Mesut sonuçtan hiç memnun değil

Kırık İphone İçin Trendyol'dan Çözüm Bekleyişi

Kırık İphone İçin Trendyol'dan Çözüm Bekleyişi
21 Aralık 2024 09:17

Trendyol üzerinden, 03.12.2024 tarihinde satıcı firma Trendyol olarak iPhone 16 Pro Max 1TB siparişi verdim. Bunun için de tam 113.000 TL ödemesini yaptım.
Telefon kargodan geldiği gün açtım ve sağ üst köşesinde çatlak olduğunu gördüm. Aynı gün iade kodu oluşturup geri gönderdim. Elimde kutuyu açarken çektiğim video ve fotoğrafları da Trendyol asistan üzerinden Trendyol'a gönderdim.
Bana verilen yanıt: "Ürünü ve fotoğrafları inceledik. Evet, üzerinde çatlak mevcut ama bunun değişim yapılabilmesi için iPhone servisinden değişim yapılabileceğine dair rapor almanız gerekiyor." diyerek dönüş yaptılar. Ürünü bana ikinci defa geri gönderdiler. Telefonu iPhone servisine gönderdim ve bu raporu istedim.
İPhone servisi ise; "Böyle bir rapor düzenleme yetkimiz yok. Bu tamamen satıcının yapması gereken bir işlem. Sizi yokuşa sürüyorlar. Zaten elinizde video ve fotoğrafları mevcut. Kendileri de incelemiş görmüşler. Değişim yapmamak için sizi uğraştırıyorlar." diye döndüler.
Bu cevabı da yeniden Trendyol'a ilettim. İşleyiş böyle, prosedür böyle diyerek beni 1 aya yakın uğraştırıyorlar.
Daha uygun fiyata başka mağazalarda mevcut iken ben Trendyol sitesinden, satıcı Trendyol mağazasını özellikle tercih ettim ki kurumsal firmadır ama nafile. Her türlü zorluğu çıkarıyorlar telefonu değiştirmemek için.
Sim kartı bile takmadığım, işletim sistemi bile kurmadığım bir telefon için bu kadar beni yoruyorlar.
Trendyol'a zerre güvenim kalmadı. Hele de kendi mağaza müşterilerine bunu yapıyorlarsa başkalarına neler yaparlar.
Trendyol yolunu bulmanın kolayını bulmuş. Satıcının Trendyol olmasına da güvenmek ne kadar doğru değilmiş çok pahalı bir şekilde tecrübe ettik.

Tuğçe

02 Eylül 2023 23:51
Trendyol'dan Aldığım Ürünün Arızalı Çıkma Sonucu Değişim İstemem
trendyoldan-aldigim-urunun-arizali-cikma-sonucu-degisim-istemem-1.pdf

13 Ekim 2025 15:44
Betül sonuçtan hiç memnun değil

Betül
07 Aralık 2023 21:58