Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Kurutma Makinesi Kurutma Yapmıyor

09 Ocak 2024 18:44

27 Nisan 2023 tarihinde Vestel'den KM9601 kodlu kurutma makinesini satın aldık ve kuruldu. Yaklaşık 2 veya 3 hafta kullandıktan sonra cihazın kurutma yapmadığı şikayetiyle servis talebinde bulunduk. Servis, cihazın beyninde sorun olduğunu tespit etti ve parçayı yenisiyle değiştirdi. Ancak yeni gelen cihaz da 6 aydır kurutma yapmıyor ve tüm çamaşırlar nemli veya ıslak kalıyor. Çamaşırların kuruması için makineyi 3 kez yeniden başlatmamız gerekiyor. 6 ay içinde cihaz 5 veya 6 kez servise gönderildi ancak sorun çözülemedi. Kullanım ile ilgili farklı önerilerde bulundular. Örneğin, nem sensörü ön tarafta olduğu için kalın ve suyu daha çok toplayacak ürünleri ön tarafa, daha ince çamaşırları ise arkaya koymamız gerektiği söylendi. Bu tavsiye mantıksız olmasına rağmen denedik, fakat çamaşırlar kurutma makinesinin içinde karışıyor ve tavsiye işe yaramıyor. Bir diğer öneri olarak, kotları, ketenleri, havluları ve nevresimleri ayrı ayrı yıkamamız gerektiği belirtildi. Ancak daha önce kullandığımız farklı bir markanın kurutma makinesinde böyle bir kullanım senaryosuna gerek duymadığımızı belirttik. Yeniden servis talebinde bulunmak istediğimde ise bu hakkı doldurduğum ve bundan sonraki servis taleplerinde 200 TL ücret alacaklarını, aynı talep için tekrar servis gelmeyeceğini, kayıt açsam dahi bu kaydın yok sayılacağını Vestel Manisa'dan 0236 999 16 85 numaralı telefondan 9 Ocak saat 15:23'te G**** Hanım'ın bana ilettiğini belirtmek istiyorum. Ben, bir tüketici olarak, sadece sorunumun çözülmesini talep ediyorum. Bu parça değişimiyle de çözülebilir ancak 6 ay içinde kurutma makinesinin neredeyse 60 gün serviste kalması ve sorunuma çözüm bulunamaması yetmezmiş gibi, bundan sonraki şikayetlerimi ciddiye almayacaklarını ve aynı şikayet talebinde bulunursam doğrudan reddedeceklerini öğrendim. Vestel markasına olan güvenim kalmadı.

profile profile
11 Ocak 2024 09:22 (Şikayetten 1 gün sonra)

11 Mart 2024 16:48

Hiçbir şekilde çözüm sunamadılar, servis elemanları çok bilgisiz. Makinenin arızalı olduğunu servis personeli de söylüyor Manisa fabrikaya gidiyor geliyor ama değişen hiçbir şey yok. 2,5 aydır tüketici hakem heyetinde sonucu bekliyoruz. Haklı çıkacağımdan eminim sonuç geldiğinde paylaşacağım ancak burada 9 aydır mağdur olan biz artık dayanamadık ve yeni bir Siemens kurutma makinesi aldık ve çok memnunuz yaşadığımız sorunların hiçbiri yok Türk malı diyerek sakın ama sakın Vestel'e bulaşmayın. Arızalı kurutma makinesi de şu an atıl durumda üzerine saksı koyduk ve süs olarak köşede bekliyor.

Seda
Seda

Merhaba sonuç ne oldu paylaşabilir misiniz

28 Ocak 2024 19:21
Vestel KM9601 Kurutma Makinesi Servise Gitti, Darbe Aldı Geri Geldi.
Ali sonuçtan hiç memnun değil

26 Kasım 2024 22:49
Bahadır sonuçtan hiç memnun değil

Bahadır
08 Şubat 2024 11:55