08 Eylül 2024 17:44

Trendyol'dan 1 Eylül tarihinde Windows 11 Pro lisans satın aldık. Yeni bilgisayarımız henüz gelmediği ve yaklaşık 8 ay sonra geleceği için lisans kodunu kullanmadık ve yine de kafamızdaki soru işaretini gidermek adına satıcıya soru sorma kısmında durumu anlatan bir yazı yazdık. 'Dijital' ürünün kullanım tarihiyle ilgili bir süre olup olmadığını sorduk. Satıcı 'Kullanacağınız zaman alın' gibi bir cevap verdi. Biz de durumu Trendyol müşteri hizmetlerine ilettik. Dijital ürünlerin iadesinin olmadığını söyledi. İlk başta. Ürün açıklamasında bu ibarenin nerede olduğunu sorduk, cevap veremedi. Ürünün süresi ile ilgili bir kısıtlama olabilir. Onu da bilemiyoruz demeye başladı. Bu sefer, onun da açıklamada nerede yazdığını sorduk, yine cevap veremedi. Dijital bir ürün satın alındıktan 1 hafta sonra iade için ulaşıldığında kullanılmış mı? Hangi IP'den kullanılmış bunlar tespit edilir ve gerekli işlem yapılır. Hiç kullanılmamış, daha 1 hafta olmuş dijital ürünü geri almamak gibi bir saçmalık olamaz! Ayrıca ürünün açıklama kısmında ne 'iade yapılamaz' ibaresi var ne de bu lisansı şu tarihe kadar kullanabilirsiniz ibaresi var. Kaldı ki parası verilmiş bir dijital lisansı alan kişi istediği tarihte kullanabilir, buna satıcı karar veremez! Ben Adobe'den de Windows'dan da daha önce lisans kodları aldım, istediğim tarihte kullandım. Kullanım anından itibaren iade yapılamaz sadece. İadeyi yapmaz iseniz hemen E-Devlet'ten görsellerle birlikte THH'ne şikayetimi açıyorum. Sonrasında siz uğraşın, benim için sıkıntı yok.

Kadir
Kadir
09 Eylül 2024 20:43

Trendyol ile görüştüm şimdi. Digital ürün satılır sorun çıkar biz hiçbir şey yapamayız napıyorsanız yapın dediler

İsmet
30 Ağustos 2023 09:14

Trendyol Aynı Lisans Kodu 5 Kez Gönderildi, İade Talebim Reddedildi

14 Ekim 2025 15:28
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

08 Ocak 2024 11:17
trendyol-yanlis-urun-ve-iade-sorunu-1.docx