Ss Sen sonuçtan çok memnun

Trendyol İade Kabul Etmiyor Analiz Diyerek Müşteriyi 21 Gün Bekletiyor

08 Nisan 2024 15:37
Ss Sen'in Teşekkür Mesajı
“Sorun hızlı bir şekilde çözüldü. Teşekkürler.”

Trendyol üzerinden, gds Butik'ten, bir elbise aldım ancak bedeni uymadığı için, etiketi üzerinde ve düzgünce paketlenmiş olarak, iade ettim. Aradan birkaç gün geçtikten sonra, Trendyol'dan bir telefon geldi. Gds Butik, ürünün kollarında deformasyon olduğunu iddia ediyormuş. Ben de bunun mümkün olmadığını, ürünü iade ederken böyle bir durum olmadığını söyledim. Eğer deformasyon varsa, bunun kargo sürecinde veya mağaza tarafından yapılmış olabileceğini belirttim. Bana 8 Nisan Pazartesi günü haber verileceğini söylediler. Bugün tekrar Trendyol'u aradım, ürünün "21 günlük analiz" sürecinde olduğunu, bu süreç sonunda, ürünün yeniden gönderimi, para iadesi veya kullanıcı hatası gibi sonuçların çıkabileceğini söylediler.

1- Ben bu ürünü Trendyol üzerinden aldım. Trendyol olmasa, gds Butik gibi bir mağazayı ne bulabilirdim, ne de muhatap olabilirdim. Ben müşteri olarak, Trendyol'a güvenip bu alışverişi yaptım, ancak maalesef Trendyol, müşterisinin arkasında durmuyor.

2- Bir giyim, butiği 21 günlük "analiz"de ne gibi bulguya ulaşabilir ki? Bu bir elektronik eşya mı ki, ürünün sorununun kullanıcı hatasından kaynaklanıp kaynaklanmadığı araştırılsın? Veya bu ürün, bir spor ayakkabı mı ki, fabrikaya gönderilip, defo araştırılsın?

3- Ben bu ürünü defolu olduğu için değil, bedeni uymadığı için, güzelce paketleyip, göndermişim. Ben ne bileceğim, satıcı firmanın kolunu hafif bir şekilde söküp, iade almamak için bahane göstermeyeceğini? İşte burada, Trendyol devreye girmeli. Satıcı mağazalar, böyle ufak oyunlarla hiç iade almayıp, tüketicinin cayma hakkını engellerken, Trendyol oturup seyretmemeli.

4- Ben yıllardır Trendyol kullanıyorum. İade etmeyip kullandığım yüzlerce ürün vardır. İade ettiğim onlarca ürün de olmuştur. Ama hiçbir zaman, "analiz" denilen bu saçmalıkla karşılaşmamıştım. Ancak, şu an şikayetleri okuduğumda, bu 21 günlük analiz denen saçmalıkla birçok Şikayetvar kullanıcısının karşılaştığını görüyorum. Bu, cayma hakkını kullanan tüketici bezdirmek amaçlı yapılan bir düzenlemedir.

5- Tüketici Hakları'na aykırı olan bu analiz uygulamasını derhal sonlandırıp, para iademi yapmazsanız, Tüketici Hakları mahkemesine başvurmak zorunda kalacağım. Trendyol'un, müşterisini bu şekilde mağdur edeceğine inanmak istemiyorum. Umarım bir çözüm bulunur.

09 Nisan 2024 17:21

Sorun hızlı bir şekilde çözüldü. Teşekkürler.

Berru sonuçtan hiç memnun değil

Trendyol'da Etiketsiz Ve Defolu Ürün Mağduriyeti

09 Ekim 2024 18:30
Trendyol'da Etiketsiz Ve Defolu Ürün Mağduriyeti

03 Haziran 2025 16:17

11 Mart 2025 20:38
Özge sonuçtan hiç memnun değil

25 Ağustos 2023 12:22

23 Temmuz 2023 01:44