Arif sonuçtan hiç memnun değil

20 Aralık 2024 20:43

Arçelik Smart TV ekranının rengi bozuldu. Mavi tona ağır basan bir renk var. TV'yi alalı 2 yıl oldu. Garanti süresi 3 yıl. Şikayetvar'a 21 Temmuz'da mavi ekran olan LED'lerin, kasanın ısınan plastik olması nedeniyle bozulduğunu ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurumu da yayınladığım halde hiçbir zararımı karşılayan olmadı. Aldığıma pişmanım. Arçelik'i yerli ve milli olması için almıştım ama beni üzdü.

21 Aralık 2024 15:29 (Şikayetten 18 saat sonra)
Arif
Arif
23 Aralık 2024 11:14

2017 yılında bir LCD televizyon satın alan, talimatlara uygun kullanmasına rağmen televizyonun ekranında 5 yıl sonra yatay ve dikey çizgiler oluştu. Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurarak ürünün değiştirilmesini talep eden, 2 yıllık garanti süresinin dolduğu gerekçesiyle reddedildi. Bunun üzerine 2022 yılında avukatı aracılığıyla İstanbul Anadolu 6’ncı Tüketici Mahkemesi’nde dava açtı. Avukat, mahkemeye yaptığı başvuruda, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu’nun ek listesine dikkat çekti. Kanuna göre televizyonların kullanım ömrü 10 yıl olarak belirlenmişti. Kullanım ömrü dolmadan oluşan ayıplı ürünlerde tüketicinin misliyle değişim hakkına sahip olduğunu vurguladı ve televizyonun yenisiyle değiştirilmesini talep etti. Davada ürünün satıcısı firma ise 2 yıllık garanti süresinin sona erdiğini ve arıza kaydı olmadığını belirterek talebin reddini istedi. Ayrıca garanti süresi bittikten sonra tüketicinin yeniden seçimlik hak talep etmesinin kabul edilemeyeceğini savundu. Mahkeme ise haklı bularak televizyonun ayıpsız misliyle değiştirilmesine karar verdi. Böylece 5 yıllık televizyonunun kusurlu olduğuna hükmedilen yeni televizyonunu aldı. Avukat, mahkemenin kararının emsal niteliğinde olduğunu belirterek, “Televizyon, buzdolabı ve çamaşır makineleri için 10 yıllık kullanım süresi öngörülmüş. Kullanım ömrü aşılmadan oluşan arızalarda tüketicinin misli değişim talep etme hakkı var. Ancak vatandaşlarımız bu hakkı pek bilmiyor. Biz de bu davada müvekkilimin hakkını savunduk ve olumlu bir sonuç aldık” dedi.

Enes sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Smart TV'nin Kısa Sürede Bozulması

08 Şubat 2025 21:48
Salih sonuçtan hiç memnun değil

04 Ağustos 2024 11:48
Arçelik TV'nin Garanti Sonrası Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Ücreti
Erdal sonuçtan hiç memnun değil

21 Kasım 2024 21:44
Arçelik Televizyonun Renk Sorunu Mağduriyeti
Arçelik Televizyonun Renk Sorunu Mağduriyeti
Namık sonuçtan hiç memnun değil

Namık
21 Aralık 2024 12:05
Merve sonuçtan hiç memnun değil

28 Temmuz 2023 13:18
Arçelik Kategorileri