Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Yaşanabilecek En Kötü Tecrübe Arçelik

19 Ekim 2023 15:24

Güneşli Arçelik Yetkili Bayisinden aldığım 578557 eb buzdolabını 21 Ağustos tarihinde çizik olarak teslim ettiler. Değişim talebine karşılık bilgi dahi vermeden 2 yıllık memnuniyet garantisi uygulanarak şikayet kapatıldı. Tekrar şikayet oluşturulduğunda 4-5 kere Bahçeşehir ve Kıraç yetkili servisinden ekip yönlendirildi ve her seferinde aynı kontroller yapılarak değişim işlemi yapılacak denildi. Haftalar sonra değişim işlemi yapıldı ve daha kötü durumda vuruk/hasarlı buzdolabı getirildi. Değişim talebimize karşılık defalarca oyalandıktan sonra 3. Buzdolabı getirildi. Montaj ekibi kapaklarını çıkarıp demonte olarak eve taşıdı. Evin içerisinde kapakların montajını yapan kişiler vida yuvalarını kırarak oldukça kaba şekilde montajı yaptı ancak üst kapaktaki gösterge yanmadı. Kablolara bakıp ters takıldığını söyleyerek düzeltti ve üst kapaktaki gösterge yandı. Montaj ekibi gittikten sonra dolabı açtığımda dolabın soğutmayı kesmediğini, iç bölmedeki ışığın yanmadığını fark ettim. Bahçeşehir servisinden yönlendirdikleri oldukça kaba servis elemanı montaj ekibine küfüre varan hakaretler ederek buzdolabının üst kısmındaki kabloları kurcalayıp bunun tamir olması ya da değişmesi lazım diyerek söylene söylene gitti. Değişim işleminin yapılmasını beklerken birkaç gün sonra Kıraç yetkili servis kafasına göre randevu açıp eleman yönlendirdi ve gelen kişi dolap kapağının başka kısmında kablolarda gevşeklik var diye işlem yapıp sorun çözüldü diyerek gitti. Bir servis elemanının tamir ya da değişim dediği dolap nasıl başka bir servis elemanı tarafından bu kadar basit şekilde yapılabiliyor bilemiyorum. Sonraki kullanımlarımızda buzdolabı kapağı açık kaldığında sensörünün çalışmayıp ötmediğini fark ettim. Her seferinde olmasa da birkaç denemeden birinde çalışmaması üzerinde bu kadar servis elemanı uğraştıktan sonra doğal olarak rahatsız ediyor. Konuyla ilgili servis elemanı ilk denemesinde sensörün çalışmadığını bizzat gördü. Sonra birkaç kez daha denediğinde sensör 1.5 dakika sonra çalıştı. Çalışmadığı deneme yerine çalıştığı denemeleri söyleyerek işlem yapmıyoruz dediler. Sonuç itibariyle iki aydır 3 kere hasarlı buzdolabı gelmesi, her seferinde eşyalarımızı boşaltıp dolabı temizleyip yerleştirmemiz, birbirinden kaba montaj ve servis elemanlarıyla muhatap olmamız ve daha birçok kötü tecrübeyi yaşatan Arçelik firmasına ait içimize hiç sinmeyen bir buzdolabıyla baş başa kalmamız evinde tüm beyaz eşya ve küçük ev aletleri Arçelik olan biri olarak beni çok üzdü.

17 Kasım 2023 12:52

Yaşanabilecek En Kötü Tecrübe Arçelik başlığı altında oluşturduğum şikayete formaliteden cevap verip dönüş yapıldı olarak görünmesi gerçekten çok akıllı bir davranış. 3 kere hasarlı buzdolabı gönderip iki ay önce gelen son buzdolabıyla ilgili geldiği günden beri şikayet oluşturup en az 5-6 teknisyen gönderip sorunu görüp görmezden gelen Arçelik, son teknisyeniyle sorunu kabul ettiğini de teyit etti ama bu kez de iki aydır kullandığınız cihazda değişim Yapamayız. Onarım yapmamız lazım diyerek değişimi kabul etmiyor. Ben onarımı kabul etmeyip değişim istediğim için de Bahcesehir servisinden İlknur Hanim utanmadan şikayet kaydımı kapatıp daha önceki şikayetlerim gibi hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam edebiliyor. Son 4 ayda Arçelik ile ilgili yaşadığım tüm sorunların sonucu kesinlikle Arçelik pişmanlıktır...

19 Ekim 2023 16:33 (Şikayetten 1 saat sonra)
22 Ekim 2023 13:01

Şikayet yayınlandığında devam eden servis randevusu vardı. Müşteri hizmetlerinden Yasemin Hanim aradığında bizzat servis randevusunu görüp teyit etti. Bir saat sonra servis randevusu hiçbir açıklama yapılmayıp bilgi dahi verilmeden yetkili servis tarafından iptal edildi diye mesaj aldım. Bir hata bir kere yapıldığında kaza der gecilir. İki kere yapıldığında tesadüf der gecilir. Uçuncu kez yapıldığında artık bu istikrarlı beceriksizliktir. Evime uc kere kusurlu buzdolabı gönderip defalarca kaba montaj ekibi, teknisyenle ve sorun çözemeyen müşteri temsilcileriyle muhatap olduktan sonra gelen teknisyenin amacı buzdolabında sorun olmadığına beni inandırmak olduğu için böyle oyalamaları gayet normal. Şu anda evimdeki buzdolabı için Bahcesehir servisinden gelen ilk teknisyen tamir ya da değişim dedi. İkinci teknisyen kablo gevşekmiş diye konuyu geçiştirdi. Uçuncu teknisyen gözümüzün önümde 3-4 dakika bekleyip sensorun çalışmadığını gördü. Bu sorunu görmek yerine sonraki denemelerinde normalden uzun sürede 1.5 dakika sonra sensör çalışmasına rağmen olur böyle şeyler, gayet normal vs diyerek sorun yokmuş gibi davranmaya ve beni sorun olmadığına ikna etmeye çalışıyor. Müşteri memnuniyeti zaten yok ama bu şekilde davranmaları da ayrıca rahatsız edici.

25 Ekim 2023 12:25

Şikayeti yazdığım gün otomatik mesajla yanıtlayıp ezberletilmiş cevapları söylemek için aramis olmaları ilgilendikleri ya da sorunu çözdükleri anlamına gelmiyor maalesef. Günlerdir olu numarası yapılması yetmezmiş gibi sırf firma sahibi Mehmet Eren Bey`in gayet ilgili alakalı olması nedeniyle evimdeki tüm beyaz eşyaları satın aldığım Arçelik yetkili bayisi Güneşli Seren Ticaret yetkilisi Adil diye birinin "Sensör arızası yüzünden buzdolabı mi değişir. Ek 7 yıl garanti yap kafan rahat olsun." diyerek benim sorunumu küçümsemesi ve ek garanti satmaya çalışması Arçelik olarak ne hale düştüğünü açıkça gösteriyor. Bu saatten sonra Güneşli Seren Ticaret`ten hiçbir ürün almayacağımdan %100 eminim. Arçelik te yaşattığı tüm bu kotu tecrübelerden sonra sorunumu çözmeyecekse bir daha Arçelik ve iştiraki hiçbir urunu kullanmayacağım ve çevremdeki insanlara da kullandirmayacagim.

26 Ekim 2023 18:04

Neredeyse 2.5 aydır satış sonrası hizmetin ne kadar kotu olabileceğinin denemelerini yaptığım Arçelik firmasını bugün aradığımda dahi açık herhangi bir kaydınız bulunmuyor diye cevap verebiliyorlar. Kendi teknisyenlerinin gördüğü sorunun var olmadığına o kadar inanmışlar ki açık kayıt bile birakmamislar.

11 Kasım 2023 13:56

Neredeyse 4 ay oldu ve hiçbir sonuç yok. İlk iki hasarlı buzdolabından sonra gönderdikleri uçuncu buzdolabı için 5-6 kere teknisyen gönderip sorun yok dedikleri buzdolabı görüleceği üzere kapakları açıkken ışıklarını kapatıp soğutmaya basliyor. Müşteri memnuniyetini hiç umursamadığını 4 aydır kanıtlayan Arçelik teknisyenleri buna da bir bahane bulacaktır muhakkak.

17 Kasım 2023 12:43

Aylar sonra bir suru teknisyen sorunu görmesine rağmen bugün son gelen teknisyenin raporuna istinaden üründe arıza tespiti kabul edildi. Tam sorun çözülecek derken Bahcesehir yetkili servisinden İlknur Hanim arayıp cihazın İki aydır kullanıldığı için değişim olmayıp tamir olması gerektiğini söyledi. İki aydır 5-6 kere teknisyen gönderip sorunu görmelerine rağmen utanmadan böyle söyleyip şikayet kaydını kapattılar. Müşteri hizmetlerini arayıp şikayet etmek istediğimde de şikayet kaydınız kapatıldığı için tekrar teknisyen gönderelim aylardır en az 20 kere yaşadığınız sureci tekrar yaşayın ki bizim ne kadar kotu bir firma olduğumuzu daha iyi anlayın diyorlar. Bir kez daha çok iyi anladım ki Arçelik pişmanlıktır...

Özlem sonuçtan memnun değil

Özlem