Akbank'ın Konutuma Koyduğu Şerhi Kaldıramama Sorunu

05 Şubat 2024 18:32

Kullandığım ihtiyaç kredisi ve kredi kartı ödemelerimden dolayı (Konut Kredisi Değil) Akbank avukatı tarafından tarafıma açılan haciz davası sonrasında 2020 yılında tüm alacaklar ödenmiş ve borcum kalmamıştır. Ancak 2024 yılında evimi satmak istediğimde Akbank tarafından tapuda görülen şerh nedeniyle evimi satamıyorum. Ayrıca telefonla merkeze ulaştığımda yapılacak bir şey olmadığı belirtiliyor, şube ile görüştüğümde de aynı sorun devam ediyor. Benim Akbank'a olan borcum yokken neden dört sene önce kapanan borç nedeniyle konut şerhi hala Akbank tarafından kaldırılmıyor? Ortada var olan sorun ile ilgili neden bir çözüm üretilmiyor ki bu ilk kez karşılaşılan bir sorun olmadığını düşünüyorum. Konu çok basit; benim Akbank'a borcum yok ama Akbank tarafından konulan tapu şerhi var. İstediğim tek şey, sisteminizden borcum olup olmadığını kontrol etmeniz ve borcum olmadığını gördüğünüzde iç yazışmalarınız sonrasında gerekirse konuyu hukuk birimine ileterek basit olan bu konuyu çözmenizdir.

06 Şubat 2024 08:55

2020 yılında kapanan tamamı ödenen icralık borcumdan dolayı hala üzerime kayıtlı konutta şerh görülmekte. Sorunun çözülmesi için telefonla iletişim kurdum olmadı, şubeye gittim olmadı peki bu sorunu Akbank harici kim çözebilir.

Anlatmaya çalışıyorum kendileri de evet borcunuz yok diyorlar bakın borcumun olmadığı bir banka 4 senedir tapu şerhini kaldırmak için konuyu hukuk birimine aktarsa ortada sorun da kalmayacak ve bu nedenle evimi satamamaktayım.

Tekrar edeyim sayın Akbank benim size borcum yok icralık borcumu 4 sene önce kapattım artık şu tapu şerhini kaldırın lütfen.

Levent
Levent

Alp hukuk bürosu bu işleme bakıyorsa zor bankayla araları çok iyi bu nedenle banka şikayetleri görmezden geliyor.

30 Yıllık İpotek Mağduriyeti: Akbank'tan Çözüm Bekliyoruz

Mahmut
10 Şubat 2025 22:36
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Akbank İpoteği Kaldırmadı, Evimi Satamıyorum!

Merve
19 Haziran 2025 16:58
Uğur sonuçtan hiç memnun değil

Uğur
23 Şubat 2024 14:33