Trendyol Ve Suzan Peruk Hiç Kullanılmamış Ürünün İadesinin Reddi

27 Ocak 2024 14:40

Trendyol alışveriş sitesi üzerinden Suzan Peruk isimli satıcıdan bir peruk satın aldım. Ürün geldi, paketi açtım, baktım ve görseldekinden çok daha büyük uzun ve kabarık olduğunu, kullanabilmemin mümkün olmadığını anladım. Bırakın kullanmayı, takmayı, elimde tuttuğum süre bir dakikayı geçmez anında geri paketine koydum, aynı gün iade kodu oluşturdum ve kargoya verdim. Hatta peruk kurdeleler ile bağlanmıştı iki yerinden, onları bile açmadım. Gelen cevap iadeniz reddedildi oldu. Neden diye Trendyol asistan ile görüştüğümde ürün hijyenik bir ürün paketi açıldığında iade alamıyoruz cevabını aldım. Birincisi paketi açmadan karar vereceksek o zaman iade etme seçeneğimiz neden var? Paketin üzerinde kırmızı etiketi açmışsınız deniyor. O paketin üzerindeki kırmızı etiket kıyafetlerdeki etiket gibi değil yani çıkartıldığında ürünün kullanıldığını göstermiyor zaten paket başka türlü açılmıyor. Ürüne bakabilmemiz için mecburen açılması gereken bir paket diğer tüm ürünlerde olduğu gibi. Eğer baştan ürünü alırken bunu alırsanız iade edemezsiniz uyarısı olsa veya o bahsettikleri etiketin üzerine eğer peruğun paketini açarsanız ürünü iade edemeyeceksiniz yazsalar zaten hiç kimse Trendyol gibi bir site üzerinden görmeden peruk satın alma riskine girmez, az buz değil dünya kadar para veriyoruz. Ben ürün için 3 bin küsur lira para ödedim. Ben ürünü aldığım ve iade ettiğim günün aynı olduğuna kadar ispat edebilirim zaten incelense asla kullanılmadığı da belli. Paketi açmadan nasıl kullanacak mıyız iade edecek miyiz karar verebiliriz bir peruk hakkında sizce mantıklı mı? Hiçbir mantığı yok ama madem böyle bir uygulama var o zaman suzan peruk paketlemeyi yaparken üzerine bu uyarıyı yazmalıydı hiçbir tüketici böyle bir durum ile karşılaşacağını bilemez. Trendyol ve Suzan Peruk, çok mağdurum ve bu mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum yoksa hukuki süreç başlatacağım.

Erkan
Erkan

Tabi sizde ücretsiz kargo diyerek beğenmezsem geri gönderirim diye Trendyol'dan alışveriş yapıyorsunuz. Peki satıcı ne yapsın? Hem geliş hem dönüş kargosu size bedava ama bunları satıcı ödüyor. Üstelik ürünler hasar görmüş olsa yine maliyet satıcıya çıkıyor. Peruk gibi bir ürün internetten alınmamalı

Ece
Ece

Erkan bey merhabalar. Kargo ücreti olmayacak, istersem geri gönderirim diye düşünerek almamıştım ürünü, benim açımdan gelirken de ve geri gönderirken de o ücret bana yansıtılsa olurdu. Trendyol'un satıcılar ile anlaşması böyle burda benim değiştirebileceğim bir şey yok. Ayrıca ben ilk kez bir şey iade etmek istedim ama insanlar sürekli ürün iadesi yapıyorlar yani burda sıkıntı o değil iade kabul etmiyoruz demiyorlar ama paketi açar açmaz iade edilebilir kategorisinden çıkıyor. Şimdi size sürecin nasıl devam ettiğini söylüyorum, Trendyol üzerinden değişim olmayınca suzan perukun kendisine WhatsApp'tan ulaşım. Para iadesi yapmayacaklarını anladığım için peruk değişimi istedim. Kabul ettiler. Kendiminkini geri gönderdim ve bana yeni başka bir peruk gönderdiler. Yani perukta bir hasar vs yoktu. Hijyen kuralları nedeni ile iade alamıyorlardı hani? Demek ki amaç para iadesi yapmamakmış.

Fatma sonuçtan hiç memnun değil

31 Ağustos 2023 12:19
Emel sonuçtan hiç memnun değil

15 Kasım 2024 19:24

Trendyol Kategorileri