektiğini söylediler. Elimdeki kanıt videosunu alıp Vestel'e ileteceklerini belirttiler ve bu şekilde servis formu hazırladılar. Ancak kendileri evdeyken aynı ses hafif bir şekilde tekrar başladı ve teknisyen, sesin ürünün sağ tarafından geldiğini fark etti. Dış taraftan baskı uygulayarak sesi kesmeye çalıştı. Bu durumdan servis formunda hiç bahsetmediler ve bana bu şekilde imzalattılar. Sonradan SMS link ile gelen formu okuduğumda fark ettim. Bir sonraki gelişlerinde önden aradıklarında ürünü Vestel'in talimatlarına göre test edeceklerini söylediler. Geldiklerinde ne işlem yapacaklarını sordum, bakım yapacaklarını ve sonra test edeceklerini söylediler. Bakım için ücret ödeyip ödemeyeceğimi sordum ve onlar da evet dediler. Ben de onları garanti kapsamında çağırdığımı ve herhangi bir ücret vermek zorunda olmadığımı, ancak onların sorunu çözmek zorunda olduklarını, bakımın garanti kapsamında tamir şartı olmadığını söyledim. Onlar da ürünü tozları bahane göstererek garanti kapsamından çıkarabileceklerini söylediler. Ben de Vestel çağrı merkezini arayıp bilgi almak istedim. Çağrı merkezi, ürüne ücretli bakım yaptırmak zorunda olmadığımı, kendim temizleyebileceğimi ve sorun devam ederse servis kaydını tekrar açabileceğimi belirtti. Servis elemanlarına bu şekilde yapacağımı bildirdim ve sadece LED ekranı değiştirip gittiler. Servisin 6 aylık ve yeni bir servis olduğunu belirttiler. İlk geldiklerinde farklı elemanlar ürün kurulumunu yapmış ve çok kibar bir şekilde işlemlerini yapıp gitmişlerdi. Yeni servisteki teknisyenler ya sorunu çözmekte yeterli donanıma sahip değiller ya da sorunun farkında olsalar bile çalıştıkları firma talimatıyla fırsatını gördüklerinde müşterilerden para almak için ellerinden gelen üslubu kullanıyorlar.

22 Ocak 2024 13:47 (Şikayetten 3 gün sonra)

29 Ağustos 2024 10:31

Yeni Vestel Klimamızın Bitmek Bilmeyen Ses Sorunu Ve Çözümsüzlüğü