IKEA İptal Edilen Siparişte Israr Ve Para İadesi Sorunu

Samet
03 Aralık 2024 04:10

İnternetten bir sipariş verdim, o gün bu firmaya güvenilmemesi gerektiğini öğrendim. Verdiğim siparişi birkaç saat içerisinde iptal ettim. Ürünün sipariş onayı bile gelmemişti fakat IKEA, ürünü iptal talebimi dikkate almadan zorla kargoladı. Israrla iptal etmek istediğimi ilettiğimde, ürünü kargodan çekerek depoya aldılar. Bunların hepsi yaşanırken, kaç gündür de ürün IKEA deposunda olmasına rağmen paramı alıkoymaktan vazgeçmiyorlar. Ürünümün faturasını şirket adına istemiştim fakat daha fatura kesilmeden iptal ettim ama zorla satma politikaları olduğu için, aynı kargolama durumu gibi benden iade faturası istediler. Aslında amaç, sizi uğraştırarak yıldırmak. Muhasebe ile görüştüğümde, bu firma tarafından fatura bile kesilip yollanmadığını öğrendim. Siparişimi ayın 25'inde verdim ve o günden beri bu firma paramı alıkoyuyor. Her türlü zorluğu çıkartarak, yıldırarak zorla ürün kabul ettirmeye çalışıyor. 25'inden itibaren sürekli müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmede, kayıt açıldı sizi arayacaklar diye bilgi verdiler ama o kadar müşteri ile ilgisizler ki ne arayan var ne soran. Bu süreç sayısızca tekrarlandı ve her seferinde kayıt açıldı, sizi arayacaklar denildi fakat benim alıkonulan paramı hala geri vermediler. Faturanın muhasebeye ulaşmadığını söylediğimde ise hemen iadeyi gerçekleştirmek yerine tekrar bir yıldırma politikası uygulayıp, size faturayı mail olarak atacağız dediler. Sorunsuzca iptal edip iade etmek varken. Çok kötü bir hizmet ve paramın alıkonulması ile karşı karşıya kaldım. Müşteriyi mağdur etmekten başka hiçbir işi yapamıyorlar. İlk fırsatta konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne aktaracağım.

Ceyda
23 Kasım 2024 13:34