Haluk sonuçtan hiç memnun değil

08 Nisan 2024 09:58

Turkcell Superonline 100 Mbit fiber internet hizmeti kullanıyorum. Geçtiğimiz hafta internet bağlantısında sorun yaşayınca eve gelen teknisyen, modemde sorun olduğunu belirledi ve değişim yaptı. Ekstra ücret ödeyerek ZTE Wi-Fi 6 özelliğine sahip bir modeme geçiş yaptım. O günden beri zaman zaman internet bağlantım kopuyor. Yaşadığım sorunlar şunlardır:

- 'SSL sertifikası onaylanmadı, bağlantınız gizli değil' hatası alıyorum.
- Geniş banda erişemiyorum. Aşağıdan bazı bilgileri edinebilirsiniz: Link çalışır durumda. Lütfen yapılandırmayı kontrol etmek için 'İnternet-WAN' kısmına girin.

Wi-Fi sinyalinde sorun yok, cihaz bağlı; ancak internete erişim sorunu yaşıyorum. Bu sorunu bir laptop, iki farklı iPhone, bir e-kitap okuyucu (Kobo) ve Xbox konsolda yaşıyorum.

Müşteri hizmetlerini defalarca aradım. Güncelleme, iyileştirme, bant değişikliği gibi birçok yöntem denediler ancak sorun çözülmedi. Teknik ekibin gelmesini istedim; ancak arızanın görünmediği gerekçesiyle bu hizmetin ücretli olduğunu söylediler. Bu sorun sürekli olmuyor, en olmadık zamanlarda ara sıra yaşanıyor. Wi-Fi 6 özelliği olmayan başka bir modemle değiştirilmesini talep ettim, ancak bu da mümkün değilmiş. Böyle ilginç ve anlaşılması güç bir durumla karşılaşmadım. Yıllardır Superonline kullanıcısıyım ama artık bu durum bardağı taşırdı. Taahhüdüm bitmek üzere ve aboneliği sonlandırmayı düşünüyorum.

13 Nisan 2024 23:05

Superonline'nın taktığı ZTE H3600 V9 modem rastgele zamanlarda belli bir sure "Geniş banda erişemezsiniz" hatası veriyor.

Müşteri hizmetlerini arayıp sorunu bildirdiğimde biz buradan kontrol ettik hiçbir sorun ve kusur yok arıza görünmediği için ekip yönlendiremeyiz diyorlar. Aynı sorunu 2 iPhone, 1 kobo e-kitap okuyucu 1 Xbox hepsinde yaşıyorum.

Daha önceki Huawei modemlerde böyle bir sorun yoktu, bir suru aynı sorunla ilgili şikayet mevcut ama Superonline hala bir adim atmıyor ve şikayetler altına otomatik mesajlarla cevap yazıyor. Wi-Fi sinyali çevresel faktörler 2.4ghz 5ghz vs gibi bir cevap mesajı eminim bu şikayetime de yazılacak ama sorun sinyal seviyesi bağlantı kopması değil, Wi-Fi bağlantısı çok güçlü modemin yanında bile olsam farklı kanallara geçsem bile bu problem ZTE modem ve yazılımıyla ilgili özel bir sorun. Artık çok can sikici olmaya başladı, çözüm bekliyorum. Üstelik bu modem için ekstra ücret ödeyerek geçiş sağlandı. Wi-fi 6 teknolojisi vs denildi. Ama takıldığı günden beri sürekli internet bağlantısı koptu geniş aga erişilemiyor hatası almaktan bezdim artık. Teknik ekip gelsin isteyince ücretli servis hizmeti oluyor denildi. Ben sadece basit bir internet hizmeti istiyorum, neden bu kadar uğraşıyorum bunun için anlamıyorum.

08 Nisan 2024 10:24 (Şikayetten 26 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebinizle ilgili inceleme yaparak en kısa sürede size bilgi vereceğiz. Saygılarımızla, Turkcell Superonline

08 Nisan 2024 11:37
08 Nisan 2024 11:40

Sorunum bahsettiğiniz gibi sinyal alamama, bağlantının kopması değil. Cihazlar Wi-Fi ağına bağlı olmasına rağmen wan bağlantısı, SSL sertifikası gibi internete erismeyle ilgili farklı problemler yaşıyorum. Önerdiğiniz şeyleri denedim bir kısmını müşteri temsilcisi de denedi. Modemin yanında olsam da, 2.4 - 5Ghz farklı frekanslarda da olsa olay çevresel etkenler ya da Wi-Fi sinyaliyle ilgili değil. Ekledigim ekran görüntülerine bakarsanız ne demek sitedigimi daha iyi anlayabilirsiniz, SSL sertifika onayı, privacy problemi ve geniş Aga erişilemiyor wan ayarlarını kontrol edin seklinde Zte Modem arayüzüne yönlendiriliyorum.

08 Nisan 2024 11:43
Superonline ZTE Wifi6 Modem İnternet Kopuyor (SSL Sertifika)

Mesela bu ekran görüntüsünde göründüğü gibi. Bir sosyal medya platformunda web sitesi linkine tıkladığımda ilgili sayfa açılması gerekirken bu arayüz geliyor ve bana wan ayarlarında sorun olduğunu söylüyor. Bu kısımda benim yapabileceğim bir şey yok Çünkü bir takim numaralar ve @fiber gibi bir username password var. Sanırım modemin Superonline ağına bağlanması için sizin tarafınızdan ayarlanan bazı parametreler. Tekrar yazıyorum, benim sorunum Wi-Fi sinyali vs ile ilgili değil, bağlantım güçlü olmasına rağmen cihazların internete zaman zaman erişememesi problemi. Hatta cihaz Wi-Fi ye bağlı ama internet bağlantınız koptu seklinde uyarılar alıyorum.

08 Nisan 2024 11:44

Ekran görüntüsü

Mücahid
Mücahid

Aynı sorunu 2 yıldır Superonline bağlattığımdan beri ben de yaşıyorum. Görünüşe göre yalnız değiliz ve üretilmiş bir çözüm de yok.

Haluk

Bu durumu yasayan başkaları da olunca artık emin oldum ki sorun Superonline'in kullandığı ZTE marka modem cihazlarında. Huawei markalı önceki seri modellerde bunu hiç yaşamamıştım. 2 farklı ZTE wifi6 modem kuruldu ancak sorun hala aynen devam ediyor, Vodafone ya da Kablo Net vs alternatife geçiş yapacağım. Benden bu kadar Superonline elveda.

13 Nisan 2024 18:20
Turkcell Superonline Modem Ve Hız Sorunu
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

İbrahim
24 Ekim 2023 01:02
Oguzhan sonuçtan hiç memnun değil

13 Şubat 2025 19:55

Superonline Kategorileri