Esra sonuçtan hiç memnun değil

27 Aralık 2024 13:33

Arkadaşlar öncelikle şikayetim çok uzun olduğu için ve buraya en fazla 2500 karakter sığdığı için kısaltarak anlatıyorum ama detaylı halini PDF formatında görsellerle birlikte ekleyeceğim oradan okuyabilirsiniz. 15 Temmuz 2024’te Arçelik bayisinden 60.000 TL'ye 1 buzdolabı ve 1 çamaşır makinesi aldım. Buzdolabını hemen kullanmaya başladık, ancak çamaşır makinesine yerimiz olmadığı için kurulumu ertelendi. Bayi, makineyi Aralık sonuna kadar depolarında tutabileceğini söyledi ve biz de 9124 n modelini aldık. Kasım ayında kurulum için randevu aldım, ancak servis 10:00’da geldi, oysa ben öğle arasına denk gelmesini istemiştim. Makineyi kurduktan sonra, körük kısmında su ve pas lekeleri fark ettim. Arçelik’in müşteri hizmetlerini aradım, su lekelerinin normal olduğunu, ancak pas lekesinin olmaması gerektiğini söylediler ve kazan temizleme programı önerdiler. Temizleme işlemine rağmen lekeler kalıcıydı. Bir sonraki gün servis randevusu alındı, ancak önce saat değiştirildi, ardından evde olmadığım için fotoğraf göndermemi istediler. Fotoğrafları servis numarasına gönderip, geri dönüş bekledim, ancak yanıt almadım. 17:01’de bir mesaj aldım, ancak mesajda "onay" istenmesinin sebebini öğrenmek için sorunca servisten yeni bir açıklama alındı. Kazandaki lekelerin pas değil, koruyucu madde olduğu belirtildi. Ben de değişim talep ettim, ancak tekrar fotoğraf çektirildi. 30 Kasım’da gelen servis de bir sonuç veremedi. 3 Aralık’ta sistemde talebim işçilik gereksiz olduğu için kapatıldı. Tekrar arayıp, sistemin kapalı olduğunu öğrendim. 22 Aralık’ta tekrar talep açıldı, ancak bu kez servis, önceki talebi başka bir şubenin takip ettiğini ve onların çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. 26 Aralık’ta ise servis randevusu iptal edildi, gerekçe olarak genel merkezin değişim talebimi onaylamaması gösterildi. Sonuç olarak Arçelik, ürünü değiştirmemekle kalmadı, hizmet sürecinde sürekli yanlış bilgilendirme ve iletişimsizlik yaşadım. Şikayetimi Tüketici Hakem Heyeti’ne ileteceğim ve süreci buradan paylaşacağım. Sizlerde aynı ürünle ilgili şikayetleriniz var ise buraya yazabilirsiniz.

arcelik-camasir-makinesi-kurulum-ve-servis-surecinde-yasanan-iletisim-sorunlari-8.pdf
28 Aralık 2024 11:07 (Şikayetten 21 saat sonra)
28 Aralık 2024 11:27

Az önce arandım şikayetim üzerine yine ürünü değişimlik bir şey olmadığı söylendi. Şikayetlerim değişimlik değilmiş. Arçelik ayıplı malı tüketiciye hak görür olmuş. Dediğim gibi bundan sonraki süreç Tüketici Hakem Heyetinde ilerleyecektir. Bilginize.

28 Aralık 2024 11:33
Arçelik Çamaşır Makinesi Kurulum Ve Servis Sürecinde Yaşanan İletişim Sorunları

Eksik bazı resimleri de ekleyeyim

01 Eylül 22:13

Tarafıma ilk olarak teslim edilen Arçelik 9124 N model çamaşır makinesinin kurulumu 21.11.2023 tarihinde yapıldığında, cihazın sıfır ürün olmadığına dair şüphelerim oluşmuştu. Özellikle kazan kısmında pas lekeleri, körük kısmında ise kurumuş su lekeleri bulunmaktaydı. Yetkili servis bu durumu "denemek için çalıştırılmıştır" şeklinde yorumlasa da, lekelerin kurumuş olması, ürünün önceden çalıştırılmış veya uzun süre beklemiş olduğunun açık göstergesiydi. Bu şikayetim sonucunda yalnızca kazan ve körük parçaları değiştirildi. Ancak parça değişiminden sonra çamaşırların yıkanmasının ardından pek çok giyside iplik çekilmesi, yırtılma ve kumaş deformasyonları meydana geldi. Bu durum üzerine tekrar kontrol sağladığımda, kazan içinde pürüzler ve çapaklı yüzeyler olduğunu tespit ettim. Bunun üzerine tekrar başvuruda bulundum ve bu süreç sonucunda tarafıma değişim kararıyla Arçelik 9120 MPO model makine gönderildi. Bu ürünün kurulumu ise 30.05.2025 tarihinde yapılmıştır. Ancak bu makinede de aynı sorunla karşılaştım: Makinenin deterjan gözünde, uzun süreli kullanım sonucu oluştuğu açıkça belli olan sıvı deterjan kalıntıları vardı. Bu durum, tarafıma gönderilen ürünün de sıfır olmadığı, daha önce kullanıldığı veya teşhirde bulunduğu izlenimini kuvvetle doğurmuştur. İlk teslim edilen ürünün de, şu an elime ulaşan değişim ürününün de kullanılmış olması kabul edilemez bir durumdur. Tüketici olarak tarafıma teslim edilen ürünlerin sıfır, ambalajında ve kullanılmamış olması gerekirken, hem ilk ürün hem de değişim ürünü açısından mağduriyet yaşamış bulunmaktayım.

Zafer

Mağduriyetiniz en kısa sürede giderilmesini diliyorum. Ben de öğretmenlere özel bir indirimle bu makineden almıştım 13 yıl kadar sorunsuz kullandığım makine eskidiği için 7 ay kadar evimde kurulumu yapılmadan bekleyen makine diğerinin miadını doldurmasıyla kurulunca ağır bir kimyasal kokusu vardı makinede evi ve çamaşırları kokutacak derecede. Makine değişti ilk önce aynı tasarımda b enerji sınıfı o zaman ödediğim fiyatı dahi karşılamayan bir makine önerildi (9125 nb) reddettim ve 9120 MP o geldi. Bu makinede de koku var manuel doz ayarını (otodoz diyor Arçelik) 70 Ml yükseltmeme rağmen yumuşatıcı kokusu yok derinden ağır bir kimyasal kokusu var hatta bu koku yıkarken de yayılıyor. Gelen 2025 model makinenin tamburu yalpalı dönüyor yüksek devirlere çıkınca yük dengelemesinde sorun yaşayarak üst taraftan gıcırtılı bir ses çıkararak sallanıyor. Hijyen + programında 60 Derece 1000 devirde yıkattığım çamaşırlar hiç sıkma yapmadan çıktı makineden. Bir de makine kafasına göre süre uzatıyor. Ben de hakeme gittim

Semih

Ne oldu Tüketici hakem heyetinden bir sonuç çıktımı

Esra

Hakem Heyeti ürünün onarımının yapılmasına karar verdi bunun sonucunda kazan değişti fakat giysiler her yıkama sonrası yırtık ve ipliği çekilmiş çıkınca kazanı kontrol ettim içinde pürüzlü çapaklı yüzey tespit ettim. Bunun sonucunda değişim yapıldı gelen ürününde 2. El olduğunu fark ettim. Deterjan gözünde uzun süreli kullanım sonucu oluşabilecek türden deterjan kalıntısı var. Yine aynı süreç başa sardı anlayacağınız.

arcelik-camasir-makinesi-kurulum-ve-servis-surecinde-yasanan-iletisim-sorunlari-1.jpg

Nuri
20 Kasım 2023 17:02
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Osman
19 Ocak 14:47
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Ömer
27 Mart 2024 11:36