Superbox Kullanımında Anlamsız Veri Tüketimi

Superbox Kullanımında Anlamsız Veri Tüketimi
Kardelen
08 Ekim 2024 21:22

Yaklaşık 4 yıldır Superbox kullanmaktayım. Bu yıl 150 GB + 50 GB ile taahhüdümü yeniledim. Ancak aydan aya tutarsız ve anlamsız kullanım ve faturalandırma farkı oluyor. Mesela geçen ay daha fazla evde olmama rağmen yeterli gelen internet paketim bu ay 12 gün içinde bitti ve mecburen 200 TL'ye aldığım ekstra 50 GB internet paketimi de neredeyse yarıladım. İşin tuhafı, çoğunlukla işteyim ve sadece hafta sonları interneti aktif bir şekilde kullanıyorum. Evde tek yaşadığım ve Superbox'ımı tek başıma kullandığım için bu kullanım farkının hiçbir açıklaması yoktur. Uyuduğum saatlerde bile neredeyse 4 GB yakın internet gözüküyor. Daha komiği ise sabah işe giderken 38,6 GB internetim kaldığı gözükürken eve gelip kontrol ettiğimde 37,3 GB internet kaldığı gözükmektedir. Yani hiç kullanılmadığında dahi modem kendi kendine internet tüketiyor demektir bu. Müşteri hizmetlerini aradığımda ise anlamlı hiçbir açıklama yapılmıyor ve yardımcı olunamayacağı söyleniyor. Bunun şirket tarafından faturamı yükseltmek ve beni ek paket almaya mecbur etmek için bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum. Bu şekilde haksızca elimden alınan kullanım hakkımın en kısa zamanda bana iade edilmesini talep ediyorum. Aksi takdirde buradan sonra Tüketici Hakları'na başvuracağım ve taahhüdüm dolduğunda 4 yıllık Superbox ve iki yıllık Turkcell mobil hat aboneliğimi sonlandıracağım.

08 Ekim 2024 21:22 (Şikayetten 1 dakika sonra)

09 Ekim 2024 07:59

Merhaba Kardelen Hanım, Talebinizi değerlendirilmesi için ilgili kanalımıza yönlendirdik. İnceleme tamamlandığında size bilgi verileceğini belirtmek ister, kısa bir süre daha beklemenizi rica ederiz. Saygılarımızla, Turkcell

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

27 Ekim 2024 17:11

03 Temmuz 00:23